GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Bölgemizde güvenilir tek yer ilçe mezarlıkları

Kocaeli 02.12.2020 - 10:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Bölgemizde güvenilir tek yer ilçe mezarlıkları

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulamasında, 4 ilçede riskin düşük olduğu tek yer kent mezarlıkları. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’ de de etkisini sürdüren koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Vatandaşların sağlık durumunu takip etmek, güvenli seyahat gerçekleştirmek, güncel verileri takip, etmek ve riskli bölgelerden uzak durması için Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulaması, güncel haritalarda riskli, az riskli ve güvenilir bölgeleri gösteriyor. Uygulamada yayınlanan haritaya göre Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda riskin en az olduğu ve en güvenilir bölge ise kent mezarlıkları. HAFTA SONLARI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI Artan koranavirüs vakaları sebebi ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları açıklamıştı. Kararlara göre; hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecek. Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışında tutulacak. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Hafta sonları restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek. 65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BİNEMEYECEK 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkları gidermek için gereken tedbirleri alacak. Anasınıfı ve benzeri eğitim kurumların faaliyetlerine ara verilecek. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacak. Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak, nikahlar bu sayıyı geçirmeyecek. Hamam, sauna, masaj salonları faaliyetlerine ara verilecek. Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecek. Alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodu uygulamasına geçilecek. Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecek. Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası uygulanacak. 50 kişiden fazla çalışan işyerlerinde, işyeri hekimin öncülüğünde, güvenlik uzmanı ve belirlenen personel tarafından salgın tedbirlerin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulamasında, 4 ilçede riskin düşük olduğu tek yer kent mezarlıkları.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’ de de etkisini sürdüren koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Vatandaşların sağlık durumunu takip etmek, güvenli seyahat gerçekleştirmek, güncel verileri takip, etmek ve riskli bölgelerden uzak durması için Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulaması, güncel haritalarda riskli, az riskli ve güvenilir bölgeleri gösteriyor. Uygulamada yayınlanan haritaya göre Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda riskin en az olduğu ve en güvenilir bölge ise kent mezarlıkları.

HAFTA SONLARI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Artan koranavirüs vakaları sebebi ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları açıklamıştı. Kararlara göre; hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecek. Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışında tutulacak. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Hafta sonları restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BİNEMEYECEK

65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkları gidermek için gereken tedbirleri alacak. Anasınıfı ve benzeri eğitim kurumların faaliyetlerine ara verilecek. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacak. Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak, nikahlar bu sayıyı geçirmeyecek. Hamam, sauna, masaj salonları faaliyetlerine ara verilecek. Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecek. Alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodu uygulamasına geçilecek. Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecek. Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası uygulanacak. 50 kişiden fazla çalışan işyerlerinde, işyeri hekimin öncülüğünde, güvenlik uzmanı ve belirlenen personel tarafından salgın tedbirlerin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.