19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bıyık’tan tüm bölgeye müjde!

Darıca 18.10.2017 - 14:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bıyık’tan tüm bölgeye müjde!

Darıca’da konuşlu Ağız ve Diş Hastanesi’nin artık bölge ihtiyacına cevap veremeyecek duruma gelmesi, binanın yaşanan depremler nedeniyle tahrip olması yeni bir hastane ihtiyacını ortaya çıkarmıştı. Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, yeni bir ağız ve diş hastanesinin yapılacağını ve sadece Darıca için değil tüm bölge halkına hizmet verecek kapasitede olacağını açıkladı.

Yeni bir ağız ve diş hastanesinin yapılması için yaklaşık 2 yıldır Ankara ile Darıca arasında adeta mekik dokuyan Bıyık dün yönetim kurulu üyeleri ile Darıca Ağız ve Diş Hastanesi’ne yaptığı ziyaret esnasında bu çabaların sonuç verdiğini açıkladı. Mevcut binanın ilk yapılış amacında Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin devamı olarak planlanan hastane zaman içinde Ağız ve Diş Hastanesi dönüşümünde hizmet vermeye başlamıştı. 65 ünitede hizmet veren hastane gerek nüfusun artması, gerekse Darıca dışında tüm bölge insanının tedavisini yüklenmesi ile ihtiyaca cevap veremeyecek bir duruma geldi. Bölgemizde yaşanan depremlerin hastane binasında fiziki hasarlar da oluşturulması ile hastanenin yıkılması gündeme gelmiş ancak yeni bir hastane yapımı için planlama olup olmadığı açıklanmamıştı. IŞIK VE BIYIK KOORDİNESİ SONUÇ VERDİ Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer  Bıyık yeni bir ağız ve diş hastanesi için Başkent’te en önemli desteği Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın yaptığının da altını çizerek, “İlerleyen süreçte bu hastanenin bölgemiz dışında bir ilçeye yapılması gündeme geldi. Yeni bir hastane yapımı planlama içine alınması noktasında süreçte gelişme uzadı. Ödenek noktasında sıkıntılar oluştu. Ama ortaya çıkan tüm pürüzler ortadan kalktı ve mevcut binanın arka tarafında 2 Bin metrekare hastane alanı toplamda 10 Bin Metrekare inşaat alanı olmak üzere planlamaya dahil edildi. Bu konuda başta Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a ilçemiz ve bölgemiz adına teşekkür ederim.” dedi. HİZMET AKSAMASI YAŞANMAYACAK Yeni bir ağız ve diş hastanesinin yapımı esnasında hizmet aksamasının da yaşanmayacağını ifade eden İlçe Başkanı Bıyık, “ Mevcut hastanenin hemen arkasındaki arazide çene cerrahisinden, çocuk ağız ve çene sağlığı hizmetlerinin verileceği yeni hastanenin inşaatı başlayacak. Yeni hastane binasının  tamamlanması ile mevcut hastanenin olduğu alana bir meydan yapılacak. Gerek hizmet kalitesi gerekse görsel açıdan ortaya çok güzel bir mimari çıkacağını düşünüyorum. Yeni hastane binası ve meydanın yapılması esnasında vatandaşlarımız yine ağız, çene ve diş noktasındaki tedavilerini sürdürecekler.” dedi. Haber: Adnan Ayvaz
Darıca’da konuşlu Ağız ve Diş Hastanesi’nin artık bölge ihtiyacına cevap veremeyecek duruma gelmesi, binanın yaşanan depremler nedeniyle tahrip olması yeni bir hastane ihtiyacını ortaya çıkarmıştı. Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, yeni bir ağız ve diş hastanesinin yapılacağını ve sadece Darıca için değil tüm bölge halkına hizmet verecek kapasitede olacağını açıkladı.

Yeni bir ağız ve diş hastanesinin yapılması için yaklaşık 2 yıldır Ankara ile Darıca arasında adeta mekik dokuyan Bıyık dün yönetim kurulu üyeleri ile Darıca Ağız ve Diş Hastanesi’ne yaptığı ziyaret esnasında bu çabaların sonuç verdiğini açıkladı. Mevcut binanın ilk yapılış amacında Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin devamı olarak planlanan hastane zaman içinde Ağız ve Diş Hastanesi dönüşümünde hizmet vermeye başlamıştı. 65 ünitede hizmet veren hastane gerek nüfusun artması, gerekse Darıca dışında tüm bölge insanının tedavisini yüklenmesi ile ihtiyaca cevap veremeyecek bir duruma geldi. Bölgemizde yaşanan depremlerin hastane binasında fiziki hasarlar da oluşturulması ile hastanenin yıkılması gündeme gelmiş ancak yeni bir hastane yapımı için planlama olup olmadığı açıklanmamıştı.

IŞIK VE BIYIK KOORDİNESİ SONUÇ VERDİ

Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer  Bıyık yeni bir ağız ve diş hastanesi için Başkent’te en önemli desteği Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın yaptığının da altını çizerek, “İlerleyen süreçte bu hastanenin bölgemiz dışında bir ilçeye yapılması gündeme geldi. Yeni bir hastane yapımı planlama içine alınması noktasında süreçte gelişme uzadı. Ödenek noktasında sıkıntılar oluştu. Ama ortaya çıkan tüm pürüzler ortadan kalktı ve mevcut binanın arka tarafında 2 Bin metrekare hastane alanı toplamda 10 Bin Metrekare inşaat alanı olmak üzere planlamaya dahil edildi. Bu konuda başta Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a ilçemiz ve bölgemiz adına teşekkür ederim.” dedi.

HİZMET AKSAMASI YAŞANMAYACAK

Yeni bir ağız ve diş hastanesinin yapımı esnasında hizmet aksamasının da yaşanmayacağını ifade eden İlçe Başkanı Bıyık, “ Mevcut hastanenin hemen arkasındaki arazide çene cerrahisinden, çocuk ağız ve çene sağlığı hizmetlerinin verileceği yeni hastanenin inşaatı başlayacak. Yeni hastane binasının  tamamlanması ile mevcut hastanenin olduğu alana bir meydan yapılacak. Gerek hizmet kalitesi gerekse görsel açıdan ortaya çok güzel bir mimari çıkacağını düşünüyorum. Yeni hastane binası ve meydanın yapılması esnasında vatandaşlarımız yine ağız, çene ve diş noktasındaki tedavilerini sürdürecekler.” dedi.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.