Bölgenin Fırıldak Kubileri!

Gebze 08.02.2019 - 12:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bölgenin Fırıldak Kubileri!

ÖMÜR KAVRAN YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN..

TBMM 20.Dönem Afyon Milletvekili Kubilay Uygun…Nam-ı diğer Fırıldak Kubi…Bugün her ne kadar aramızda olmasa da ve ebedi aleme göç etmiş olsa da bir döneme damgasını vurmuş isimdi Fırıldak Kubi. Bilmeyenler için anlatalım…90’lı yılların meşhur Milletvekili transferlerinde Fırıldak Kubi ismi en çok öne çıkan isimdi. Kubilay Uygun, 20.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde 1995 yılında DSP'nin Afyon Milletvekili olarak meclise girmiştir. Burada tutunamayınca DYP'ye transfer olmuştur. DYP’de kendini kanıtlayıp DSP’ye dönmüştür ama futbol deyimiyle eski formunu kaybetmiştir. DSP’den ANAP’a geçen uygun, bir dönem Cindoruk’un lideri olduğu DTP'de de vekillik yapmış ve son olarak MHP’nin yolunu tutmuştur. Ancak Uygun’un MHP macerası da uzun sürmemiştir. Uygun, bir ayda 3 siyasi parti değiştirerek döneme adeta damgasını vurmuştur. Bu nedenle ismi Fırıldak Kubi olarak anılır olmuştur. Daha sonra ne yazık ki yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle bir otel odasına intihar ederek yaşamına son vermiştir. *** Fırıldak Kubi’ye rahmet okutanlar! Bilmeyenler için Fırıldak Kubi’yi anlattıktan sonra bölgemizin siyaset arenasına göz atmak da fayda var. Bugün öyle siyasetçilerle karşılaşıyoruz ki, inanın Fırıldak Kubi’ye rahmet okuturlar. Sırf bir makam sahibi olmak için, öyle siyasi geçişler izliyoruz ki akıl almıyor, mantık kabul etmiyor. Türkiye’nin buhranlı dönemlerinde Fırıldak Kubi gibi olaylara vakıf olmak insanları çok fazla şaşırtmıyordu. Ancak bugün özellikle yerel bazlı gelişmeler dava, misyon, dünya görüşü, aidiyet kavramlarını adeta yok ediyor. Dün Saadet Partisi Gebze Adayı’nın iki haftalık siyasi maratonunu dile getirmiştik. O yüzden üzerinde tekrar durmaya gerek yok. Ancak bir bakıyoruz ki kendisine güçlü siyasetçi diyen bir isim Yıllarca Saadet Partisi’nde İlçe Başkanlığı yapıyor, Belediye Başkan adayı oluyor. Bir sonra ki seçimde MHP’den şansını denemek istiyor, aday gösterilmeyince MHP’nin kavgalı olduğu İYİ Parti’den Belediye başkan adayı oluyor. İki ay içinde 3 siyasi parti değiştiriyor… *** Siyaset bu değil! Bir diğeri X Parti’de yöneticilik yaparken, rakibi olan İktidar belediye Başkanına övgüler diziyor, parti içinde adeta rakibe çalışıyor, daha sonra da partisiyle alakası olmayan, İktidar adayı olmayan bir başka isim için çalışma yapıyor. Bir Başka isim sağdan soldan geçmedik parti bırakmamış, doymak nedir bilmemiş ve bugün yine karşımıza yeni olarak sunulmuş vaziyette. Siyaset nedir sorusunun cevabı elbette ki çok geniş bir planda değerlendirilir. Ancak “Siyaset ne değildir?” Sorusunun cevabı işte bu basit birkaç örnektir. Merhum Kubilay Uygun seçilmiş Milletvekiliyken parti değiştirmiş, makam ihtiyacı halinde değildi. Ancak bugünküler daha seçilmeden, makam hırsıyla sağdan sola o kadar savruluyorlar ki insanın Fırıldak Kubi’den özür dileyesi geliyor. Gerçekten Fırıldak Kubi, biz sana çok büyük ayıp ettik, hakkını helal et. Bu günküler sana gerçekten rahmet okutur. 
ÖMÜR KAVRAN YAZDI... OKUMADAN GEÇMEYİN..

TBMM 20.Dönem Afyon Milletvekili Kubilay Uygun…Nam-ı diğer Fırıldak Kubi…Bugün her ne kadar aramızda olmasa da ve ebedi aleme göç etmiş olsa da bir döneme damgasını vurmuş isimdi Fırıldak Kubi. Bilmeyenler için anlatalım…90’lı yılların meşhur Milletvekili transferlerinde Fırıldak Kubi ismi en çok öne çıkan isimdi. Kubilay Uygun, 20.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde 1995 yılında DSP'nin Afyon Milletvekili olarak meclise girmiştir. Burada tutunamayınca DYP'ye transfer olmuştur. DYP’de kendini kanıtlayıp DSP’ye dönmüştür ama futbol deyimiyle eski formunu kaybetmiştir. DSP’den ANAP’a geçen uygun, bir dönem Cindoruk’un lideri olduğu DTP'de de vekillik yapmış ve son olarak MHP’nin yolunu tutmuştur. Ancak Uygun’un MHP macerası da uzun sürmemiştir. Uygun, bir ayda 3 siyasi parti değiştirerek döneme adeta damgasını vurmuştur. Bu nedenle ismi Fırıldak Kubi olarak anılır olmuştur. Daha sonra ne yazık ki yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle bir otel odasına intihar ederek yaşamına son vermiştir.

***

Fırıldak Kubi’ye rahmet okutanlar!

Bilmeyenler için Fırıldak Kubi’yi anlattıktan sonra bölgemizin siyaset arenasına göz atmak da fayda var. Bugün öyle siyasetçilerle karşılaşıyoruz ki, inanın Fırıldak Kubi’ye rahmet okuturlar. Sırf bir makam sahibi olmak için, öyle siyasi geçişler izliyoruz ki akıl almıyor, mantık kabul etmiyor. Türkiye’nin buhranlı dönemlerinde Fırıldak Kubi gibi olaylara vakıf olmak insanları çok fazla şaşırtmıyordu. Ancak bugün özellikle yerel bazlı gelişmeler dava, misyon, dünya görüşü, aidiyet kavramlarını adeta yok ediyor. Dün Saadet Partisi Gebze Adayı’nın iki haftalık siyasi maratonunu dile getirmiştik. O yüzden üzerinde tekrar durmaya gerek yok. Ancak bir bakıyoruz ki kendisine güçlü siyasetçi diyen bir isim Yıllarca Saadet Partisi’nde İlçe Başkanlığı yapıyor, Belediye Başkan adayı oluyor. Bir sonra ki seçimde MHP’den şansını denemek istiyor, aday gösterilmeyince MHP’nin kavgalı olduğu İYİ Parti’den Belediye başkan adayı oluyor. İki ay içinde 3 siyasi parti değiştiriyor…

***

Siyaset bu değil!

Bir diğeri X Parti’de yöneticilik yaparken, rakibi olan İktidar belediye Başkanına övgüler diziyor, parti içinde adeta rakibe çalışıyor, daha sonra da partisiyle alakası olmayan, İktidar adayı olmayan bir başka isim için çalışma yapıyor. Bir Başka isim sağdan soldan geçmedik parti bırakmamış, doymak nedir bilmemiş ve bugün yine karşımıza yeni olarak sunulmuş vaziyette.

Siyaset nedir sorusunun cevabı elbette ki çok geniş bir planda değerlendirilir. Ancak “Siyaset ne değildir?” Sorusunun cevabı işte bu basit birkaç örnektir. Merhum Kubilay Uygun seçilmiş Milletvekiliyken parti değiştirmiş, makam ihtiyacı halinde değildi. Ancak bugünküler daha seçilmeden, makam hırsıyla sağdan sola o kadar savruluyorlar ki insanın Fırıldak Kubi’den özür dileyesi geliyor. Gerçekten Fırıldak Kubi, biz sana çok büyük ayıp ettik, hakkını helal et. Bu günküler sana gerçekten rahmet okutur. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.