BİLGE ORTAOKULU MEVLANA’YI ANLATTI

Gebze 14.12.2015 - 14:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

BİLGE ORTAOKULU MEVLANA’YI ANLATTI

“Gel, gel, ne olursan ol yine gel, İster kâfir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir, Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...” bu engin hoşgörü ve bu eşsiz kucaklamanın sahibi, tüm insanlığa kucak açan asırlar geçse de unutulmayan unutulmaya izin vermeyecek kadar sevgisiyle zamanını aşan şair “Hamdım, piştim, yandım.” sözleriyle hayatını özetler. Bilge Okulları  Mevlana’yı Anma Günü etkinliğinde renkli ve duygu yüklü bir gün yaşandı. Mevlana felsefesinin ince bir yansıması ile kalplerimize dolan engin hoşgörüsü içimizi ısıtmaya, hayata daha farklı açıdan bakabilmemize, bir nebze olsun günlük telaşlarımızdan sıyrılıp kocaman bir kapı açmamıza olanak sağladı. Bilge Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emel Kurt’un sunumuyla başlayan programda Mevlana’nın hayatını ve felsefi görüşünü içeren zengin içerikli bir slaytla  öğrencilerimiz ve misafirlerimizin Mevlana’yı ve onun hoşgörüsünü tanımaları sağlandı. Ardından Aybüke Utku Demir ve Kübra Kayaal’ın  şiirleriyle duygu yüklü bir havada devam etti. “Vuslat Buluşması” gösterisi ile İrem Asya Mican ve Berra Seniz Hocaoğlu semazenler eşliğinde Mevlana’nın ölümünü düğün gecesi “Şeb-i Arus” olarak vurguladığı dansları ve sema gösterileriyle göz doldururken Uğur Cengiz’in fondan gelen  “Etme “şiiri herkesin duygulanmasına neden oldu. 5. sınıf öğrencilerinden oluşan semazen grubu da oldukça etkileyici ve ustaca sema  gösterilerini yaptılar. Ney ve ilahilerle kulaklarımızın pası silinirken o hüzün dolu hoşgörü ve sevgi yüreklerimize kadar işlemeyi başarmıştı. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin yedi öğüdü hepimize bir hayat dersi verdi ve bunu İngilizce olarak bize Durali Şahin aktardı. Programımızın sonunda değerler eğitimi kapsamında “Sevgi –Saygı “ değerimizin birincileri ödüllerini ve madalyalarını Bilge Okulları Yönetim Kurulu başkanı İsmail KURT yönetim Kurulu  Üyesi Canan Kurt ve Okul Müdürü Nuray Bora birlikte verdiler.

“Gel, gel, ne olursan ol yine gel, İster kâfir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir, Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...” bu engin hoşgörü ve bu eşsiz kucaklamanın sahibi, tüm insanlığa kucak açan asırlar geçse de unutulmayan unutulmaya izin vermeyecek kadar sevgisiyle zamanını aşan şair “Hamdım, piştim, yandım.” sözleriyle hayatını özetler.

Bilge Okulları  Mevlana’yı Anma Günü etkinliğinde renkli ve duygu yüklü bir gün yaşandı. Mevlana felsefesinin ince bir yansıması ile kalplerimize dolan engin hoşgörüsü içimizi ısıtmaya, hayata daha farklı açıdan bakabilmemize, bir nebze olsun günlük telaşlarımızdan sıyrılıp kocaman bir kapı açmamıza olanak sağladı. Bilge Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emel Kurt’un sunumuyla başlayan programda Mevlana’nın hayatını ve felsefi görüşünü içeren zengin içerikli bir slaytla  öğrencilerimiz ve misafirlerimizin Mevlana’yı ve onun hoşgörüsünü tanımaları sağlandı. Ardından Aybüke Utku Demir ve Kübra Kayaal’ın  şiirleriyle duygu yüklü bir havada devam etti. “Vuslat Buluşması” gösterisi ile İrem Asya Mican ve Berra Seniz Hocaoğlu semazenler eşliğinde Mevlana’nın ölümünü düğün gecesi “Şeb-i Arus” olarak vurguladığı dansları ve sema gösterileriyle göz doldururken Uğur Cengiz’in fondan gelen  “Etme “şiiri herkesin duygulanmasına neden oldu. 5. sınıf öğrencilerinden oluşan semazen grubu da oldukça etkileyici ve ustaca sema  gösterilerini yaptılar. Ney ve ilahilerle kulaklarımızın pası silinirken o hüzün dolu hoşgörü ve sevgi yüreklerimize kadar işlemeyi başarmıştı. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin yedi öğüdü hepimize bir hayat dersi verdi ve bunu İngilizce olarak bize Durali Şahin aktardı. Programımızın sonunda değerler eğitimi kapsamında “Sevgi –Saygı “ değerimizin birincileri ödüllerini ve madalyalarını Bilge Okulları Yönetim Kurulu başkanı İsmail KURT yönetim Kurulu  Üyesi Canan Kurt ve Okul Müdürü Nuray Bora birlikte verdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.