19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Borçlu esnafa müjde

Ekonomi 15.08.2017 - 09:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Borçlu esnafa müjde

Kredi borcu kooperatif takibine intikal eden 201 bin esnaf ve sanatkar 29 Eylül’e kadar başvurursa, yapılandırmadan yararlanacak. Gecikme faizleri silinecek..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin, kooperatif takibine intikal etmiş ortak borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışma yaptığını bildirerek, "31 Temmuz'dan önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden esnaf ve sanatkarlar, 29 Eylül'e kadar başvurmaları halinde yeniden yapılandırmadan faydalanacak" dedi. 24 AY TAKSİT İMKANI  Borç (asıl alacak) tutarını bir kerede ödeyenlerden hiçbir faiz alınmayacağını belirten Tüfenkci, şunları kaydetti: "Borç 12 aya kadar taksitlendirilirse, asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 8 faiz oranı üzerinden 12 aylık basit faiz hesaplanacak. Asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı 12'ye bölünerek ilk taksit peşin tahsil edilecek. 24 aya kadar taksitlendirilirse, asıl alacak tutarına yüzde 12 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz hesaplanacak. Asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı (yapılandırmaya esas borç tutarı) 24'e bölünerek ilk taksit peşin tahsil edilecek.".
Kredi borcu kooperatif takibine intikal eden 201 bin esnaf ve sanatkar 29 Eylül’e kadar başvurursa, yapılandırmadan yararlanacak. Gecikme faizleri silinecek..

Gümrük ve Ticaret Bakanı  Türkiye  ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin, kooperatif takibine intikal etmiş ortak borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışma yaptığını bildirerek, "31 Temmuz'dan önce kredi borcu kooperatif takibine intikal eden esnaf ve sanatkarlar, 29 Eylül'e kadar başvurmaları halinde yeniden yapılandırmadan faydalanacak" dedi.

24 AY TAKSİT İMKANI 
Borç (asıl alacak) tutarını bir kerede ödeyenlerden hiçbir faiz alınmayacağını belirten Tüfenkci, şunları kaydetti: "Borç 12 aya kadar taksitlendirilirse, asıl alacak tutarına taahhüt tarihinden itibaren yüzde 8 faiz oranı üzerinden 12 aylık basit faiz hesaplanacak. Asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı 12'ye bölünerek ilk taksit peşin tahsil edilecek. 24 aya kadar taksitlendirilirse, asıl alacak tutarına yüzde 12 faiz oranı üzerinden 24 aylık basit faiz hesaplanacak. Asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı (yapılandırmaya esas borç tutarı) 24'e bölünerek ilk taksit peşin tahsil edilecek.".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.