GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

BÖKE VE TARHAN KOTO’DA SANAYİCİLERLE BULUŞTU!

Kocaeli 27.03.2017 - 13:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BÖKE VE TARHAN KOTO’DA SANAYİCİLERLE BULUŞTU!

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Ticaret Odasını ziyaret etti.

Referandum çalışmaları kapsamında Kocaeli'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Kocaeli Ticaret Odası'nı da ziyaret etti. Ticaret odası ziyaretine Böke'ye, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit İlçe Başkanı ve bazı yöneticiler eşlik etti. TARHAN DEĞERLENDİRME YAPTI Kocaeli Ticaret Odası ziyareti ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Tahsin Tarhan şunları söyledi; "Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ile yaptığımız bu ziyaret, ekonomideki kötü gidişat karşısında sorunları bire bir dinlemek açısından önemliydi. Ortada rakamlarla ispatlanan gerçekler var. 1946-2002 arası dönemde ortalama büyüme hızı 5.1 iken, 2007’den 2016’ya kadarki dönemde büyüme hızı %3.3. Türkiye ekonomisi 27 çeyrek sonra ilk defa %1.8 oranında küçüldü. İşsizlik günden güne katlanıyor. Genç nüfustaki işsizlik %22.6’yı buldu. Sektörlerde de ciddi daralmalar yaşandı. 2014'te yaklaşık 34 milyar dolar olan turizm geliri, 2015'te 31 milyar dolara,2016'da ise %30'luk düşüşle 22 milyar dolar oldu. Türkiye'de uluslararası doğrudan yatırımlar Ocak'ta geçen yıla göre % 47 geriledi. Yabancı sermaye gelecek ve güvenlik kaygısı nedeniyle ülkemizden elini eteğini çekti. Ticarette çek ve senet güven unsuru olmaktan çıktı. Karşılıksız çekler 2016 sonunda 28 milyarı buldu. Yılın ilk ayında protesto edilen senet tutarı ise %31 arttı ve 2 milyar 200 milyon Tl oldu. Biz de bu rakamların sektörel yansımaları, sorunlar ve alınması gereken önlemlerle ilgili olarak değerlendirmede bulunduk.”
CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Ticaret Odasını ziyaret etti.

Referandum çalışmaları kapsamında Kocaeli'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Kocaeli Ticaret Odası'nı da ziyaret etti. Ticaret odası ziyaretine Böke'ye, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit İlçe Başkanı ve bazı yöneticiler eşlik etti.

TARHAN DEĞERLENDİRME YAPTI

Kocaeli Ticaret Odası ziyareti ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Tahsin Tarhan şunları söyledi; "Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ile yaptığımız bu ziyaret, ekonomideki kötü gidişat karşısında sorunları bire bir dinlemek açısından önemliydi. Ortada rakamlarla ispatlanan gerçekler var. 1946-2002 arası dönemde ortalama büyüme hızı 5.1 iken, 2007’den 2016’ya kadarki dönemde büyüme hızı %3.3. Türkiye ekonomisi 27 çeyrek sonra ilk defa %1.8 oranında küçüldü. İşsizlik günden güne katlanıyor. Genç nüfustaki işsizlik %22.6’yı buldu. Sektörlerde de ciddi daralmalar yaşandı. 2014'te yaklaşık 34 milyar dolar olan turizm geliri, 2015'te 31 milyar dolara,2016'da ise %30'luk düşüşle 22 milyar dolar oldu. Türkiye'de uluslararası doğrudan yatırımlar Ocak'ta geçen yıla göre % 47 geriledi. Yabancı sermaye gelecek ve güvenlik kaygısı nedeniyle ülkemizden elini eteğini çekti. Ticarette çek ve senet güven unsuru olmaktan çıktı. Karşılıksız çekler 2016 sonunda 28 milyarı buldu. Yılın ilk ayında protesto edilen senet tutarı ise %31 arttı ve 2 milyar 200 milyon Tl oldu. Biz de bu rakamların sektörel yansımaları, sorunlar ve alınması gereken önlemlerle ilgili olarak değerlendirmede bulunduk.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.