Bir Şemsiye Altında Engelleri Kaldırdık

Darıca 30.03.2017 - 10:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bir Şemsiye Altında Engelleri Kaldırdık

Bu yıl 7. si düzenlenen Erciyes Uluslararası Engelliler Kar festivali yaklaşık 400 görme, işitme, mental ve bedensel engelli vatandaşın katılımı ile Erciyes’te gerçekleştirildi.  İlçemiz de bulunan Darıca Bir Umut Engelliler Derneği de, bu yıl 7.si düzenlenen Kayseri Engelsiz Kar Festivaline katıldı. 3 GÜN BOYUNCA DOYASIYA EĞLENDİLER Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Erciyes Kayak Merkezi, ’Erciyes İçin Engel Yok’ sloganıyla Türkiye genelinden ve yurt dışından engelli bireyleri bir araya getirdi. Engelli fertlerin, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde rol üstlenmelerini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen festivale, Türkiye genelinden ve yurt dışından olmak üzere yaklaşık 400 görme, işitme ve bedensel engelli katıldı. İki gün süren festivale yurt içinden ve yurt dışından katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe aileleri ile birlikte katılan engelli vatandaşlar iki gün boyunca konser, yarışmalar, aktivitelerle doyasıya vakit geçirdi. Kayak ve kızaklarla kayıldı. Bunun yanında Paralimpik Boccia ve Tekerlekli Ragbi kar üstünde Türkiye’de ilk kez Erciyes’te oynandı. Daha sonra engelli bireyler aileleri ile birlikte Anadolu harikalar diyarını gezdi.     ARIKAN: “DARICA BİR UMUT OLARAK ORADAYDIK” Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan konuyla ilgili yaptığı açıklama da, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin  7.sini düzenlediği Kayseri engelsiz kar festivaline geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda 20 kişi derneğimizin üyeleriyle katılım sağladık. İki gün dolu dolu geçen engelsiz kar festivalinde grubumuzda kızak yarışında Tuncay Arslan birinci gelerek madalyon aldı. Diğer dallarda derneğimiz üyeleri birer madalyonla onurlandırıldı. Dostlukların kurulduğu bu güzel Organizasyonda  müthiş keyif alan üyelerimiz, doyasıya eğlendi. Seneye tekrar buluşmak dileklerimizle Kayseri’den ayrıldık.” ARIKAN TEŞEKKÜR ETTİ Arıkan, “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik Bey’e ulaştırılmak üzere Gebze Belediye Başkanımızın ve Darıca Belediye Başkanımızın teşekkür plaketlerini kendilerine takdim edip Büyükşehir Başkanımız Sayın Mustafa Çelik Bey’i Gebze ve Darıca’ya davet ettik. Kendileri her iki başkanımıza sevgi saygılarını yolladılar. Bu güzel birliktelikteki festivale katılım sağlamamızı ulaşım aracında bizlere yardımcı olan Gebze belediye Başkanımız Sayın Adnan Köşker Bey’e, Başkan Yardımcısı Sayın Nilay Ayran’a, Sayın Engin Güzel Bey’e ve Hediyeleri için Darıca Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Karabacak  Bey’e çok teşekkür ederiz. Ayrıca bu organizasyonu gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik Bey’e, Erciyes Spor A.Ş. Başkanı’na emeği geçen tüm ekibe Darıca Bir Umut Engelliler Derneği şahsım ve tüm engelliler adına teşekkür eder sevgi ve saygılarımızla başarılar dileriz.” Dedi.

Bu yıl 7. si düzenlenen Erciyes Uluslararası Engelliler Kar festivali yaklaşık 400 görme, işitme, mental ve bedensel engelli vatandaşın katılımı ile Erciyes’te gerçekleştirildi.  İlçemiz de bulunan Darıca Bir Umut Engelliler Derneği de, bu yıl 7.si düzenlenen Kayseri Engelsiz Kar Festivaline katıldı.

3 GÜN BOYUNCA DOYASIYA EĞLENDİLER

Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Erciyes Kayak Merkezi, ’Erciyes İçin Engel Yok’ sloganıyla Türkiye genelinden ve yurt dışından engelli bireyleri bir araya getirdi. Engelli fertlerin, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde rol üstlenmelerini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen festivale, Türkiye genelinden ve yurt dışından olmak üzere yaklaşık 400 görme, işitme ve bedensel engelli katıldı. İki gün süren festivale yurt içinden ve yurt dışından katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe aileleri ile birlikte katılan engelli vatandaşlar iki gün boyunca konser, yarışmalar, aktivitelerle doyasıya vakit geçirdi. Kayak ve kızaklarla kayıldı. Bunun yanında Paralimpik Boccia ve Tekerlekli Ragbi kar üstünde Türkiye’de ilk kez Erciyes’te oynandı. Daha sonra engelli bireyler aileleri ile birlikte Anadolu harikalar diyarını gezdi.

 

 

ARIKAN: “DARICA BİR UMUT OLARAK ORADAYDIK”

Darıca Bir Umut Engelliler Derneği Başkanı Melek Arıkan konuyla ilgili yaptığı açıklama da, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin  7.sini düzenlediği Kayseri engelsiz kar festivaline geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda 20 kişi derneğimizin üyeleriyle katılım sağladık. İki gün dolu dolu geçen engelsiz kar festivalinde grubumuzda kızak yarışında Tuncay Arslan birinci gelerek madalyon aldı. Diğer dallarda derneğimiz üyeleri birer madalyonla onurlandırıldı. Dostlukların kurulduğu bu güzel Organizasyonda  müthiş keyif alan üyelerimiz, doyasıya eğlendi. Seneye tekrar buluşmak dileklerimizle Kayseri’den ayrıldık.”

ARIKAN TEŞEKKÜR ETTİ

Arıkan, “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik Bey’e ulaştırılmak üzere Gebze Belediye Başkanımızın ve Darıca Belediye Başkanımızın teşekkür plaketlerini kendilerine takdim edip Büyükşehir Başkanımız Sayın Mustafa Çelik Bey’i Gebze ve Darıca’ya davet ettik. Kendileri her iki başkanımıza sevgi saygılarını yolladılar. Bu güzel birliktelikteki festivale katılım sağlamamızı ulaşım aracında bizlere yardımcı olan Gebze belediye Başkanımız Sayın Adnan Köşker Bey’e, Başkan Yardımcısı Sayın Nilay Ayran’a, Sayın Engin Güzel Bey’e ve Hediyeleri için Darıca Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Karabacak  Bey’e çok teşekkür ederiz. Ayrıca bu organizasyonu gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik Bey’e, Erciyes Spor A.Ş. Başkanı’na emeği geçen tüm ekibe Darıca Bir Umut Engelliler Derneği şahsım ve tüm engelliler adına teşekkür eder sevgi ve saygılarımızla başarılar dileriz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.