19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

BİLKAR DA ‘’GREV VAR ‘’

Gebze 16.03.2017 - 08:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BİLKAR DA ‘’GREV VAR ‘’

Her ay kültür sanat söyleşileri düzenleyen ve kentin edebiyatseverlerini yazarlarla buluşturan Bilim ve Sanat Kooperatifi’nin bu ayki konuğu Sendikacı – yazar Zafer Aydın. Her ay farklı konukları ağırlayan ve söyleşiler gerçekleştiren BİLKAR’ın bu ay ki konusu ise grev. 19 Mart Pazar günü gerçekleşecek etkinlikte, emek hareketi tarihinde toplu sözleşme ve grev hakkının fiilen kazanılmasında bir dönüm noktası olan ve kitaplara, şiirlere, öykülere konu olan Kavel Grevi konuşulacak. Belgesel Gösterimi ve Söyleşi Pazar günü 17.00’da  BİLKAR Genco Erkal Sahnesinde gerçekleşecek etkinlikte Sendikacı – yazar Zafer Aydın ile sinema yönetmeni Melih Biçer'in hazırladığı, kurgusunu Cihangir Köse,  müziklerini Erdal Güney, görüntü yönetmenliğini Sinan Güngör’ün yaptığı, Tülin Özen ve Serkan Şen tarafından seslendirilen “Çoban ateşlerinin yandığı yerde, Kavel'de” belgeselinin gösterimi yapılacak. Belgesel gösterimin ardından  “'Kanunsuz' Bir Grevin Öyküsü Kavel” kitabının da yazarı olan sendikacı – yazar Zafer Aydın’la söyleşi gerçekleştirilecek. Etkinlikle ilgili bilgi veren Gazeteci Halil Yeni, bu hafta emek kenti Gebze de emekçilerin en görkemli sanatı; grevi konuşacaklarını bildirerek ‘’Bu kent işçilerin yaşadığı bir kent. Grevse bizlerin her an karşısına çıkabilecek bir arkadaşı. Bir gün komşumuzu, bir gün dostumuzu, bir günse kendimizi üzerimiz de önlüklerle grevde bula bilir yada bir grev dayanışması için fabrika önünde olabiliriz. Bu kent böyle bir kent... Geçmişte toplu sözleşme ve grev hakkının kazanılması adına önemli bir yere sahip olan Kavel Grevi belgeseli ve söyleşisine Gebzeli tüm emek ve sanat dostlarını bekliyoruz’’ dedi.

Her ay kültür sanat söyleşileri düzenleyen ve kentin edebiyatseverlerini yazarlarla buluşturan Bilim ve Sanat Kooperatifi’nin bu ayki konuğu Sendikacı – yazar Zafer Aydın. Her ay farklı konukları ağırlayan ve söyleşiler gerçekleştiren BİLKAR’ın bu ay ki konusu ise grev. 19 Mart Pazar günü gerçekleşecek etkinlikte, emek hareketi tarihinde toplu sözleşme ve grev hakkının fiilen kazanılmasında bir dönüm noktası olan ve kitaplara, şiirlere, öykülere konu olan Kavel Grevi konuşulacak.

Belgesel Gösterimi ve Söyleşi

Pazar günü 17.00’da  BİLKAR Genco Erkal Sahnesinde gerçekleşecek etkinlikte Sendikacı – yazar Zafer Aydın ile sinema yönetmeni Melih Biçer'in hazırladığı, kurgusunu Cihangir Köse,  müziklerini Erdal Güney, görüntü yönetmenliğini Sinan Güngör’ün yaptığı, Tülin Özen ve Serkan Şen tarafından seslendirilen “Çoban ateşlerinin yandığı yerde, Kavel'de” belgeselinin gösterimi yapılacak. Belgesel gösterimin ardından  “'Kanunsuz' Bir Grevin Öyküsü Kavel” kitabının da yazarı olan sendikacı – yazar Zafer Aydın’la söyleşi gerçekleştirilecek.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Gazeteci Halil Yeni, bu hafta emek kenti Gebze de emekçilerin en görkemli sanatı; grevi konuşacaklarını bildirerek ‘’Bu kent işçilerin yaşadığı bir kent. Grevse bizlerin her an karşısına çıkabilecek bir arkadaşı. Bir gün komşumuzu, bir gün dostumuzu, bir günse kendimizi üzerimiz de önlüklerle grevde bula bilir yada bir grev dayanışması için fabrika önünde olabiliriz. Bu kent böyle bir kent... Geçmişte toplu sözleşme ve grev hakkının kazanılması adına önemli bir yere sahip olan Kavel Grevi belgeseli ve söyleşisine Gebzeli tüm emek ve sanat dostlarını bekliyoruz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.