19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

BİLKAR Güldürdü

Gebze 18.01.2018 - 17:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BİLKAR Güldürdü

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütlerinden, Türkiye’nin alanındaki iki kooperatifinden biri olan Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın tiyatro topluluğu tiyatroseverleri Aziz Nesin’in ölümsüz eserlerinden Hadi Öldürsene Canikom ile buluşturdu. Sekban ve Ağdaş’tan Çiçek Ülkemiz genelinde çok sayıda topluluk tarafından de sahnelenen oyunu BİLKAR Tiyatro Topluluğu da başarıyla sahneledi. Yer yer duygusallaştıran komedi tarzındaki oyun izleyenleri sık sık kahkahaya boğdu. Topluluk oyun bitiminde oyunun konukları arasında olan huzurevi sakinleri şahsında Darıca Yaşlılarla Dayanışma Derneği Başkanı Kudret Sekban ve oyunculardan Derya Ağdaş’ın kardeşi Deniz Ağdaş tarafından çiçek verilerek onurlandırıldı. Geniş Ekip BİLKAR Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda rolleri Derya Ağdaş (Bayan Siyen), Emek Nalbant (Menekşe), Fatih Erdaş (Havagazı Memuru), Berk Pesen (Gazeteci) ve Kasım Tulumtaş (2. Havagazı Memuru) paylaştı. Oyunda sahne amirliğini Gülse Kalyan üstlenirken Yönetmen Kırçıl oyun boyunca teknik masada, ışık ve seslendirmede de görev yaptı. Dikkatli ve Kırçıl’dan Ufuk Eser’e Teşekkür Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde dün akşam (17 Ocak) sahnelenen oyunu 500’ü aşkın tiyatrosever izledi. BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli oyun öncesi yaptığı kısa selamlama konuşmasında yakın tarihli ve yeni BİLKAR etkinliklerine dair bilgilendirdi ve davette bulundu. Başkan Dikkatli ve BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl oyunun ardından Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi Müdürü Ufuk Eser’e de kültür ve sanata katkılarından, desteklerinden ötürü teşekkür etti. Eser de Dikkatli ve Kırçıl şahsında tüm ekibi kutladı. Alper Akçam Köy Enstitüleri’ni Anlatacak BİLKAR, 21 Ocak Pazar günü 16.00’da “Anadolu Rönesansı ve 78. Yılında Köy Enstitüleri” konulu söyleşi ve imza günü düzenleyecek. Etkinlik; Hacı Halil Mahallesi, Yeniçarşı İsmet Paşa Caddesi, Beşiroğlu Altın İşhanı, birinci katındaki BİLKAR Genco Erkal Sahnesi’nde gerçekleşecek. Etkinliğe konuşmacı olarak Yazar ve Doktor Alper Akçam katılacak. 2017 yılında Sığıntı ve Munise adlı romanları yayınlanan Akçam edebiyat dünyasına çok sayıda öykü ve roman kazandırdı. Araştırma, inceleme, eleştiri, deneme üzerine de yayınlanmış eserleri, çok sayıda ödülleri bulunan Akçam, 2008’de Yunus Nadi Öykü ve 2011 Troya Edebiyat ödüllerinin de sahibi oldu. Yazar;  Dursun Akçam Kültür Sanat Vakfı ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Ankara Şube Başkanı. Mazlum Çimen ve Yasemin Göksu Konseri Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçıları Mazlum Çimen ve Yasemin Göksu’nun sahne alacağı konser 15 Şubat’ta saat 19.30’da Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütlerinden, Türkiye’nin alanındaki iki kooperatifinden biri olan Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın tiyatro topluluğu tiyatroseverleri Aziz Nesin’in ölümsüz eserlerinden Hadi Öldürsene Canikom ile buluşturdu.

Sekban ve Ağdaş’tan Çiçek

Ülkemiz genelinde çok sayıda topluluk tarafından de sahnelenen oyunu BİLKAR Tiyatro Topluluğu da başarıyla sahneledi. Yer yer duygusallaştıran komedi tarzındaki oyun izleyenleri sık sık kahkahaya boğdu. Topluluk oyun bitiminde oyunun konukları arasında olan huzurevi sakinleri şahsında Darıca Yaşlılarla Dayanışma Derneği Başkanı Kudret Sekban ve oyunculardan Derya Ağdaş’ın kardeşi Deniz Ağdaş tarafından çiçek verilerek onurlandırıldı.

Geniş Ekip

BİLKAR Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda rolleri Derya Ağdaş (Bayan Siyen), Emek Nalbant (Menekşe), Fatih Erdaş (Havagazı Memuru), Berk Pesen (Gazeteci) ve Kasım Tulumtaş (2. Havagazı Memuru) paylaştı. Oyunda sahne amirliğini Gülse Kalyan üstlenirken Yönetmen Kırçıl oyun boyunca teknik masada, ışık ve seslendirmede de görev yaptı.

Dikkatli ve Kırçıl’dan Ufuk Eser’e Teşekkür

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde dün akşam (17 Ocak) sahnelenen oyunu 500’ü aşkın tiyatrosever izledi. BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli oyun öncesi yaptığı kısa selamlama konuşmasında yakın tarihli ve yeni BİLKAR etkinliklerine dair bilgilendirdi ve davette bulundu. Başkan Dikkatli ve BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl oyunun ardından Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi Müdürü Ufuk Eser’e de kültür ve sanata katkılarından, desteklerinden ötürü teşekkür etti. Eser de Dikkatli ve Kırçıl şahsında tüm ekibi kutladı.

Alper Akçam Köy Enstitüleri’ni Anlatacak

BİLKAR, 21 Ocak Pazar günü 16.00’da “Anadolu Rönesansı ve 78. Yılında Köy Enstitüleri” konulu söyleşi ve imza günü düzenleyecek. Etkinlik; Hacı Halil Mahallesi, Yeniçarşı İsmet Paşa Caddesi, Beşiroğlu Altın İşhanı, birinci katındaki BİLKAR Genco Erkal Sahnesi’nde gerçekleşecek. Etkinliğe konuşmacı olarak Yazar ve Doktor Alper Akçam katılacak. 2017 yılında Sığıntı ve Munise adlı romanları yayınlanan Akçam edebiyat dünyasına çok sayıda öykü ve roman kazandırdı. Araştırma, inceleme, eleştiri, deneme üzerine de yayınlanmış eserleri, çok sayıda ödülleri bulunan Akçam, 2008’de Yunus Nadi Öykü ve 2011 Troya Edebiyat ödüllerinin de sahibi oldu. Yazar;  Dursun Akçam Kültür Sanat Vakfı ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Ankara Şube Başkanı.

Mazlum Çimen ve Yasemin Göksu Konseri

Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçıları Mazlum Çimen ve Yasemin Göksu’nun sahne alacağı konser 15 Şubat’ta saat 19.30’da Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.