19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bizimdir, bizim kalacak

Gebze 20.04.2016 - 17:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bizimdir, bizim kalacak

Nisan Ayı Meclis Oturumu için bir araya gelen Gebze Ticaret Odası Meclis Üyeleri, Başkan Nail Çiler’in “Fatih’in Otağı Özelleştirme Kurumu aracılığı ile TOKİ’ye devri sağlanıyor. Bu yanlışlık düzelmeli. Ecdadımızın emanetini bina yığınına çeviremeyiz.” Sözleri karşısında “İzin vermeyiz. Ne geriyorsa yaparız.”şeklinde sözbirliği yaptılar.

Gebze Ticaret Odası Nisan Ayı Meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda gazetemizin gündeme getirdiği Hünkar Çayırı'nın satılması girişimine GTO Başkanı Nail Çiler ateş püskürdü. Bu satıştan bir an evvel geri adım atılması gerektiğini belirten Nail Çiler, "Yaşadığımız kente sahip çıkmamız lazım. Tarihi dokularımızı koruyup turizmi artırmamız lazım.  Hünkar Çayırı'nın içinde olduğu 4 ada 40 parsel 195 dönüm DMO'dan Özelleştirme İdaresi'ne geçmiş. Bu özelleştirmenin anlamı bir yatırımcı yarın buraya gelir, Belediyeden izin alır  ve artık siz Fatih'in Otağı'nı göremezsiniz. Burası daha eskiden Pehlivan Çayırı olarak kullanılıyordu. Burayı öne çıkartalım dedik, hatta İstanbul'un fethi kutlamalarının buradan başlatalım istedik. Gebze belediyesi ve GTÜ ortak proje yapıyordu, eğer böyle olursa projede gider."dedi. FATİH'İN OTAĞI ÖZELLEŞTİRİLEMEZ Bu konuda yetkililerle görüştüklerini ifade eden Çiler, "Gebze'de yaşayan herkes buranın satılmasına izin vermemeli, hata yapıldıysa eğer bu yanlıştan dönülmeli. Burası bizim değer katmamız gereken bir yer. Beton yığını olacaksa tarih bizden hesap sorar. Herkesin bu kente sorumluluğu var. Meclis Üyesi olmak sadece imza atmakla bitmiyor. Siyasiler seçimde kapımıza geliyor oy istemeye. Gerekirse oy vermeyelim. Bu karar sadece Nail Çiler'in değil burada herkesin olması lazım. Fatih'in Otağı Özelleştirilmeye verilemez. Oldu bittiye getirilmek isteniyor. Buradan çıktığınız zaman herkes ulaşın. Bu Milli Projedir. Fatih, tarihte çağ değiştirmiştir. Dünyanın her yerinde Türkiye'den tanınan iki kişiden biri Mustafa Kemal, diğeri Fatih Sultan Mehmet'tir. Bölgemizde nefes alacak yer kalmadı. Bugün Fatih'in Otağı, yarın başka yer. Hepimiz Gebze'yi terk etmek zorunda kalırız."diye konuştu. 
Nisan Ayı Meclis Oturumu için bir araya gelen Gebze Ticaret Odası Meclis Üyeleri, Başkan Nail Çiler’in “Fatih’in Otağı Özelleştirme Kurumu aracılığı ile TOKİ’ye devri sağlanıyor. Bu yanlışlık düzelmeli. Ecdadımızın emanetini bina yığınına çeviremeyiz.” Sözleri karşısında “İzin vermeyiz. Ne geriyorsa yaparız.”şeklinde sözbirliği yaptılar.
Gebze Ticaret Odası Nisan Ayı Meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda gazetemizin gündeme getirdiği Hünkar Çayırı'nın satılması girişimine GTO Başkanı Nail Çiler ateş püskürdü. Bu satıştan bir an evvel geri adım atılması gerektiğini belirten Nail Çiler, "Yaşadığımız kente sahip çıkmamız lazım. Tarihi dokularımızı koruyup turizmi artırmamız lazım.  Hünkar Çayırı'nın içinde olduğu 4 ada 40 parsel 195 dönüm DMO'dan Özelleştirme İdaresi'ne geçmiş. Bu özelleştirmenin anlamı bir yatırımcı yarın buraya gelir, Belediyeden izin alır  ve artık siz Fatih'in Otağı'nı göremezsiniz. Burası daha eskiden Pehlivan Çayırı olarak kullanılıyordu. Burayı öne çıkartalım dedik, hatta İstanbul'un fethi kutlamalarının buradan başlatalım istedik. Gebze belediyesi ve GTÜ ortak proje yapıyordu, eğer böyle olursa projede gider."dedi.
FATİH'İN OTAĞI ÖZELLEŞTİRİLEMEZ
Bu konuda yetkililerle görüştüklerini ifade eden Çiler, "Gebze'de yaşayan herkes buranın satılmasına izin vermemeli, hata yapıldıysa eğer bu yanlıştan dönülmeli. Burası bizim değer katmamız gereken bir yer. Beton yığını olacaksa tarih bizden hesap sorar. Herkesin bu kente sorumluluğu var. Meclis Üyesi olmak sadece imza atmakla bitmiyor. Siyasiler seçimde kapımıza geliyor oy istemeye. Gerekirse oy vermeyelim. Bu karar sadece Nail Çiler'in değil burada herkesin olması lazım. Fatih'in Otağı Özelleştirilmeye verilemez. Oldu bittiye getirilmek isteniyor. Buradan çıktığınız zaman herkes ulaşın. Bu Milli Projedir. Fatih, tarihte çağ değiştirmiştir. Dünyanın her yerinde Türkiye'den tanınan iki kişiden biri Mustafa Kemal, diğeri Fatih Sultan Mehmet'tir. Bölgemizde nefes alacak yer kalmadı. Bugün Fatih'in Otağı, yarın başka yer. Hepimiz Gebze'yi terk etmek zorunda kalırız."diye konuştu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.