19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Borcuda ödeyeceğiz, projede üreteceğiz

Darıca 09.12.2018 - 09:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Borcuda ödeyeceğiz, projede üreteceğiz

Darıca CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında İlçe Başkanı Yıldırım ve Belediye Başkan Adayı Törk, mevcut yönetimin borçlarını gündeme getirdi.

Darıca CHP İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, “Sadece bir siyaset adamı olarak değil mali müşavir olarak da ortaya çıkan bu borcu değerlendirdiğimizde ortaya çıkan sonuç vahimdir. Bir şirket bu pozisyonda bir borç oluşturduğunda iflas kararı almış olması gerekirdi. Mevcut yönetim kadroları içinde bu borcu yapılandıracak, ödeyecek ve yatırımlar gerçekleştirecek ne kadrosu mevcut ne de böyle bir vizyonu var. Biz belediyeye geldiğimizde borcun ödenmesi ve yatırımların yapılması adına planlanmış hem de seçenekli bir güzergahımız var. Çayırova Belediyesi örneği doğru bir örnektir. Dönem başında 60 Milyon TLK’lik bir borcu varken hem borcu eritti hem de ilçeye olan yatırımlarını gerçekleştirdiler. Bu planlama hem belediyenin itibarına katkı yaptı hem de üzerindeki kamburdan kurtardı. Giderler noktasında büyük sıkıntı var. İlçeye ne yararı olduğu henüz netleşmeyen bize göre yararından çok zararı olan bir Maratona büyük rakamlar harcanıyor. Biz başından beri buna karşıyız. Çayırova’da da mevcut maraton yarışlarının kaldırılması ile borçların ödenmesi paralel bir giriş oldu.” dedi. TÖRK “İNSANA DOKUNACAĞIZ” Ekonomik çalkantının gerek iş dünyasında gerekse vatandaş üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten Darıca Belediye Başkanı Yakup Törk, “İnsana dokunan bir proje yapılmadı. Vatandaşın öncelikli olarak geçim kaygısı var. İş ve ekonomi dünyası üzerinde kara bulutlar dağıtılamıyor. Biz projelerimizi seçim beyannamesinde oluştururken öncelikli olarak insan hayatını kolaylaştıracak projeler düzenleyeceğiz. Hem mevcut belediyenin oluşturduğu borcu ödeyeceğiz, hem insana direk etki edecek projeler oluşturacağız hem de bir turizm kenti olan Darıca’yı ayağa kaldıracağız.”dedi.
Darıca CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında İlçe Başkanı Yıldırım ve Belediye Başkan Adayı Törk, mevcut yönetimin borçlarını gündeme getirdi.

Darıca CHP İlçe Başkanı Gürer Yıldırım, “Sadece bir siyaset adamı olarak değil mali müşavir olarak da ortaya çıkan bu borcu değerlendirdiğimizde ortaya çıkan sonuç vahimdir. Bir şirket bu pozisyonda bir borç oluşturduğunda iflas kararı almış olması gerekirdi. Mevcut yönetim kadroları içinde bu borcu yapılandıracak, ödeyecek ve yatırımlar gerçekleştirecek ne kadrosu mevcut ne de böyle bir vizyonu var. Biz belediyeye geldiğimizde borcun ödenmesi ve yatırımların yapılması adına planlanmış hem de seçenekli bir güzergahımız var. Çayırova Belediyesi örneği doğru bir örnektir. Dönem başında 60 Milyon TLK’lik bir borcu varken hem borcu eritti hem de ilçeye olan yatırımlarını gerçekleştirdiler. Bu planlama hem belediyenin itibarına katkı yaptı hem de üzerindeki kamburdan kurtardı. Giderler noktasında büyük sıkıntı var. İlçeye ne yararı olduğu henüz netleşmeyen bize göre yararından çok zararı olan bir Maratona büyük rakamlar harcanıyor. Biz başından beri buna karşıyız. Çayırova’da da mevcut maraton yarışlarının kaldırılması ile borçların ödenmesi paralel bir giriş oldu.” dedi.

TÖRK “İNSANA DOKUNACAĞIZ”

Ekonomik çalkantının gerek iş dünyasında gerekse vatandaş üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirten Darıca Belediye Başkanı Yakup Törk, “İnsana dokunan bir proje yapılmadı. Vatandaşın öncelikli olarak geçim kaygısı var. İş ve ekonomi dünyası üzerinde kara bulutlar dağıtılamıyor. Biz projelerimizi seçim beyannamesinde oluştururken öncelikli olarak insan hayatını kolaylaştıracak projeler düzenleyeceğiz. Hem mevcut belediyenin oluşturduğu borcu ödeyeceğiz, hem insana direk etki edecek projeler oluşturacağız hem de bir turizm kenti olan Darıca’yı ayağa kaldıracağız.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.