Bik'in Eğitim Semineri Sona Erdi

Darıca 27.10.2017 - 21:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bik'in Eğitim Semineri Sona Erdi

Basın İlan Kurumu tarafından  Darıca'da düzenlenen, "Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi" konulu eğitim semineri sona erdi. BİK  Darıca Bayramoğlu Tesisleri'nde dün başlayan seminerin son gününde konuşan  Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Seyfi Kılıç, internet ve yeni medya gazeteciliği hakkında bilgi verdi. Kılıç, nternet gazeteciliğinde, özellikle profesyonel olmayan yeni medya kullanıcılarının haber siteleri ve geleneksel haberciliğinin davranış kodlarının dışına çıktığını, bunun da yeni medya gazeteciliğinin güvenirliğine gölge düşürüğünü ifade etti. Bu hususta internet gazeteciliğinin mesleki kuruluşlar çerçevesinde örgütlenmesi ve bu alanda verilecek eğitimlerin arttırılması gerektiğine işaret eden Kılıç, "Yeni medyanın geleceğini büyük ölçüde güvenirliliği belirleyecektir. Bu noktada üzerinde durulması gereken bir diğer husus da dijital yayına karşı var olan güvensizliğin halkın doğrudan tercihlerini doğrudan etkilemesidir." şeklinde konuştu. Eğitim semineri, sunumların ardından, Kocael,  Sakarya ve  Bolu'daki resmi ilan alan gazetelerin temsilcilerine ve diğer katılımcılara sertifikaları verilmesiyle sona erdi.

Basın İlan Kurumu tarafından  Darıca'da düzenlenen, "Yerel Basında İnternet Haberciliğinin İyileştirilmesi Projesi" konulu eğitim semineri sona erdi.

BİK  Darıca Bayramoğlu Tesisleri'nde dün başlayan seminerin son gününde konuşan  Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Seyfi Kılıç, internet ve yeni medya gazeteciliği hakkında bilgi verdi.

Kılıç, nternet gazeteciliğinde, özellikle profesyonel olmayan yeni medya kullanıcılarının haber siteleri ve geleneksel haberciliğinin davranış kodlarının dışına çıktığını, bunun da yeni medya gazeteciliğinin güvenirliğine gölge düşürüğünü ifade etti.

Bu hususta internet gazeteciliğinin mesleki kuruluşlar çerçevesinde örgütlenmesi ve bu alanda verilecek eğitimlerin arttırılması gerektiğine işaret eden Kılıç, "Yeni medyanın geleceğini büyük ölçüde güvenirliliği belirleyecektir. Bu noktada üzerinde durulması gereken bir diğer husus da dijital yayına karşı var olan güvensizliğin halkın doğrudan tercihlerini doğrudan etkilemesidir." şeklinde konuştu.

Eğitim semineri, sunumların ardından, Kocael,  Sakarya ve  Bolu'daki resmi ilan alan gazetelerin temsilcilerine ve diğer katılımcılara sertifikaları verilmesiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.