19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Benleri biz yapmamız lazım

Gebze 31.10.2018 - 15:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Benleri biz yapmamız lazım

Gebze’nin sevilen simalarından eski Gebze Ticaret odası Meclis Üyesi, iş adamı Ali Kemal Aydın, gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Gazetemiz haber merkezinde Yağmur Sır ve Kübra Akabalı ile sohbet eden Aydın, gündemdeki konulara da parmak bastı. Aydın, görüşme sonunda gazetemize 3 boyutlu bir Atatürk portresini de hediye etti; Gebze’nin İstanbul ve Kocaeli’nin arka bahçesi durumundan artık kurtulması gerektiğini ve bunu bugüne kadar başaramadıklarını belirten Aydın, Gebze’nin çok daha iyi yönetilerek bu ilçenin kimliğine yaraşır bir yönetim anlayışının hakim olması gerektiğini söyledi.  GENÇLERE FIRSAT VERİLMELİ Gebze’de STK’lar başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarda görev yapan gençlerin yerel yönetimlerde başkan veya meclis üyesi olarak yer alması gerektiğini, biat kültürü olmadan kendi düşünce ve yapılarıyla bölgesine hizmet etmeyi düşünmeleri gerektiğini söyleyen Ali Kemal Aydın, “ Siz varsanız biz varız kavramını öne çıkarmamız lazım. Doğruluktan güzellikten sapmadan, sorgulama kültürü olan bir toplum olarak hareket etmeliyiz. Gençlerimiz ve toplumda söz sahibi insanlarımızın yönetimlerde olması ve Gebzelilik bilincini çok daha geniş kesimlere anlatmaları lazım. Gebze, bir koltukta oturulup yönetilmeyecek kadar büyük bir coğrafya. Burada katılımcı bir anlayış ve ben yerine biz anlayışıyla sorunlara ortak bir çözüm noktası bulmak gerekiyor. “ Ben yaptım oldu” mantığını bırakmamız lazım. Halkla birlikte, kanaat önderlerini de yanına alarak burada çözülmeyecek sorun, getirilmeyecek hizmet olmamalı.“ dedi. GEBZE’NİN GÜCÜ FARKINDALIĞIMIZ OLMALI 30 yıla yakın bir süredir Gebze’de yaşadığını, Gebze’de çalışıp Gebze’de kazandığını ve Gebze’de harcadığını belirten iş adamı Ali Kemal Aydın, “ Ben iş yaşantımda da, sosyal yaşamımda da, ticaret odasında meclis üyesiyken de hep Gebze kimliği ile bir şeyler yapmaya çalıştım. GTO’da dönemin başkanı İbrahim Başaran’a da o dönem meclis kürsüsünden yaptığım eleştirilerin tek odağı Gebze’ydi. Madem bu kentte yaşıyoruz, bu kentte yaşayacağız önceliğimiz her zaman Gebze olmalı. Bu kentin Belediye Başkanı’nın da önceliği bu olmalı. Yaptığı hizmetleri, projeleri Gebze’yi daha ileriye götürmek daha yaşanası bir kent yapmak için olmalı.” dedi. BİAT ET RAHAT ET ZİHNİYETİNDEN KURTULMALIYIZ Yerel yönetimin başına getirilecek hatta meclis üyesi olacak insanlarda liyakat ve güvenilirlik aranması gerektiğini, birilerinin isteği ile bu görevlere dolgu maddesi gibi isimlerin yazılmaması gerektiğini söyleyen Aydın, “  İlçeyi başkan yönetir ama başkanı da kuşkusuz bir meclis çalıştırır. Burada başkanın kim olacağından tutun da meclis üye listesine alınacak isimlerin de kim olacakları önemlidir. Düşünün bir imar planı uygulamasında eczacı, mütahhit ya da avukat üyenin karar verecek olması ne kadar doğru olabilir. Halkı temsilen meclise gelecek isimlerin konularında da yeterli olup olamayacağının sorgulanması lazım. Bu şekilde oluşturulacak bir meclis belediyeyi çalıştırır, hizmetlerin kesintisiz ve doğru olarak alınmasını sağlayabilir” dedi.  
Gebze’nin sevilen simalarından eski Gebze Ticaret odası Meclis Üyesi, iş adamı Ali Kemal Aydın, gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Gazetemiz haber merkezinde Yağmur Sır ve Kübra Akabalı ile sohbet eden Aydın, gündemdeki konulara da parmak bastı. Aydın, görüşme sonunda gazetemize 3 boyutlu bir Atatürk portresini de hediye etti; Gebze’nin İstanbul ve Kocaeli’nin arka bahçesi durumundan artık kurtulması gerektiğini ve bunu bugüne kadar başaramadıklarını belirten Aydın, Gebze’nin çok daha iyi yönetilerek bu ilçenin kimliğine yaraşır bir yönetim anlayışının hakim olması gerektiğini söyledi. 

GENÇLERE FIRSAT VERİLMELİ

Gebze’de STK’lar başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarda görev yapan gençlerin yerel yönetimlerde başkan veya meclis üyesi olarak yer alması gerektiğini, biat kültürü olmadan kendi düşünce ve yapılarıyla bölgesine hizmet etmeyi düşünmeleri gerektiğini söyleyen Ali Kemal Aydın, “ Siz varsanız biz varız kavramını öne çıkarmamız lazım. Doğruluktan güzellikten sapmadan, sorgulama kültürü olan bir toplum olarak hareket etmeliyiz. Gençlerimiz ve toplumda söz sahibi insanlarımızın yönetimlerde olması ve Gebzelilik bilincini çok daha geniş kesimlere anlatmaları lazım. Gebze, bir koltukta oturulup yönetilmeyecek kadar büyük bir coğrafya. Burada katılımcı bir anlayış ve ben yerine biz anlayışıyla sorunlara ortak bir çözüm noktası bulmak gerekiyor. “ Ben yaptım oldu” mantığını bırakmamız lazım. Halkla birlikte, kanaat önderlerini de yanına alarak burada çözülmeyecek sorun, getirilmeyecek hizmet olmamalı.“ dedi.

GEBZE’NİN GÜCÜ FARKINDALIĞIMIZ OLMALI

30 yıla yakın bir süredir Gebze’de yaşadığını, Gebze’de çalışıp Gebze’de kazandığını ve Gebze’de harcadığını belirten iş adamı Ali Kemal Aydın, “ Ben iş yaşantımda da, sosyal yaşamımda da, ticaret odasında meclis üyesiyken de hep Gebze kimliği ile bir şeyler yapmaya çalıştım. GTO’da dönemin başkanı İbrahim Başaran’a da o dönem meclis kürsüsünden yaptığım eleştirilerin tek odağı Gebze’ydi. Madem bu kentte yaşıyoruz, bu kentte yaşayacağız önceliğimiz her zaman Gebze olmalı. Bu kentin Belediye Başkanı’nın da önceliği bu olmalı. Yaptığı hizmetleri, projeleri Gebze’yi daha ileriye götürmek daha yaşanası bir kent yapmak için olmalı.” dedi.

BİAT ET RAHAT ET ZİHNİYETİNDEN KURTULMALIYIZ

Yerel yönetimin başına getirilecek hatta meclis üyesi olacak insanlarda liyakat ve güvenilirlik aranması gerektiğini, birilerinin isteği ile bu görevlere dolgu maddesi gibi isimlerin yazılmaması gerektiğini söyleyen Aydın, “  İlçeyi başkan yönetir ama başkanı da kuşkusuz bir meclis çalıştırır. Burada başkanın kim olacağından tutun da meclis üye listesine alınacak isimlerin de kim olacakları önemlidir. Düşünün bir imar planı uygulamasında eczacı, mütahhit ya da avukat üyenin karar verecek olması ne kadar doğru olabilir. Halkı temsilen meclise gelecek isimlerin konularında da yeterli olup olamayacağının sorgulanması lazım. Bu şekilde oluşturulacak bir meclis belediyeyi çalıştırır, hizmetlerin kesintisiz ve doğru olarak alınmasını sağlayabilir” dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.