Beyaz bayraklar sahiplerini buldu!

Sağlık 06.02.2020 - 11:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Beyaz bayraklar sahiplerini buldu!

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ile hayata geçen "Beyaz Bayrak & Beslenme Dostu" Sertifika Dağıtım Töreni Gebze Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ile hayata geçen "Beyaz Bayrak & Beslenme Dostu" Projesi kapsamında Gebze’deki okulların temizlik ve sağlığa uygunluk konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla okulların, belli ölçütlerle değerlendirilerek, yeterli puanı alan okullara Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul ve Başarı Belgeleri ödülleri törenle verildi.   BEYAZ BAYRAKLI OKUL ORANINDA ARTIŞ VAR Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu yaptığı açılış konuşmasında; “Gebze ilçemizde Beyaz Bayraklı okul oranı yüzdesinde başarılı bir artış görmekteyiz. Okullarımızın daha sağlıklı, daha hijyenik, daha temiz, daha güzel bir hale gelebilmesi adına her yıl vermiş olduğumuz mücadele sonucunda ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destekleri ile yürütmüş olduğumuz bu ortak çalışmamızda Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul, Başarı Belgesi ödül töreni için bir araya geldik. Okullarımıza, öğrencilerimize kısacası geleceğimize çok daha hijyen,  temiz ve ferah ayrıca rahat bir ortam hazırlama adına gayret eden siz değerli okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize bu çalışmalarda emeği geçen tüm eğitim çalışanlarımıza ve sağlık personelime şahsım adına teşekkür ederim.” dedi. BEYAZ BAYRAK PROJESİ NEDİR? Proje hakkında bilgi veren Dr. İlhan Kadıoğlu, “Bu proje ile denetlenerek Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulların ne kadar sağlıklı ve temiz bir okul olduğunun belgelenmesi amaçlanmaktadır. Okulların fiziksel koşullarının iyileştirilmesi ve daha hijyenik bir öğrenme ortamı oluşturmak amacı ile başlatılan bu proje kapsamında Sağlık personellerimiz tarafından yapılan denetimlerde okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmenler odası, yemekhane, spor ve tiyatro salonları, atölyeler, revir, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden değerlendirildi. Gerekli denetimleri başarı ile geçen okullarımız Gebze’mizin en temiz okulları arasında yerlerini aldılar. Sağlıklı bireyler yetiştirmek için ve sağlıklı öğrenme ortamları geliştirme adına öğrencilerin yaşam kalitesini yükseltme, temizlik ve hijyen konusunda ilgili gereken hassasiyeti gösteren “Beyaz bayrak” projesi ile temizlik ve hijyen konusundaki başarısını da ispatlayarak bunu sürdürmeyi hedefleyen tüm okullarımıza tekrardan teşekkür ederim.” dedi.            

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ile hayata geçen "Beyaz Bayrak & Beslenme Dostu" Sertifika Dağıtım Töreni Gebze Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ile hayata geçen "Beyaz Bayrak & Beslenme Dostu" Projesi kapsamında Gebze’deki okulların temizlik ve sağlığa uygunluk konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla okulların, belli ölçütlerle değerlendirilerek, yeterli puanı alan okullara Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul ve Başarı Belgeleri ödülleri törenle verildi.  

BEYAZ BAYRAKLI OKUL ORANINDA ARTIŞ VAR

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu yaptığı açılış konuşmasında; “Gebze ilçemizde Beyaz Bayraklı okul oranı yüzdesinde başarılı bir artış görmekteyiz. Okullarımızın daha sağlıklı, daha hijyenik, daha temiz, daha güzel bir hale gelebilmesi adına her yıl vermiş olduğumuz mücadele sonucunda ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destekleri ile yürütmüş olduğumuz bu ortak çalışmamızda Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul, Başarı Belgesi ödül töreni için bir araya geldik. Okullarımıza, öğrencilerimize kısacası geleceğimize çok daha hijyen,  temiz ve ferah ayrıca rahat bir ortam hazırlama adına gayret eden siz değerli okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize bu çalışmalarda emeği geçen tüm eğitim çalışanlarımıza ve sağlık personelime şahsım adına teşekkür ederim.” dedi.

BEYAZ BAYRAK PROJESİ NEDİR?

Proje hakkında bilgi veren Dr. İlhan Kadıoğlu, “Bu proje ile denetlenerek Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulların ne kadar sağlıklı ve temiz bir okul olduğunun belgelenmesi amaçlanmaktadır. Okulların fiziksel koşullarının iyileştirilmesi ve daha hijyenik bir öğrenme ortamı oluşturmak amacı ile başlatılan bu proje kapsamında Sağlık personellerimiz tarafından yapılan denetimlerde okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmenler odası, yemekhane, spor ve tiyatro salonları, atölyeler, revir, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden değerlendirildi. Gerekli denetimleri başarı ile geçen okullarımız Gebze’mizin en temiz okulları arasında yerlerini aldılar. Sağlıklı bireyler yetiştirmek için ve sağlıklı öğrenme ortamları geliştirme adına öğrencilerin yaşam kalitesini yükseltme, temizlik ve hijyen konusunda ilgili gereken hassasiyeti gösteren “Beyaz bayrak” projesi ile temizlik ve hijyen konusundaki başarısını da ispatlayarak bunu sürdürmeyi hedefleyen tüm okullarımıza tekrardan teşekkür ederim.” dedi.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.