19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bölgemizde Kudüs Öfkesi

Gebze 09.12.2017 - 09:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bölgemizde Kudüs Öfkesi

ABD’nin ‘Kudüs Kararı’na bölgemiz siyasilerinden ve sivil toplum kuruluşlarından tepki yağıyor.

Dün Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda düzenlenen çeşitli eylem ve basın açıklamaları ile ABD Yönetiminin Kudüs üzerindeki planlarına tepki gösterildi. GÜR VE DEMİRCİ ORTAK BASIN AÇIKLMASI YAPTI Çayırova’da Ak Parti İlçe Teşkilatı ve Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci Fatih Caddesi üzerinde bir basın açıklaması yaparak atılan adımlara tepki gösterdi. Çayırova’da Ak Parti İlçe Başkanı Ali Osman Gür tarafından okunan basın açıklamasında, “Gür basın açıklamasında, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.” Sözlerine yer virildi. DARICA’DA YÜRÜYÜŞ VARDI ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını ilan etmesinin ardından Darıca’da vatandaşlar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, siyasiler ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak İstasyon Caddesi’nde bir tepki yürüyüşü gerçekleştirdiler. Cuma Namazı çıkışı Zahit Kotku parkı’nda bir araya gelen Darıcalılar sloganlar atarak yürüyüşlerini gerçekleştirdiler. GEBZE KÜLLİYE ÖNÜNDE TEPKİ YAĞDIRDI Tepkilerin bir diğer adresi ise Gebze oldu. Çoban Mustafa Paşa Cami ve Külliyesi’nde Cuma namazı kılan cemaatle bir araya gelen Gebzeli vatandaşlar meydanda ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atarak Kudüs tepkisini yüksek sesle haykırdılar. Gebze Belediye Başkanı Adnan köşker başta olmak üzere ilçenin tüm kanatları tepki toplantısında bir araya geldi. Teki toplantıların bir diğer adresi ise Dilovası ilçesi oldu.    
ABD’nin ‘Kudüs Kararı’na bölgemiz siyasilerinden ve sivil toplum kuruluşlarından tepki yağıyor.

Dün Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda düzenlenen çeşitli eylem ve basın açıklamaları ile ABD Yönetiminin Kudüs üzerindeki planlarına tepki gösterildi.

GÜR VE DEMİRCİ ORTAK BASIN AÇIKLMASI YAPTI

Çayırova’da Ak Parti İlçe Teşkilatı ve Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci Fatih Caddesi üzerinde bir basın açıklaması yaparak atılan adımlara tepki gösterdi. Çayırova’da Ak Parti İlçe Başkanı Ali Osman Gür tarafından okunan basın açıklamasında, “Gür basın açıklamasında, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.” Sözlerine yer virildi.

DARICA’DA YÜRÜYÜŞ VARDI

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını ilan etmesinin ardından Darıca’da vatandaşlar, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, siyasiler ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak İstasyon Caddesi’nde bir tepki yürüyüşü gerçekleştirdiler. Cuma Namazı çıkışı Zahit Kotku parkı’nda bir araya gelen Darıcalılar sloganlar atarak yürüyüşlerini gerçekleştirdiler.

GEBZE KÜLLİYE ÖNÜNDE TEPKİ YAĞDIRDI

Tepkilerin bir diğer adresi ise Gebze oldu. Çoban Mustafa Paşa Cami ve Külliyesi’nde Cuma namazı kılan cemaatle bir araya gelen Gebzeli vatandaşlar meydanda ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atarak Kudüs tepkisini yüksek sesle haykırdılar. Gebze Belediye Başkanı Adnan köşker başta olmak üzere ilçenin tüm kanatları tepki toplantısında bir araya geldi. Teki toplantıların bir diğer adresi ise Dilovası ilçesi oldu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.