GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Bayram ruhunu tedbirlere uyarak yaşayalım!

Gündem 29.07.2020 - 17:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Bayram ruhunu tedbirlere uyarak yaşayalım!

BAKAN KOCA’DAN KURBAN BAYRAMINA DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları; Kurban Bayramı'nı mevcut şartlarda ruhuna en yakın şekilde yaşamanın yolunu biliyoruz. Gelenek ve göreneklerimizle bayramı daha da zenginleştiriyoruz. Bayramın ruhuna uygun olan bayramı sosyal dayanışma içerisinde geçirmemizdir. Kurban Bayramı'nda gerekli dikkati göstermezsek bu bizlere ağır bir vebal yükler. BAYRAM TEDBİRLERİ 1. Gruptaki tedbirler Kurbanlık alışverişleri belediyeler tarafından belirlenen yerlerden yapılmalıdır. Müteriler ve satıcılar arasında el sıkışma usulü ile pazarlık yapılmamalıdır. Kurbanlar belediyelerin belirlediği yerlerde kesilmelidir Kesim en az katılımla yapılmalıdır Maske mesafeye dikkat edilmelidir 2. gruptaki tedbirler namazla ilgilidir Bayram namazı ve Cuma namazı cemaatle kılınacak. Abdest evde alınmalıdır, cami şadırvanında bırakılmamalıdır Bayram ve Cuma namazına herkes kendi seccadesiyle gitmelidir. Vaaz ve namaz süreleri kısa tutulmalıdır. Namaz sonunda cemaat düzenli şekilde dağılmalıdır. 3. gruptaki tedbirler bayram günlerinin nasıl geçirilmelisiyle ilgilidir 65 yaş ve üzeri lütfen bayram namazına gitmesin Mezar ziyaretleri arefe ve bayram günleri sonrasına ertelenmelidir. Bayramlaşmalar mümkün olduğu kadar telefonla yapılmalıdır. Bayram boyunca hasta ziyaretinden uzak durulmalıdır El öpmeyi, tokalaşmayı gelecek bayramlara erteleyeceğiz. Bildiğiniz gibi baştan itibaren yapılan değerlendirilmelerde kurban bayramında kısıtlama gündeme getirilmemiştir. Ramazan bayramında uygulanan kısıtlama nedeniyle günlük vaka sayıları yüzde 15 azalmıştır. Yoğun bakıma giren günlük hasta sayısında yüzde 19 düşüş gerçekleşmiştir. Bunlar kısıtlarla birlikte gönüllü katılıma dayalı sonuçlardır. Kurban Bayramında işi  böyle ciddiye alalım ki bayram sonrasında gözümüz vaka tablosunda olmasın. Gerilersek toparlaması büyük çaba büyük dikkat istiyor. Yeni vaka sayılarını tekrar 1000'in altına çekmemiz 33 günü almıştır. Bu örnekleri vermekteki amacım işin kolay ve zor taraflarını görmenizdir. DSÖ'nün son günlerde uyardığı yönde Eylül'de 2. dalga başlangıcı ise ekonomi açısından risktir. Salgınla mücadele bir ülkenin bütün insanlarının katılımıyla gerçekleşir. Mücadele bir süredir. Ciddi artışların olduğu illerimizde alınan önlemleri bakanlık olarak son derece isabetli buluyoruz. "TEST KİTLERİNİN DOĞRULUK ORANI YÜZDE 90'DIR" Son günlerde medyada ve sosyal medyada dolaşan birkaç konu var. Test kitlerimizin doğru sonuç verme oranının yüzde 40 olarak öne sürülüyor. Bu oran yüzde 90'ın üstündedir. Bir amerikan şirketinin rüşvet verdiği öne sürülüyor bu konu bakanlığımızca soruşturuluyor.  Görev değişimlerinin bir araya gelmesinin özel bir anlamı yoktur. Bunlar olağan sonuçlardır.
BAKAN KOCA’DAN KURBAN BAYRAMINA DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları; Kurban Bayramı'nı mevcut şartlarda ruhuna en yakın şekilde yaşamanın yolunu biliyoruz. Gelenek ve göreneklerimizle bayramı daha da zenginleştiriyoruz. Bayramın ruhuna uygun olan bayramı sosyal dayanışma içerisinde geçirmemizdir. Kurban Bayramı'nda gerekli dikkati göstermezsek bu bizlere ağır bir vebal yükler.

BAYRAM TEDBİRLERİ

1. Gruptaki tedbirler

Kurbanlık alışverişleri belediyeler tarafından belirlenen yerlerden yapılmalıdır.

Müteriler ve satıcılar arasında el sıkışma usulü ile pazarlık yapılmamalıdır.

Kurbanlar belediyelerin belirlediği yerlerde kesilmelidir

Kesim en az katılımla yapılmalıdır

Maske mesafeye dikkat edilmelidir

2. gruptaki tedbirler namazla ilgilidir

Bayram namazı ve Cuma namazı cemaatle kılınacak.

Abdest evde alınmalıdır, cami şadırvanında bırakılmamalıdır

Bayram ve Cuma namazına herkes kendi seccadesiyle gitmelidir.

Vaaz ve namaz süreleri kısa tutulmalıdır.

Namaz sonunda cemaat düzenli şekilde dağılmalıdır.

3. gruptaki tedbirler bayram günlerinin nasıl geçirilmelisiyle ilgilidir

65 yaş ve üzeri lütfen bayram namazına gitmesin

Mezar ziyaretleri arefe ve bayram günleri sonrasına ertelenmelidir.

Bayramlaşmalar mümkün olduğu kadar telefonla yapılmalıdır.

Bayram boyunca hasta ziyaretinden uzak durulmalıdır

El öpmeyi, tokalaşmayı gelecek bayramlara erteleyeceğiz.

Bildiğiniz gibi baştan itibaren yapılan değerlendirilmelerde kurban bayramında kısıtlama gündeme getirilmemiştir. Ramazan bayramında uygulanan kısıtlama nedeniyle günlük vaka sayıları yüzde 15 azalmıştır. Yoğun bakıma giren günlük hasta sayısında yüzde 19 düşüş gerçekleşmiştir. Bunlar kısıtlarla birlikte gönüllü katılıma dayalı sonuçlardır. Kurban Bayramında işi  böyle ciddiye alalım ki bayram sonrasında gözümüz vaka tablosunda olmasın. Gerilersek toparlaması büyük çaba büyük dikkat istiyor. Yeni vaka sayılarını tekrar 1000'in altına çekmemiz 33 günü almıştır. Bu örnekleri vermekteki amacım işin kolay ve zor taraflarını görmenizdir.

DSÖ'nün son günlerde uyardığı yönde Eylül'de 2. dalga başlangıcı ise ekonomi açısından risktir. Salgınla mücadele bir ülkenin bütün insanlarının katılımıyla gerçekleşir. Mücadele bir süredir. Ciddi artışların olduğu illerimizde alınan önlemleri bakanlık olarak son derece isabetli buluyoruz.

"TEST KİTLERİNİN DOĞRULUK ORANI YÜZDE 90'DIR"

Son günlerde medyada ve sosyal medyada dolaşan birkaç konu var. Test kitlerimizin doğru sonuç verme oranının yüzde 40 olarak öne sürülüyor. Bu oran yüzde 90'ın üstündedir. Bir amerikan şirketinin rüşvet verdiği öne sürülüyor bu konu bakanlığımızca soruşturuluyor.  Görev değişimlerinin bir araya gelmesinin özel bir anlamı yoktur. Bunlar olağan sonuçlardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.