BBP’li Kaya’dan, Kayyuma destek!

Gebze 20.08.2019 - 10:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

BBP’li Kaya’dan, Kayyuma destek!

BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, görevden alınan üç belediye başkanının yerine kayyum atanması ile ilgili değerlendirmede bulunarak, kayyumun yerinde bir karar olduğunu belirtti.

BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, Diyarbakır, Mardin ve Van'ın HDP'li belediye başkanlarının terörle bağlantıları nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılmasını değerlendirdi. Kaya, “Teröre-terör örgütüne aleni destek veren, terörü meşru görmenin ötesinde örneğin, polisimizi, askerimizi şehit eden teröristlerin cenazelerine katılarak sahip çıkan sözde belediye başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanması uygulaması yerinde olmuştur. Daha önce de defalarca teröristlere sadece bomba atarak, etkisiz hale getirerek mücadele etmek yetersizdir. Terörün tüm unsurlarına karşı içerde ve dışarda topyekûn mücadele etme kararlılığının bir yönü de teröre destek veren kişi ve kurumlarla da mücadele edilmesidir. Üç Büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasının bu kapsamda olduğu çok açıktır.” dedi. DEMOKRASİYE EVET, TERÖRE HAYIR Başkan Kaya, "Siyasi bölücülerin partisine mensup belediyelerde hem teröristlerin istihdam edildiği hem de teröre her türlü maddi ve lojistik desteğin de verildiği herkesçe malum olduğu gibi devletçe de tespit edilmiştir. "Hükümet bunu görmezden gelse idi asıl o zaman hata yapmış olurdu. Terörle mücadeleyi ve hizmeti önceleyerek; Demokrasiye, Hukuka, Hakka, Vicdana uygundur. Hiç kimse çıkıp "seçimle gelen seçimle gider", demokrasi falan demesin. Onu diyen PKK-HDP ve terörist sevicilerdir. Benim kırk bin şehidimin canını o alçaklar mı verdi ki canına kıyıyor, hangi demokraside yazıyor şehit yakınlarını işten çıkarmak, PKK’ya devletimin kaynağını aktarmak, leş cenazelerine katılmak.. Ben kayyum olarak atanan üç Büyükşehir valimize başarılar diler, bölgede yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. GEBZE’DEKİ YANGINI ÜSTLENDİKLERİNDE KİMSENİN SESİ ÇIKMADI Gebze’deki yangınları üstlenen PKK’nın açıklamalarına siyasilerin ses çıkarmadığını belirten Başkan Kaya, “Devletimiz bu teröristlere vurdukça sesi başka yerlerden geliyor. Başta eski cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık yapmış şahıslar ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinden demokrasi söylemleri duymak son derece düşündürücü ve üzücüdür. Hiçbir şey benim şehidimin bir damla kanından değerli değildir. Daha iki gün önce Gebze'deki orman ve fabrika yangınlarını PKK üstlenirken gıkı çıkmayan sözde demokrasi bekçileri partiler ve ilimizdeki HDP’nin sözde vekili ve HDP bu gün demokrasi falan diyor, il ve ilçelerde utanmadan sıkılmadan eylemler yapacağız diyor. Hadi yapın da görelim. Yeter bu yüce Türk milletinin sizden çektiği, yeter yediğiniz kaba pislediğiniz, yeter benim onurlu gururlu vatansever Kürt kardeşlerimin adını kirlettiğiniz. Ben hükümeti Ahmet Türk cezaevinden çıkartıldığında eleştirmiştim, çünkü huylu huyundan vaz geçmez. Şimdi de bu cesur adımından dolayı hem kutluyor, hem de yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.
BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, görevden alınan üç belediye başkanının yerine kayyum atanması ile ilgili değerlendirmede bulunarak, kayyumun yerinde bir karar olduğunu belirtti.

BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, Diyarbakır, Mardin ve Van'ın HDP'li belediye başkanlarının terörle bağlantıları nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılmasını değerlendirdi. Kaya, “Teröre-terör örgütüne aleni destek veren, terörü meşru görmenin ötesinde örneğin, polisimizi, askerimizi şehit eden teröristlerin cenazelerine katılarak sahip çıkan sözde belediye başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanması uygulaması yerinde olmuştur. Daha önce de defalarca teröristlere sadece bomba atarak, etkisiz hale getirerek mücadele etmek yetersizdir. Terörün tüm unsurlarına karşı içerde ve dışarda topyekûn mücadele etme kararlılığının bir yönü de teröre destek veren kişi ve kurumlarla da mücadele edilmesidir. Üç Büyükşehir belediye başkanının görevden alınmasının bu kapsamda olduğu çok açıktır.” dedi.

DEMOKRASİYE EVET, TERÖRE HAYIR

Başkan Kaya, "Siyasi bölücülerin partisine mensup belediyelerde hem teröristlerin istihdam edildiği hem de teröre her türlü maddi ve lojistik desteğin de verildiği herkesçe malum olduğu gibi devletçe de tespit edilmiştir. "Hükümet bunu görmezden gelse idi asıl o zaman hata yapmış olurdu. Terörle mücadeleyi ve hizmeti önceleyerek; Demokrasiye, Hukuka, Hakka, Vicdana uygundur. Hiç kimse çıkıp "seçimle gelen seçimle gider", demokrasi falan demesin. Onu diyen PKK-HDP ve terörist sevicilerdir. Benim kırk bin şehidimin canını o alçaklar mı verdi ki canına kıyıyor, hangi demokraside yazıyor şehit yakınlarını işten çıkarmak, PKK’ya devletimin kaynağını aktarmak, leş cenazelerine katılmak.. Ben kayyum olarak atanan üç Büyükşehir valimize başarılar diler, bölgede yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

GEBZE’DEKİ YANGINI ÜSTLENDİKLERİNDE KİMSENİN SESİ ÇIKMADI

Gebze’deki yangınları üstlenen PKK’nın açıklamalarına siyasilerin ses çıkarmadığını belirten Başkan Kaya, “Devletimiz bu teröristlere vurdukça sesi başka yerlerden geliyor. Başta eski cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık yapmış şahıslar ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinden demokrasi söylemleri duymak son derece düşündürücü ve üzücüdür. Hiçbir şey benim şehidimin bir damla kanından değerli değildir. Daha iki gün önce Gebze'deki orman ve fabrika yangınlarını PKK üstlenirken gıkı çıkmayan sözde demokrasi bekçileri partiler ve ilimizdeki HDP’nin sözde vekili ve HDP bu gün demokrasi falan diyor, il ve ilçelerde utanmadan sıkılmadan eylemler yapacağız diyor. Hadi yapın da görelim. Yeter bu yüce Türk milletinin sizden çektiği, yeter yediğiniz kaba pislediğiniz, yeter benim onurlu gururlu vatansever Kürt kardeşlerimin adını kirlettiğiniz. Ben hükümeti Ahmet Türk cezaevinden çıkartıldığında eleştirmiştim, çünkü huylu huyundan vaz geçmez. Şimdi de bu cesur adımından dolayı hem kutluyor, hem de yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.