Böylesi hiç görülmedi!

04.03.2015 - 20:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Böylesi hiç görülmedi!

Dolar/TL, güçlü dolar ve ekonomi yönetimine dair endişelerle 2.57`yi aşarak rekor kırdı.

Dolar/TL, küresel piyasalarda doların 11,5 yılın zirvesine yakın seyretmesi ve ekonomi yönetimine dair devam eden endişelerle rekor tazeledi. Dolar bankalararası piyasada 2,5712 ile tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı.  DOLAR 2.60 TL’Yİ GÖRÜR MÜ? HABERİ İÇİN TIKLAYIN Bankacılar dolardaki küresel değer kazancı sürecine dikkat çekerken kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin açıklamalarının da etkili olduğunu söylediler. Üst düzey bir bankacı, "TL'de alışiçin bir neden yok ve daha önce görmediğimiz seviyeler olduğundan teknik bir destekten de bahsetmek mümkün değil. Kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen açıklamalar da bu kapsamda satış için bahane olarak kullanılıyor" dedi.   DOLAR ENDEKSİ 11 YILIN ZİRVESİNDE   Dolar, altı önemli para biriminden oluşan sepet karşısında 95,636 ile 11,5 yılın zirvesini görürken, yatırımcılar ABD'de açıklanacak veriler ve para politikasının ne yönde evrildiğine dair ipuçları için ECB'nin yarınki faiz kararına odaklanıyor.  UZMANLARDAN KRİTİK UYARI! HABERİ İÇİN TIKLAYIN Yılın başından bu yana yüzde 6'ya yükselen dolar endeksini, diğer gelişen ülke ekonomilere kıyasla ABD ekonomisinin daha hızlı büyümesi ve ABD'de görece daha yüksek olan faizler destekliyor.   FED BELİRSİZLİĞİ   Buna karşılık dolardaki değer artışı son bir ayda hız kaybetmiş görünüyor. Yatırımcılar Fed'in faizartırımlarına yıl ortasında mı yoksa daha ileri bir zamanda mı yapacağına dair belirsizlik nedeniyle doları yukarı yönlü etkileyecek unsurların azaldığını belirtiyorlar.  
Dolar/TL, güçlü dolar ve ekonomi yönetimine dair endişelerle 2.57`yi aşarak rekor kırdı.

Dolar/TL, küresel piyasalarda doların 11,5 yılın zirvesine yakın seyretmesi ve ekonomi yönetimine dair devam eden endişelerle rekor tazeledi. Dolar bankalararası piyasada 2,5712 ile tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı. 

DOLAR 2.60 TL’Yİ GÖRÜR MÜ? HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Bankacılar dolardaki küresel değer kazancı sürecine dikkat çekerken kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin açıklamalarının da etkili olduğunu söylediler. Üst düzey bir bankacı, "TL'de alışiçin bir neden yok ve daha önce görmediğimiz seviyeler olduğundan teknik bir destekten de bahsetmek mümkün değil. Kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen açıklamalar da bu kapsamda satış için bahane olarak kullanılıyor" dedi.
 
DOLAR ENDEKSİ 11 YILIN ZİRVESİNDE
 
Dolar, altı önemli para biriminden oluşan sepet karşısında 95,636 ile 11,5 yılın zirvesini görürken, yatırımcılar ABD'de açıklanacak veriler ve para politikasının ne yönde evrildiğine dair ipuçları için ECB'nin yarınki faiz kararına odaklanıyor. 

UZMANLARDAN KRİTİK UYARI! HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Yılın başından bu yana yüzde 6'ya yükselen dolar endeksini, diğer gelişen ülke ekonomilere kıyasla ABD ekonomisinin daha hızlı büyümesi ve ABD'de görece daha yüksek olan faizler destekliyor.
 
FED BELİRSİZLİĞİ
 
Buna karşılık dolardaki değer artışı son bir ayda hız kaybetmiş görünüyor. Yatırımcılar Fed'in faizartırımlarına yıl ortasında mı yoksa daha ileri bir zamanda mı yapacağına dair belirsizlik nedeniyle doları yukarı yönlü etkileyecek unsurların azaldığını belirtiyorlar.




 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.