Borçluya Müjde!

Ekonomi 09.10.2018 - 06:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Borçluya Müjde!

Bankalar Birliği’nin tavsiye kararına göre; vadesi gelen kredi taksitleri, 6 aya kadar ana para ödemesiz 24 aya kadar vadelendirilebilecek.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) borçlu şirketleri rahatlatacak önemli bir karara imza attı. Alınan tavsiye niteliğindeki kararla, borçlara yapılandırma yolu açıldı.  BAŞVURU YAPILACAK Birlikten yapılan açıklamaya göre; bu imkandan, risk grubu bazında, bankalar ve diğer finansal kuruluşlara toplam nakit kredi borcu 15 milyon TL'nin altında olan (gayri nakdi riskleri ile birlikte 25 milyon TL'ye ulaşan) işletmelerden; bankalar ve diğer finansal kuruluşlar tarafından hakkında yasal takip işlemi başlatılmamış, hakkında iflas kararı bulunmayan, kredileri 30 Haziran 2018'den sonra ilgili bankada yapılandırılmamış, borçlarını ödemekte zorlanan ancak kredilerinin yeniden vadelendirilmesi halinde, borçlarını geri ödeme kabiliyeti kazanarak işletme sermayesini güçlendireceği kanaati oluşanlar yararlanacak. Bu kişilerin 30 Nisan 2019'a kadar vadesi dolacak; spot kredileri ile taksitli kredilerin bu dönemde vadesi gelen taksitleri, 6 aya kadar anapara ödemesiz olmak üzere, toplam 24 aya kadar vadelendirilebilecek. Uygulama için işletmeler bankalara münferiden başvuracak..
Bankalar Birliği’nin tavsiye kararına göre; vadesi gelen kredi taksitleri, 6 aya kadar ana para ödemesiz 24 aya kadar vadelendirilebilecek.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) lu şirkeeri rahatlatacak önemli bir karara imza attı. Alınan tavsiye niteliğindeki kararla, borçlara yapılandırma yolu açıldı. 

BAŞVURU YAPILACAK
Birlikten yapılan açıklamaya göre; bu imkandan, risk grubu bazında,  ve diğer finansal kuruluşlara toplam nakit kredi borcu 15 milyon TL'nin altında olan (gayri nakdi riskleri ile birlikte 25 milyon TL'ye ulaşan) işletmelerden; bankalar ve diğer finansal kuruluşlar tarafından hakkında yasal takip işlemi başlatılmamış, hakkında iflas kararı bulunmayan, kredileri 30 Haziran 2018'den sonra ilgili bankada yapılandırılmamış, borçlarını ödemekte zorlanan ancak kredilerinin yeniden vadelendirilmesi halinde, borçlarını geri ödeme kabiliyeti kazanarak işletme sermayesini güçlendireceği kanaati oluşanlar yararlanacak. Bu kişilerin 30 Nisan 2019'a kadar vadesi dolacak; spot kredileri ile taksitli kredilerin bu dönemde vadesi gelen taksitleri, 6 aya kadar anapara ödemesiz olmak üzere, toplam 24 aya kadar vadelendirilebilecek. Uygulama için işletmeler bankalara münferiden başvuracak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.