Boşuna sevinmeyin

Ekonomi 13.12.2016 - 06:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Boşuna sevinmeyin

Türkiye ekonomisi bu yılın 3’üncü çeyreğinde büyümeye mola verdi. Ancak veriler son çeyrekte ve 2016’ya ait yıllık büyümede hainlerin heveslerinin kursaklarında kalacağını gösteriyor.

Büyümeye mola veren Türkiye, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.8 küçüldü. 15 Temmuz hain girişiminin de içinde olduğu ekonomik ve siyasi saldırıların taarruzu altında olduğu dönemde (Temmuz-Ağustos-Eylül) büyümeye ara veren Türkiye, son çeyrekte ise düşmanların hevesini kursağında bırakacak. Ekonomiyi çökertmeye çalışanlara karşı, 2016'nın son 3 ayında tekrar büyüme rampasına giriş yapılacak. Geçen hafta açıklanan ve Ekim'de yüzde 3.7 artan sanayi üretimi, bunun ilk işaretini net bir biçimde ortaya koyarken; hükümetin ekonomiyi canlandırmak için hazırladığı ve 250 milyar liralık kredi desteğini de içeren paket büyümeyi destekleyecek. OLUMLU SİNYALLER VAR Bu yılın son çeyreğinde öncü göstergelerin ekonomiye ilişkin olumlu sinyaller verdiğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Hükümetimizin uygulamaya koyduğu tedbirler, hayata geçirilecek reformlar ile dış konjonktürde meydana gelecek olumlu gelişmeler 2017'de büyümenin hızlanmasını destekleyecek" diye konuştu. 3'üncü çeyrekte 15 Temmuz darbe girişimi, terör saldırıları, turizmdeki daralma ve zayıf dış talebin ekonomik aktivitelerde yavaşlamaya neden olduğunu söyleyen Ağbal, "EKK kararları reel sektörde iyileşmeye katkı sağlayacak" dedi. EKONOMİK TEDBİRLER ALINDI Hain darbe girişimi ile terör olaylarının büyümeyi baskıladığına vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Ekonomide yaşanan bu daralmanın geçici olması için gereken tedbirleri aldık, alıyoruz" dedi. Şimşek, sağlam kamu maliyesi ve sağlıklı bankacılık sektörü ile birlikte uygulanmakta olan yapısal reformların Türkiye'yi söz konusu şoklara karşı daha dirençli kıldığına işaret ederek, ekonomiyi ileriye taşıyacak tedbirleri alacaklarını söyledi. SON ÇEYREKTE TELAFİ EDİLECEK Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekim'de sanayinin büyüdüğüne dikkat çekerek, "4'üncü çeyrekte küçülmeyi telafi edeceğimizi düşünüyorum. Yeni hesaplama yöntemi de var, baz yılı 2009 oldu. 4'üncü çeyrekteki toparlanmayla 2016'nın orta vadeli planda hedeflenene yakın olacağını düşünüyoruz" dedi. KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİRİMİZ ARTTI Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın 3'üncü çeyreği sonunda kişi başı geliri 10 bin 768 dolar olarak açıkladı. Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH), geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 14.3 artarak, 2 trilyon 337 milyar lira oldu.
Türkiye ekonomisi bu yılın 3’üncü çeyreğinde büyümeye mola verdi. Ancak veriler son çeyrekte ve 2016’ya ait yıllık büyümede hainlerin heveslerinin kursaklarında kalacağını gösteriyor.

Büyümeye mola veren Türkiye, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.8 küçüldü. 15 Temmuz hain girişiminin de içinde olduğu k ve siyasi saldırıların taarruzu altında olduğu dönemde (Temmuz-Ağustos-Eylül) büyümeye ara veren Türkiye, son çeyrekte ise düşmanların hevesini kursağında bırakacak. Ekonomiyi çökertmeye çalışanlara karşı, 2016'nın son 3 ayında tekrar büyüme rampasına giriş yapılacak. Geçen hafta açıklanan ve Ekim'de yüzde 3.7 artan sanayi üretimi, bunun ilk işaretini net bir biçimde ortaya koyarken; hükümetin ekonomiyi canlandırmak için hazırladığı ve 250 milyar liralık kredi desteğini de içeren paket büyümeyi destekleyecek.

OLUMLU SİNYALLER VAR
Bu yılın son çeyreğinde öncü göstergelerin ekonomiye ilişkin olumlu sinyaller verdiğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Hükümetimizin uygulamaya koyduğu tedbirler, hayata geçirilecek reformlar ile dış konjonktürde meydana gelecek olumlu gelişmeler 2017'de büyümenin hızlanmasını destekleyecek" diye konuştu. 3'üncü çeyrekte 15 Temmuz darbe girişimi, terör saldırıları, turizmdeki daralma ve zayıf dış talebin ekonomik aktivitelerde yavaşlamaya neden olduğunu söyleyen Ağbal, "EKK kararları reel sektörde iyileşmeye katkı sağlayacak" dedi.




EKONOMİK TEDBİRLER ALINDI
Hain darbe girişimi ile terör olaylarının büyümeyi baskıladığına vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Ekonomide yaşanan bu daralmanın geçici olması için gereken tedbirleri aldık, alıyoruz" dedi. Şimşek, sağlam kamu maliyesi ve sağlıklı bankacılık sektörü ile birlikte uygulanmakta olan yapısal reformların Türkiye'yi söz konusu şoklara karşı daha dirençli kıldığına işaret ederek, ekonomiyi ileriye taşıyacak tedbirleri alacaklarını söyledi.

SON ÇEYREKTE TELAFİ EDİLECEK
BilimSanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekim'de sanayinin büyüdüğüne dikkat çekerek, "4'üncü çeyrekte küçülmeyi telafi edeceğimizi düşünüyorum. Yeni hesaplama yöntemi de var, baz yılı 2009 oldu. 4'üncü çeyrekteki toparlanmayla 2016'nın orta vadeli planda hedeflenene yakın olacağını düşünüyoruz" dedi.

KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİRİMİZ ARTTI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın 3'üncü çeyreği sonunda kişi başı geliri 10 bin 768 dolar olarak açıkladı. Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH), geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 14.3 artarak, 2 trilyon 337 milyar lira oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.