BİTMEZ: “NEDEN ‘EVET’ DEMİYORUZ?”

Kocaeli 23.01.2017 - 08:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BİTMEZ: “NEDEN ‘EVET’ DEMİYORUZ?”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez Anayasa değişikliğine neden ‘Evet’ denilmeyeceği Körfez’de söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, “İktidar partisinin, hiçbir öneriyi dikkate almadan hazırladığı anayasa paketi mecliste oylanıyor, biz bu pakete ‘evet’ demiyoruz. Halen geç kalınmış değil. Bugün savunulan paket Erbakan hocamızın söylediği sistemle aynı değil, öyle olsaydı biz de evet derdik. Yargının tarafsız olduğu, milletin iradesinin yansıdığı, hesap verilebilirliği temin eden anayasa değişikliğine evet deriz. Şu haliyle gelen pakete evet deme şansımız yok. Buna evet dersek ilkelerimize, inancımıza aykırı davranmış oluruz. Bu pakette yargıyı belirleme, milleti kutuplaştırma, meclisi itibarsızlaştırma, milletin iradesine müdahale var. Kıbrıs oldubittiye getirilerek Rumlara teslim edilmek isteniyor. Adadan Türk askerinin çekilmesi daha önce yaşanan katliamların yeniden yaşanmasına izin verecektir. Asker sayısının azaltılması da aynı anlama gelecektir. Muhalefetin bu konuda sessiz kalmasını anlamak mümkün değil, ölüm sessizliğine büründüler. Anayasa değişikliğine, Kıbrıs’a hayır diyoruz. Suriye’de ki barış görüşme çabalarına ise evet diyoruz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez Anayasa değişikliğine neden ‘Evet’ denilmeyeceği Körfez’de söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, “İktidar partisinin, hiçbir öneriyi dikkate almadan hazırladığı anayasa paketi mecliste oylanıyor, biz bu pakete ‘evet’ demiyoruz. Halen geç kalınmış değil. Bugün savunulan paket Erbakan hocamızın söylediği sistemle aynı değil, öyle olsaydı biz de evet derdik. Yargının tarafsız olduğu, milletin iradesinin yansıdığı, hesap verilebilirliği temin eden anayasa değişikliğine evet deriz. Şu haliyle gelen pakete evet deme şansımız yok. Buna evet dersek ilkelerimize, inancımıza aykırı davranmış oluruz. Bu pakette yargıyı belirleme, milleti kutuplaştırma, meclisi itibarsızlaştırma, milletin iradesine müdahale var. Kıbrıs oldubittiye getirilerek Rumlara teslim edilmek isteniyor. Adadan Türk askerinin çekilmesi daha önce yaşanan katliamların yeniden yaşanmasına izin verecektir. Asker sayısının azaltılması da aynı anlama gelecektir. Muhalefetin bu konuda sessiz kalmasını anlamak mümkün değil, ölüm sessizliğine büründüler. Anayasa değişikliğine, Kıbrıs’a hayır diyoruz. Suriye’de ki barış görüşme çabalarına ise evet diyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.