GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Bir Türkiye 1.liği daha

Kocaeli 12.12.2017 - 13:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bir Türkiye 1.liği daha

Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu Ödüle Doymuyor…

Çevre ve su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğini sağlamak konusunda toplumdaki farkındalığı artırmak amacıyla yürütülmekte olan ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi” kapsamında Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımına açık olarak “Su Elçileriyiz Suyun Bekçileriyiz” yarışması gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sözleşme makamı olduğu; Millî Eğitim Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve TRT’nin faydalanıcı oldukları proje kapsamında gerçekleştirilecek olan yarışmaya başvurular 30 Ekime tarihine kadar alındı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerde “çevrenin korunması ve suyun verimli kullanımı”na ilişkin bilinç ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen, yarışma resim, afiş (poster), hikâye alanlarını kapsayan dokuz kategoride gerçekleştirildi. Öğrenciler, çevre korunması ve suyun verimli kullanıma ilişkin düşüncelerini resimlerine, hikâyelerine ve afişlerine yansıtarak, özgün ürünleriyle yarışmaya katıldılar. Yarışmaya katılan öğrencilerin ürünleri; sırasıyla okul, ilçe ve il komisyonlarının değerlendirmesinin ardından yarışmanın alanlarına göre Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen uzmanlar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri tarafından oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirdi. Yarışmada Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu adına afiş kategorisinde katılan 4.sınıf öğrencimiz Hızır Baki ÖZENER Türkiye 1.si oldu. 6 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da yapılan ödül töreninde dokuz kategoride Türkiye genelinde ilk üçe giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, il birincisi olan öğrencilere de okul çanta seti verildi.    
Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu Ödüle Doymuyor…

Çevre ve su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğini sağlamak konusunda toplumdaki farkındalığı artırmak amacıyla yürütülmekte olan ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi” kapsamında Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımına açık olarak “Su Elçileriyiz Suyun Bekçileriyiz” yarışması gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sözleşme makamı olduğu; Millî Eğitim Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve TRT’nin faydalanıcı oldukları proje kapsamında gerçekleştirilecek olan yarışmaya başvurular 30 Ekime tarihine kadar alındı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerde “çevrenin korunması ve suyun verimli kullanımı”na ilişkin bilinç ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen, yarışma resim, afiş (poster), hikâye alanlarını kapsayan dokuz kategoride gerçekleştirildi. Öğrenciler, çevre korunması ve suyun verimli kullanıma ilişkin düşüncelerini resimlerine, hikâyelerine ve afişlerine yansıtarak, özgün ürünleriyle yarışmaya katıldılar.

Yarışmaya katılan öğrencilerin ürünleri; sırasıyla okul, ilçe ve il komisyonlarının değerlendirmesinin ardından yarışmanın alanlarına göre Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen uzmanlar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri tarafından oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirdi. Yarışmada Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu adına afiş kategorisinde katılan 4.sınıf öğrencimiz Hızır Baki ÖZENER Türkiye 1.si oldu.

6 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da yapılan ödül töreninde dokuz kategoride Türkiye genelinde ilk üçe giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, il birincisi olan öğrencilere de okul çanta seti verildi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.