Birleşik Metal ayaklandı!

Gebze 29.02.2016 - 09:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Birleşik Metal ayaklandı!

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi kıdem tazminatına fona devredilmesine özel istihdam bürolarının kurulmasına karşın kitlesel bir yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze şubesi geçtiğimiz Cuma günü kıdem tazminatına fona devredilmesine özel istihdam bürolarının kurulmasına karşı Gebze’de bir yürüyüş gerçekleştirdi. Sendika önünde toplanan sendika üyesine bağlı işçilere destek için CHP, ÖDP, EMEP, Petrol-İş, Nakliyat-İş, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve çok sayıda STK temsilcisi, işyeri temsilcileri ve işçiler katıldı. KIDEM TAZMİNATIMIZA GÖZ DİKTİLER Sendika önünde toplanan işçiler burada sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Burada ilk olarak Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın bir konuşma yaparak, “Ülke olarak olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci yaşanırken hükümet işverenin isteğine uygun yeni yönetmelikler getiriliyor. Kıdem tazminatına göz dikmiş durumdalar. Metal işçisi buna karşın bugün alanlardayız.” dedi. Necmettin Aydın’ın ardından DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı konuşmada, “Ülke olarak karanlık bir dönemde geçiyor. Her karanlığın bir aydınlığı ve sabah vardır o umudumuzu her zaman sürdürüyoruz. İşçilerin tek hedefi bugün geleceğine sahip çıkmaktır, onuruna sahip çıkmaktır. Onun için yollardayız. İŞÇİLER KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILAMAYACAK Artık kimse hak hukuk tanımıyor. Bugün Gebze’deki bu onurlu işçiler kendilerini köle gibi çalıştırılamayacağını söylüyor. Siz bugün hükümet olabilirisiniz. Ama önemli olan insan olmak ve insana haklarına saygı göstermektir. Patronlar sizin önünüze bir reçete koydu. Bu reçete kiralık işçilik getirilmek isteniliyor. Kiralık işçilik işçilerin kaderini patronu iki dudağı arasına bırakmaktır. Kiralık işçi köleci anlayıştan farkı yok. Bu ülkenin bu onurlu insanları kandıramayacağın göstermeye çalışıyoruz. 2011 yılında bu yasa insan onuruna yakışmayacak diye veto edildi. Kıdem tazminatı bu ülkede 80 yıldır bu insanların zor zamanlarındaki bir dayanağıdır. Bu dayağın elinden alınmasın çalışılıyor. Fona devredilmesi söyleniliyor. Fon kadar başınıza taş düşsün. Fon ile işveren kendine bir yeni bir kaynak oluşturmak istiyor. SENDİKA OLARAK İŞ BIRAKACAĞIZ Kıdem tazminatı mecliste gündeme gelince sendika olarak iş bırakacağız. Diğer sendikalara da çağrımızdır. Gelin birlikte iş bırakalım. Bizler metal işçilerine güvenerek bir yola çıktık. Bütün ülkeyi dolaşıyoruz. 17 Mart’a kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yasayı geçiremeyeceksiniz. Buna izin vermeyeceğiz. Bizler sendika olarak tarihsel ve sınıfsal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Herkesin bu sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz. Yolunuz ve yolumuz açık olsun.” Şeklinde konuştu.
DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi kıdem tazminatına fona devredilmesine özel istihdam bürolarının kurulmasına karşın kitlesel bir yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze şubesi geçtiğimiz Cuma günü kıdem tazminatına fona devredilmesine özel istihdam bürolarının kurulmasına karşı Gebze’de bir yürüyüş gerçekleştirdi. Sendika önünde toplanan sendika üyesine bağlı işçilere destek için CHP, ÖDP, EMEP, Petrol-İş, Nakliyat-İş, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve çok sayıda STK temsilcisi, işyeri temsilcileri ve işçiler katıldı.

KIDEM TAZMİNATIMIZA GÖZ DİKTİLER

Sendika önünde toplanan işçiler burada sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Burada ilk olarak Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın bir konuşma yaparak, “Ülke olarak olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci yaşanırken hükümet işverenin isteğine uygun yeni yönetmelikler getiriliyor. Kıdem tazminatına göz dikmiş durumdalar. Metal işçisi buna karşın bugün alanlardayız.” dedi. Necmettin Aydın’ın ardından DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı konuşmada, “Ülke olarak karanlık bir dönemde geçiyor. Her karanlığın bir aydınlığı ve sabah vardır o umudumuzu her zaman sürdürüyoruz. İşçilerin tek hedefi bugün geleceğine sahip çıkmaktır, onuruna sahip çıkmaktır. Onun için yollardayız.

İŞÇİLER KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILAMAYACAK

Artık kimse hak hukuk tanımıyor. Bugün Gebze’deki bu onurlu işçiler kendilerini köle gibi çalıştırılamayacağını söylüyor. Siz bugün hükümet olabilirisiniz. Ama önemli olan insan olmak ve insana haklarına saygı göstermektir. Patronlar sizin önünüze bir reçete koydu. Bu reçete kiralık işçilik getirilmek isteniliyor. Kiralık işçilik işçilerin kaderini patronu iki dudağı arasına bırakmaktır. Kiralık işçi köleci anlayıştan farkı yok. Bu ülkenin bu onurlu insanları kandıramayacağın göstermeye çalışıyoruz. 2011 yılında bu yasa insan onuruna yakışmayacak diye veto edildi. Kıdem tazminatı bu ülkede 80 yıldır bu insanların zor zamanlarındaki bir dayanağıdır. Bu dayağın elinden alınmasın çalışılıyor. Fona devredilmesi söyleniliyor. Fon kadar başınıza taş düşsün. Fon ile işveren kendine bir yeni bir kaynak oluşturmak istiyor.

SENDİKA OLARAK İŞ BIRAKACAĞIZ

Kıdem tazminatı mecliste gündeme gelince sendika olarak iş bırakacağız. Diğer sendikalara da çağrımızdır. Gelin birlikte iş bırakalım. Bizler metal işçilerine güvenerek bir yola çıktık. Bütün ülkeyi dolaşıyoruz. 17 Mart’a kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yasayı geçiremeyeceksiniz. Buna izin vermeyeceğiz. Bizler sendika olarak tarihsel ve sınıfsal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Herkesin bu sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz. Yolunuz ve yolumuz açık olsun.” Şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.