BİLKAR dönemi şenlikle kapattı

Gebze 21.06.2019 - 10:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

BİLKAR dönemi şenlikle kapattı

BİLKAR’da, geleneksel hale gelen yılsonu şenliğinin bir yenisi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde tekrarlandı. Şenliğin ilk gününde müzik kursları öğrencilerinin dinletileri gerçekleşti

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü Bilimsel Kültürel Araştırmalar Üretim ve Yayıncılık Kooperatifi BİLKAR’da, geleneksel hale gelen yılsonu şenliğinin bir yenisi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde tekrarlanıyor. İki gün sürecek şenliğin 20 Haziran Perşembe günü akşamı gerçekleşen ilk bölümünde müzik kursları öğrencilerinin piyano, yan flüt ve müzik enstrümanları ile müzik dinletileri gerçekleşti. Şenlik, 21 Haziran Cuma günü (bu akşam) 18.00 – 21.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinliklerle tamamlanacak. BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada bugüne kadar BİLKAR’da emeği olan ve hayatını kaybeden tüm BİLKAR emektarlarını saygı ve sevgiyle andıklarını söyledi. İNSANLA BARIŞIK BİR KUŞAK 20’nci yüzyılın bilgi toplumu olarak geride kaldığını, 21’nci yüzyılın ise hayalci fikirlerin yüzyılı olacağını kaydeden Başkan Dikkatli, “Klasik eğitim ve insan yetiştirme sistemleri iflas etmiştir. Yeni yüzyılda pratisyen hekimlik ile birlikte mühendisliğin çeşitli dalları yok olacak. Yeni yüzyıl, sanat ve kültür yüzyılı olacak. Eskimiş, dogmatik kültürün yerini kültür sanat dolduracak. Biz de BİLKAR olarak insanla barışık bir kuşağın yetişmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi. ŞAİR ADNAN YÜCEL ANILIYOR Öte yandan Şair Adnan Yücel, 22 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi,Beşiroğlu Altınhan’daki yerinde düzenlenecek etkinlikle anılacak. Müslüm Kabadayı ve Halil Yeni’nin konuşmacı olduğu etkinlikte Zeynep Özer şiirler; Burak Öztürk, Hasan Fatih Selçuk ve Mehmet Şükrü Özbek ezgiler ile yer alacak.
BİLKAR’da, geleneksel hale gelen yılsonu şenliğinin bir yenisi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde tekrarlandı. Şenliğin ilk gününde müzik kursları öğrencilerinin dinletileri gerçekleşti

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü Bilimsel Kültürel Araştırmalar Üretim ve Yayıncılık Kooperatifi BİLKAR’da, geleneksel hale gelen yılsonu şenliğinin bir yenisi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde tekrarlanıyor. İki gün sürecek şenliğin 20 Haziran Perşembe günü akşamı gerçekleşen ilk bölümünde müzik kursları öğrencilerinin piyano, yan flüt ve müzik enstrümanları ile müzik dinletileri gerçekleşti. Şenlik, 21 Haziran Cuma günü (bu akşam) 18.00 – 21.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinliklerle tamamlanacak.

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada bugüne kadar BİLKAR’da emeği olan ve hayatını kaybeden tüm BİLKAR emektarlarını saygı ve sevgiyle andıklarını söyledi.

İNSANLA BARIŞIK BİR KUŞAK

20’nci yüzyılın bilgi toplumu olarak geride kaldığını, 21’nci yüzyılın ise hayalci fikirlerin yüzyılı olacağını kaydeden Başkan Dikkatli, “Klasik eğitim ve insan yetiştirme sistemleri iflas etmiştir. Yeni yüzyılda pratisyen hekimlik ile birlikte mühendisliğin çeşitli dalları yok olacak. Yeni yüzyıl, sanat ve kültür yüzyılı olacak. Eskimiş, dogmatik kültürün yerini kültür sanat dolduracak. Biz de BİLKAR olarak insanla barışık bir kuşağın yetişmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

ŞAİR ADNAN YÜCEL ANILIYOR

Öte yandan Şair Adnan Yücel, 22 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi,Beşiroğlu Altınhan’daki yerinde düzenlenecek etkinlikle anılacak. Müslüm Kabadayı ve Halil Yeni’nin konuşmacı olduğu etkinlikte Zeynep Özer şiirler; Burak Öztürk, Hasan Fatih Selçuk ve Mehmet Şükrü Özbek ezgiler ile yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.