BİLTEK DE ŞİİR SEVEN ZARİF GENÇLER YETİŞİYOR

Kocaeli 13.01.2016 - 09:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

BİLTEK DE ŞİİR SEVEN ZARİF GENÇLER YETİŞİYOR

Biltek Okulları gelenekselleşen şiir dinletilerinin sekizincisini gerçekleştirdi. Şiiri seven, şairleri tanıyan, kendi kültürüne ve değerlerine sahip çıkan gençler yetiştirmeyi hedefleyen Biltek Okulları, düzenlediği Şiir İklimi Gecesi ile öğrencileri ve konukları sanatsal bir yolculuğa çıkardı Öğrencilere şiir sevgisini aşılamak ve ülkemizin önemli değerleri olan şairleri tanıtmak için Biltek Okulları, şiir dinletilerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu yıl sekizincisi gerçekleşen Biltek Okulları Şiir İklimi Geceleri’nde Yunus Emre’den Necip Fazıl Kısakürek’e;  Abdurrahman Karakoç’tan Mevlana’ya kadar Türk şiirinin değerli isimlerinin şiirleri öğrenciler tarafından okundu. HEDEF GENÇLERE ŞİİRİ SEVDİRMEK Öğrenciler tarafından hazırlanan dinletilerde ‘her öğrenci bir dünyadır’ felsefesinden yola çıkan Biltek Okulları, değerler eğitimi kapsamında, öğrencileri Türk şiirinin unutulmaz değerleriyle buluşturdu. Biltek Okulları’nın tüm kampüslerinde öğrencilerin katkılarıyla düzenlenen dinletilerde,  ünlü şairlerin unutulmaz şiirleri kadar onların hayatlarına ve diğer çalışmalarına da yer verildi. Tiyatro oyunları, koro çalışması ve videolarla zenginleşen dinletilerin öncesinde resim sergisi de düzenlendi. HAYATI ZARİF YAŞAYAN GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ Biltek Okulları Genel Müdürü Sıtkı Gündüz gecenin açılış konuşmasında, “Şiir hayatın zarif yanıdır. Biltek Okulları olarak hayata olabildiğince zarif bakan ve zarif yaşayan gençler yetiştirmenin yolunun şiirden geçtiğine inanıyoruz” dedi.  Gecenin önemine de değinen Gündüz sözlerine şöyle devam etti: “Değerlerinin ve sahip olduğu güzelliklerin farkında gençler yetiştirmek için Biltek Okulları olarak çıktığımız yolda elde ettiğimiz başarılar bizim için çok önemli. Gençlerimizin böyle nezih bir geceyi düzenlemesi ve geleneksel hale getirmesi bu konuda çabalarımızın ne kadar isabetli olduğunun altını çiziyor. Bütün öğrencilerimizi emeklerinden dolayı tebrik ediyoruz.” 

Biltek Okulları gelenekselleşen şiir dinletilerinin sekizincisini gerçekleştirdi. Şiiri seven, şairleri tanıyan, kendi kültürüne ve değerlerine sahip çıkan gençler yetiştirmeyi hedefleyen Biltek Okulları, düzenlediği Şiir İklimi Gecesi ile öğrencileri ve konukları sanatsal bir yolculuğa çıkardı

Öğrencilere şiir sevgisini aşılamak ve ülkemizin önemli değerleri olan şairleri tanıtmak için Biltek Okulları, şiir dinletilerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu yıl sekizincisi gerçekleşen Biltek Okulları Şiir İklimi Geceleri’nde Yunus Emre’den Necip Fazıl Kısakürek’e;  Abdurrahman Karakoç’tan Mevlana’ya kadar Türk şiirinin değerli isimlerinin şiirleri öğrenciler tarafından okundu.

HEDEF GENÇLERE ŞİİRİ SEVDİRMEK

Öğrenciler tarafından hazırlanan dinletilerde ‘her öğrenci bir dünyadır’ felsefesinden yola çıkan Biltek Okulları, değerler eğitimi kapsamında, öğrencileri Türk şiirinin unutulmaz değerleriyle buluşturdu. Biltek Okulları’nın tüm kampüslerinde öğrencilerin katkılarıyla düzenlenen dinletilerde,  ünlü şairlerin unutulmaz şiirleri kadar onların hayatlarına ve diğer çalışmalarına da yer verildi. Tiyatro oyunları, koro çalışması ve videolarla zenginleşen dinletilerin öncesinde resim sergisi de düzenlendi.

HAYATI ZARİF YAŞAYAN GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ

Biltek Okulları Genel Müdürü Sıtkı Gündüz gecenin açılış konuşmasında, “Şiir hayatın zarif yanıdır. Biltek Okulları olarak hayata olabildiğince zarif bakan ve zarif yaşayan gençler yetiştirmenin yolunun şiirden geçtiğine inanıyoruz” dedi.  Gecenin önemine de değinen Gündüz sözlerine şöyle devam etti: “Değerlerinin ve sahip olduğu güzelliklerin farkında gençler yetiştirmek için Biltek Okulları olarak çıktığımız yolda elde ettiğimiz başarılar bizim için çok önemli. Gençlerimizin böyle nezih bir geceyi düzenlemesi ve geleneksel hale getirmesi bu konuda çabalarımızın ne kadar isabetli olduğunun altını çiziyor. Bütün öğrencilerimizi emeklerinden dolayı tebrik ediyoruz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.