19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Böyle Şey Olur mu?

Çayırova 10.07.2018 - 13:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Böyle Şey Olur mu?

Çayırova Halk Eğitim Merkezi'nde iki aydır telefon ve internetin çalışmaması nedeniyle 3 Bin açık lise öğrencisi belge almakta zorlanıyor. İşbaşı yapmayı bekleyen yüzlerce çalışan Hijyen Sertifikası almak için internetin çalışır duruma gelmesini bekliyor.

İki aydır internet ve telefonun çalışmaması nedeni ile hem Çayırova Halk Eğitim Merkezi idareci ve çalışanları hem de vatandaşlar mağdur oldu. İki ay boyunca hem arıza kaydını bildirdikleri hem de şikayet kaydı bıraktıklarını ifade eden merkez idarecileri son olarak dün de internet ve telefon hizmeti veren kuruma bizzat giderek durumun aciliyeti hakkında bilgi verdiler. Halk Eğitim Merkezi'ne internet hizmetini taşıyan iki adet direğin yıkıldığını en kısa zamanda bu arızayı gidereceklerini ifade eden internet ve telefon yetkilileri çözüm noktasında merkeze yardımcı olamadıklarıda öğrenildi.  ASKERLİK TECİLLERİ YIĞILDI Çayırova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Açık lise eğitimi gören 3000 öğrencinin gerek üniversite sınavlarına girmek gerekse askerlik tecillerini yapmak üzere belge almak için geldikleri Çayırova Halk Eğitim Merkezi'nde idareciler öğrencileri ya başka ilçelerin merkezlerine yönlendirdikleri yada telefonlarına ekran görüntüsünü yükleyip kırtasiyelerden çıktı alma yoluyla işlerini halledebildiklerini ifade ettiler. Çayırova ilçesine uzak bir konumda bulunan merkeze gelip gitmekte sıkıntı yaşayan vatandaşlar," Zaten Çayırova Halk Eğitim Merkezi ilçeye çok uzak bir yerde. Zar zor gidip geliyoruz. Bir şekilde gittiğimizde de internet ve sistemlerin olmadığı söyleniyor. İletişim gibi kurumların en önemli hayati damarlarından birinin 2 aydır kesik olması kabul edilebilir bir durum mudur?" dedi. İŞBAŞI YAPACAKLAR AMA BELGE ALAMIYORLAR Marketlerde çalışabilmek için zorunlu tutulan Hijyen Kursu Sertifikası için merkeze gelenler de aynı problemden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Vatandaşlar, "Marketlerde çalışabilmek için Hijyen Kursunu tamamlamış olmamız gerekiyor. Gidip kursa yazıldık, derslere girip eğitimi tamamladık. Çalışiacağımız marketlerde iş görüşmelerimizi de yaptık. Hemen işbaşı yapacağız. Sadece Halk Eğitim Merkezi'nden kurs tamamlama sertifikamızı alıp çalışacağımız işyerine vermemiz yetiyor. Ama merkezin internetleri olmadığı için sertifikamızı alamıyoruz. İki aydır telefon ve internet kesik olur mu?" şeklinmde mağduriyetlerini ifade ettiler. MERKEZ ÇOK UZAK Belediyelerin yaz okulları nedeni ile çok fazla yoğunluğun oluşmadığı Çayırova Halk Eğitim Merkezi'nin ilçe merkezine de çok uzak olması , ulaşım sıkıntısı yaşandığı bu yüzden vatandaşların merkezden yeterince verim alamadığı da belirtildi. Çayırovalı vatandaşlar, "Çayırova Halk Eğitim Merkezi'nin bulunduğu yerin Çayırova ile ne alakası var? Ama Çayırova'nın kaderi bu. İlçe merkezi nerede, ilçeye hizmet veren birimlerin binaları nerede? Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. "dedi. Adnan Ayvaz-Çayırova
Çayırova Halk Eğitim Merkezi'nde iki aydır telefon ve internetin çalışmaması nedeniyle 3 Bin açık lise öğrencisi belge almakta zorlanıyor. İşbaşı yapmayı bekleyen yüzlerce çalışan Hijyen Sertifikası almak için internetin çalışır duruma gelmesini bekliyor.

İki aydır internet ve telefonun çalışmaması nedeni ile hem Çayırova Halk Eğitim Merkezi idareci ve çalışanları hem de vatandaşlar mağdur oldu. İki ay boyunca hem arıza kaydını bildirdikleri hem de şikayet kaydı bıraktıklarını ifade eden merkez idarecileri son olarak dün de internet ve telefon hizmeti veren kuruma bizzat giderek durumun aciliyeti hakkında bilgi verdiler. Halk Eğitim Merkezi'ne internet hizmetini taşıyan iki adet direğin yıkıldığını en kısa zamanda bu arızayı gidereceklerini ifade eden internet ve telefon yetkilileri çözüm noktasında merkeze yardımcı olamadıklarıda öğrenildi. 

ASKERLİK TECİLLERİ YIĞILDI

Çayırova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Açık lise eğitimi gören 3000 öğrencinin gerek üniversite sınavlarına girmek gerekse askerlik tecillerini yapmak üzere belge almak için geldikleri Çayırova Halk Eğitim Merkezi'nde idareciler öğrencileri ya başka ilçelerin merkezlerine yönlendirdikleri yada telefonlarına ekran görüntüsünü yükleyip kırtasiyelerden çıktı alma yoluyla işlerini halledebildiklerini ifade ettiler. Çayırova ilçesine uzak bir konumda bulunan merkeze gelip gitmekte sıkıntı yaşayan vatandaşlar," Zaten Çayırova Halk Eğitim Merkezi ilçeye çok uzak bir yerde. Zar zor gidip geliyoruz. Bir şekilde gittiğimizde de internet ve sistemlerin olmadığı söyleniyor. İletişim gibi kurumların en önemli hayati damarlarından birinin 2 aydır kesik olması kabul edilebilir bir durum mudur?" dedi.

İŞBAŞI YAPACAKLAR AMA BELGE ALAMIYORLAR

Marketlerde çalışabilmek için zorunlu tutulan Hijyen Kursu Sertifikası için merkeze gelenler de aynı problemden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Vatandaşlar, "Marketlerde çalışabilmek için Hijyen Kursunu tamamlamış olmamız gerekiyor. Gidip kursa yazıldık, derslere girip eğitimi tamamladık. Çalışiacağımız marketlerde iş görüşmelerimizi de yaptık. Hemen işbaşı yapacağız. Sadece Halk Eğitim Merkezi'nden kurs tamamlama sertifikamızı alıp çalışacağımız işyerine vermemiz yetiyor. Ama merkezin internetleri olmadığı için sertifikamızı alamıyoruz. İki aydır telefon ve internet kesik olur mu?" şeklinmde mağduriyetlerini ifade ettiler.

MERKEZ ÇOK UZAK

Belediyelerin yaz okulları nedeni ile çok fazla yoğunluğun oluşmadığı Çayırova Halk Eğitim Merkezi'nin ilçe merkezine de çok uzak olması , ulaşım sıkıntısı yaşandığı bu yüzden vatandaşların merkezden yeterince verim alamadığı da belirtildi. Çayırovalı vatandaşlar, "Çayırova Halk Eğitim Merkezi'nin bulunduğu yerin Çayırova ile ne alakası var? Ama Çayırova'nın kaderi bu. İlçe merkezi nerede, ilçeye hizmet veren birimlerin binaları nerede? Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. "dedi. Adnan Ayvaz-Çayırova

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.