Bitlis Vefat Etti!

Dilovası 24.10.2017 - 12:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bitlis Vefat Etti!

Polisan'ın kurucusu ve duayen iş adamı Necmettin Bitlis, 89 yaşında hayata veda etti.

Türk sanayisinin duayen ismi, boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik (liman işletmeciliği) olmak üzere altı farklı sektörde faaliyet gösteren Polisan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, ani rahatsızlığı dolayısıyla tedavi gördüğü hastanede dün akşam yaşamını yitirdi. Necmettin Bitlis’in cenazesi, 26 Ekim Perşembe günü, Teşvikiye camiinde, öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek. Bitlis ailesi 27 Ekim Cuma gününden itibaren 6 gün boyunca taziyeleri 17.00 - 21.00 saatleri arasında Necmettin Bitlis’in Bebek Arifi Paşa Korusu’ndaki evinde kabul ederken, 26 Ekim Perşembe akşamı Necmettin Bitlis için Hilton Bosphorus İstanbul Otel’de mevlit okutulacak. Necmettin Bitlis, iş adamı olarak imza attığı başarılarının yanı sıra özellikle eğitim, kültür ve sanat alanlarında yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliği ile tanınıyordu. İş hayatında geçen 62 yıl Malatya’da 1 Aralık 1928’de doğan Necmettin Bitlis, İstanbul’da Ticaret Lisesi’ni bitirdikten sonra çalışma hayatına 1955 yılında başladı. Zeytinburnu’nda kiraladığı fabrikayı iplik, dokuma, apre ve boyanın yapıldığı kombine bir kumaş fabrikası haline getiren Necmettin Bitlis, 1964 yılında Polisan’ı kurdu. Önceleri tutkal ve reçine üreten Polisan, 1985 yılında boyu üretimine başladı. Polisan Holding, geçen 50 yılı aşkın süre içinde boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik (liman işletmeciliği) olmak üzere altı farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Polisan Holding, sermayesinin bir bölümünü halka arz ederek kurumsal yapısını pekiştirmek amacıyla önemli bir adım attı. Polisan Holding, tüm sektörlerdeki pazar payını arttırarak istikrarlı büyümesine devam etmektedir. Son olarak Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Necmettin Bitlis aynı zamanda; Polisan Kimya, Poliport, Polisan Tarım, Polisan Yapı, Şark Mensucat Yönetim Kurulu Başkanlığı, Polisan Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de sürdürüyordu.  Ayrıca Necmettin Bitlis Malatya Eğitim Vakfı’nın Kurucu Üyesi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Müteșebbis Heyeti Başkanı ve TÜSİAD üyesidir.
Polisan'ın kurucusu ve duayen iş adamı Necmettin Bitlis, 89 yaşında hayata veda etti.

Türk sanayisinin duayen ismi, boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik (liman işletmeciliği) olmak üzere altı farklı sektörde faaliyet gösteren Polisan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, ani rahatsızlığı dolayısıyla tedavi gördüğü hastanede dün akşam yaşamını yitirdi.

Necmettin Bitlis’in cenazesi, 26 Ekim Perşembe günü, Teşvikiye camiinde, öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Bitlis ailesi 27 Ekim Cuma gününden itibaren 6 gün boyunca taziyeleri 17.00 - 21.00 saatleri arasında Necmettin Bitlis’in Bebek Arifi Paşa Korusu’ndaki evinde kabul ederken, 26 Ekim Perşembe akşamı Necmettin Bitlis için Hilton Bosphorus İstanbul Otel’de mevlit okutulacak.

Necmettin Bitlis, iş adamı olarak imza attığı başarılarının yanı sıra özellikle eğitim, kültür ve sanat alanlarında yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliği ile tanınıyordu.

İş hayatında geçen 62 yıl

Malatya’da 1 Aralık 1928’de doğan Necmettin Bitlis, İstanbul’da Ticaret Lisesi’ni bitirdikten sonra çalışma hayatına 1955 yılında başladı. Zeytinburnu’nda kiraladığı fabrikayı iplik, dokuma, apre ve boyanın yapıldığı kombine bir kumaş fabrikası haline getiren Necmettin Bitlis, 1964 yılında Polisan’ı kurdu. Önceleri tutkal ve reçine üreten Polisan, 1985 yılında boyu üretimine başladı.

Polisan Holding, geçen 50 yılı aşkın süre içinde boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik (liman işletmeciliği) olmak üzere altı farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Polisan Holding, sermayesinin bir bölümünü halka arz ederek kurumsal yapısını pekiştirmek amacıyla önemli bir adım attı. Polisan Holding, tüm sektörlerdeki pazar payını arttırarak istikrarlı büyümesine devam etmektedir.

Son olarak Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Necmettin Bitlis aynı zamanda; Polisan Kimya, Poliport, Polisan Tarım, Polisan Yapı, Şark Mensucat Yönetim Kurulu Başkanlığı, Polisan Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de sürdürüyordu. 
Ayrıca Necmettin Bitlis Malatya Eğitim Vakfı’nın Kurucu Üyesi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Müteșebbis Heyeti Başkanı ve TÜSİAD üyesidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.