Bilimi uygulamalı öğrendiler

Gebze 31.05.2019 - 09:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bilimi uygulamalı öğrendiler

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Doç. Dr. Oytun Erbaş öğrencilerle birlikte laboratuvara girerek deney yaptı.

TÜBİTAK MARTEK, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve lise yönetimi işbirliğince hazırlanan protokolle ‘Yücel Boru Fen Lisesi Bilim İnsanı Yetiştiriyor’ konulu seminer için Doç. Dr. Oytun Erbaş okuldaki öğrencilerle buluştu. Doç. Dr. Erbaş, öğrencilere ‘Deney nasıl yapılır, deney hayvanlarının özellikleri, anestezi ve uyutma nasıl gerçekleştirilir, deney yapılan hayvanların fizyolojik ve anatomik yapılarının incelenmesi ve deney hayvanlarına ilaç verme metotları’ başlıkları altında eğitim verdi. Gerçekleştirilen etkinliğe; Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Yücel Boru Fen Lisesi Müdürü İsmail Boğa, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. İMZALI KİTAP HEDİYE ETTİ Doç. Dr. Erbaş laboratuvara girmeden önce öğrencilere teorik bilgiler vererek, “Bilimsel metotları denemek için kafanızda bir soru olması gerek. Daha sonra konu hakkında makaleler okumanız lazım. Tüm bunların akabinde hipotez oluşturmanız gerekiyor. Çalışarak deney yaptıktan sonra dataları araştırıp, tartışacağız ve analiz sunacağız. Böylece hipotezin doğruluğunu ve yanlışlığını öğreneceğiz” dedi. Laboratuvarda uyulması gereken kurallar hakkında öğrencileri bilgilendiren Erbaş, sorduğu sorulara doğru cevap veren öğrencilere imzalı kitaplarını hediye etti. LABORATUVAR ORTAMINI GÖRDÜLER Öğrenciler teorik uygulamanın ardından pratik için Doç. Dr. Oytun Erbaş’la laboratuvara girdiler. Burada kobayları yakından inceleme şansına erişen öğrenciler bilimin inceliklerini yaşayarak gördüler. Doç. Dr. Erbaş, öğrencilere tecrübelerini aktardı ve laboratuvarda nasıl davranmaları gerektiğini, bilim insanı ve doktor olabilmek için nelere sahip olunması gerektiğini bildirdi. Öğrenciler yapılan bu çalışmadan dolayı Doç. Dr. Oytun Erbaş’a ve okul yetkililerine çok teşekkür ettiler.
Gebze Yücel Boru Fen Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Doç. Dr. Oytun Erbaş öğrencilerle birlikte laboratuvara girerek deney yaptı.

TÜBİTAK MARTEK, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve lise yönetimi işbirliğince hazırlanan protokolle ‘Yücel Boru Fen Lisesi Bilim İnsanı Yetiştiriyor’ konulu seminer için Doç. Dr. Oytun Erbaş okuldaki öğrencilerle buluştu. Doç. Dr. Erbaş, öğrencilere ‘Deney nasıl yapılır, deney hayvanlarının özellikleri, anestezi ve uyutma nasıl gerçekleştirilir, deney yapılan hayvanların fizyolojik ve anatomik yapılarının incelenmesi ve deney hayvanlarına ilaç verme metotları’ başlıkları altında eğitim verdi. Gerçekleştirilen etkinliğe; Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Yücel Boru Fen Lisesi Müdürü İsmail Boğa, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İMZALI KİTAP HEDİYE ETTİ

Doç. Dr. Erbaş laboratuvara girmeden önce öğrencilere teorik bilgiler vererek, “Bilimsel metotları denemek için kafanızda bir soru olması gerek. Daha sonra konu hakkında makaleler okumanız lazım. Tüm bunların akabinde hipotez oluşturmanız gerekiyor. Çalışarak deney yaptıktan sonra dataları araştırıp, tartışacağız ve analiz sunacağız. Böylece hipotezin doğruluğunu ve yanlışlığını öğreneceğiz” dedi. Laboratuvarda uyulması gereken kurallar hakkında öğrencileri bilgilendiren Erbaş, sorduğu sorulara doğru cevap veren öğrencilere imzalı kitaplarını hediye etti.

LABORATUVAR ORTAMINI GÖRDÜLER

Öğrenciler teorik uygulamanın ardından pratik için Doç. Dr. Oytun Erbaş’la laboratuvara girdiler. Burada kobayları yakından inceleme şansına erişen öğrenciler bilimin inceliklerini yaşayarak gördüler. Doç. Dr. Erbaş, öğrencilere tecrübelerini aktardı ve laboratuvarda nasıl davranmaları gerektiğini, bilim insanı ve doktor olabilmek için nelere sahip olunması gerektiğini bildirdi. Öğrenciler yapılan bu çalışmadan dolayı Doç. Dr. Oytun Erbaş’a ve okul yetkililerine çok teşekkür ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.