19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

BİLKAR Tiyatro Topluluğu Sahne Alıyor

Gebze 14.01.2018 - 12:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BİLKAR Tiyatro Topluluğu Sahne Alıyor

BİLKAR Tiyatro Topluluğu, Aziz Nesin’in eseri Hadi Öldürsene Canikom’u 17 Ocak’ta Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğinde sahneleyecek.

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütlerinden, Türkiye’nin alanındaki iki kooperatifinden biri olan Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık Üretim Kooperatifi – BİLKAR tiyatro alanında da hem ülke genelinden profesyonel ve yarı profesyonel toplulukları Gebze’de tiyatroseverler ile buluşturuyor hem de kendi oyunları ile perde açıyor. ABBAS KIRÇIL’IN YÖNETMENLİĞİNDE Genel sanat yönetmenliğini Abbas Kırçıl’ın yaptığı BİLKAR Tiyatro Topluluğu, Aziz Nesin’in eseri Hadi Öldürsene Canikom’u yine Kırçıl’ın yönetmenliğinde sahneleyecek. Oyunda rolleri Emek Nalbant, Derya Ağdaş ve Fatih Erdaş paylaştı. Nalbant (Menekşe), Ağdaş (Bayan Siyen) ve Erdaş (Havagazı Memuru) rollerini üstlendi. 17 OCAK’TA, GEBZE OSMAN HAMDİ BEY’DE İki perdelik komedi 17 Ocak Çarşamba günü akşamı 19.30’da Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyunun biletleri oyun gününe kadar BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, Yeniçarşı İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han ikinci katındaki yerinden oyun öncesi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde kurulacak masadan temin edilebilecek. İrtibat: 0533 719 85 42 HADİ ÖLDÜRSENE CANİKOM… Yalnız yaşayan iki komşu: Menekşe ve Bayan Sien.. General olan kocasını 23 yıl önce kaybeden 68 yaşındaki Siyen ve “basit bir katip” olan kocası sadece üç ay süren bir evlilikten sonra ölen, asla gerçek yaşını söylemeyen Menekşe yalnızlıkta buluşuyor ve birbirlerine can yoldaşı oluyor. Birbirlerine oynadıkları küçük oyunlarla ve anılarla hayatlarına renk katmaya çalışırken radyodan yapılan bir anons bir anda gündelik hayatlarını değiştiriveriyor. Şehirde, kendini havagazı memuru olarak tanıtan ve yalnız yaşayan kadınlara tecavüz edip sonra da onları öldüren bir cani dolaşmaktadır. Peki ya bu cani onların evine gelirse? Sonunda kapı çalınır ve gelen havagazı memurudur…    
BİLKAR Tiyatro Topluluğu, Aziz Nesin’in eseri Hadi Öldürsene Canikom’u 17 Ocak’ta Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğinde sahneleyecek.

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütlerinden, Türkiye’nin alanındaki iki kooperatifinden biri olan Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık Üretim Kooperatifi – BİLKAR tiyatro alanında da hem ülke genelinden profesyonel ve yarı profesyonel toplulukları Gebze’de tiyatroseverler ile buluşturuyor hem de kendi oyunları ile perde açıyor.

ABBAS KIRÇIL’IN YÖNETMENLİĞİNDE

Genel sanat yönetmenliğini Abbas Kırçıl’ın yaptığı BİLKAR Tiyatro Topluluğu, Aziz Nesin’in eseri Hadi Öldürsene Canikom’u yine Kırçıl’ın yönetmenliğinde sahneleyecek. Oyunda rolleri Emek Nalbant, Derya Ağdaş ve Fatih Erdaş paylaştı. Nalbant (Menekşe), Ağdaş (Bayan Siyen) ve Erdaş (Havagazı Memuru) rollerini üstlendi.

17 OCAK’TA, GEBZE OSMAN HAMDİ BEY’DE

İki perdelik komedi 17 Ocak Çarşamba günü akşamı 19.30’da Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyunun biletleri oyun gününe kadar BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, Yeniçarşı İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han ikinci katındaki yerinden oyun öncesi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde kurulacak masadan temin edilebilecek.

İrtibat: 0533 719 85 42

HADİ ÖLDÜRSENE CANİKOM…

Yalnız yaşayan iki komşu: Menekşe ve Bayan Sien.. General olan kocasını 23 yıl önce kaybeden 68 yaşındaki Siyen ve “basit bir katip” olan kocası sadece üç ay süren bir evlilikten sonra ölen, asla gerçek yaşını söylemeyen Menekşe yalnızlıkta buluşuyor ve birbirlerine can yoldaşı oluyor. Birbirlerine oynadıkları küçük oyunlarla ve anılarla hayatlarına renk katmaya çalışırken radyodan yapılan bir anons bir anda gündelik hayatlarını değiştiriveriyor. Şehirde, kendini havagazı memuru olarak tanıtan ve yalnız yaşayan kadınlara tecavüz edip sonra da onları öldüren bir cani dolaşmaktadır. Peki ya bu cani onların evine gelirse? Sonunda kapı çalınır ve gelen havagazı memurudur…

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.