Bilgem’de blokzincir toplantısı

Gebze 30.12.2018 - 18:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bilgem’de blokzincir toplantısı

Blokzincir araştırmacılarına test ve geliştirme ortamı sunacak olan Blokzincir Araştırma Ağı’nın kuruluşu için ilk adım TÜBİTAK BİLGEM çatısı altında atıldı

Blokzincir araştırmacılarına test ve geliştirme ortamı sunacak olan Blokzincir Araştırma Ağı’nın kuruluşu için ilk adım TÜBİTAK BİLGEM çatısı altında atıldı. 28.12.2018’de yapılan açılış toplantısına konu üzerinde araştırma yapan üniversiteler ve ULAKBİM davet edildi. Açılış toplantısında, kuruluş ve çalışma ilkelerinin yanı sıra kurulum için yol haritası üzerinde çalışıldı. TÜBİTAK BİLGEM Blokzincir Araştırma Laboratuvarı,  Gebze Teknik Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi mensubu akademisyenler ve TÜBİTAK B3LAB katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik sonunda, 2019 yılı başında, teknik altyapı kurulum çalışmalarının tamamlanarak BAĞ sisteminin hayata geçirilmesi kararı alındı. SİSTEN NASIL İŞLEYECEK Sistem, her bir üye kuruluşun belli bir donanım ve ağ altyapısı kaynağını sisteme eklemesi ile oluşturulacak. BAĞ ekosistemi, TestNet adı verilen benzerlerine nazaran tek bir teknolojinin test edilmesi yerine birden çok teknolojinin test edilebileceği ortamlar sunmayı ve katılımcıların, bu sistemler üzerinde ortaklaşa, akademik araştırma, geliştirme, eğitim ve bilgi paylaşımı yapabilmesini sağlamayı hedefliyor. Çekirdek sistem oluşturulduktan sonra konuya ilgi duyan diğer üniversiteler, kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının da katılımı ile genişlemeyi hedefleyen Blokzincir Araştırma Ağı’nın pek çok özelliği ile dünyada ilk defa uygulanacak bir sistem olacağı değerlendiriliyor.
Blokzincir araştırmacılarına test ve geliştirme ortamı sunacak olan Blokzincir Araştırma Ağı’nın kuruluşu için ilk adım TÜBİTAK BİLGEM çatısı altında atıldı

Blokzincir araştırmacılarına test ve geliştirme ortamı sunacak olan Blokzincir Araştırma Ağı’nın kuruluşu için ilk adım TÜBİTAK BİLGEM çatısı altında atıldı. 28.12.2018’de yapılan açılış toplantısına konu üzerinde araştırma yapan üniversiteler ve ULAKBİM davet edildi. Açılış toplantısında, kuruluş ve çalışma ilkelerinin yanı sıra kurulum için yol haritası üzerinde çalışıldı. TÜBİTAK BİLGEM Blokzincir Araştırma Laboratuvarı,  Gebze Teknik Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi mensubu akademisyenler ve TÜBİTAK B3LAB katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik sonunda, 2019 yılı başında, teknik altyapı kurulum çalışmalarının tamamlanarak BAĞ sisteminin hayata geçirilmesi kararı alındı.

SİSTEN NASIL İŞLEYECEK

Sistem, her bir üye kuruluşun belli bir donanım ve ağ altyapısı kaynağını sisteme eklemesi ile oluşturulacak. BAĞ ekosistemi, TestNet adı verilen benzerlerine nazaran tek bir teknolojinin test edilmesi yerine birden çok teknolojinin test edilebileceği ortamlar sunmayı ve katılımcıların, bu sistemler üzerinde ortaklaşa, akademik araştırma, geliştirme, eğitim ve bilgi paylaşımı yapabilmesini sağlamayı hedefliyor. Çekirdek sistem oluşturulduktan sonra konuya ilgi duyan diğer üniversiteler, kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının da katılımı ile genişlemeyi hedefleyen Blokzincir Araştırma Ağı’nın pek çok özelliği ile dünyada ilk defa uygulanacak bir sistem olacağı değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.