Bozdağ, "Hakem Halktır"

Kocaeli 17.03.2017 - 11:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bozdağ, "Hakem Halktır"

Kocaeli'de bir basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hepimiz bu refarandumda bir tarafız. Biz Güçlü Türkiye için Evet denilmesini istiyoruz. Karşı taraf ise kendi gerekçeleri ile Hayır propangandası yapıyor. Burada halk hakemdir. Kararı onlar verecek."dedi.

Kocaeli Ramada Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Herkes Evet ve Hayır için propagandasını yapıyor. Bizler tarafız. Evet diyoruz. Bizimle birlikte kimler Evet diyor. MHP Evet diyor, Saadet partisi'nin tabanı Evet diyor, Büyük Birlik Partisi Evet diyor.Peki kimler Hayır diyor...CHP hayır diyor, HDP hayır diyor, PKK hayır diyor, FETÖ hayır diyor, İşçi Partisi hayır diyor, Almanya, Hollanda Avusturya hayır diyor. Peki bu hayır diyenler Türkiye'nin hayrını düşünen kitleler olabilir mi? Biz Hayır diyenleri bir noktaya çekmek istemiyoruz. Sadece kim hayır diyor kim evet diyor onu ortaya koyuyoruz. "dedi. CUMHURBAŞKANIMIZ DEMEYE BAŞLADILAR Bozdağ sözlerine şöyle devam etti. "Düne kadar ağıza alınmayacak hakaretler sarfeden bu hayır kitleleri şimdi Cumhurbaşkanımıza karşı inanılmaz bir saygı ve sevgi beslemeye başladılar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan demeye Cumhurbaşkanımız demeye başladılar. Onun saygınlığınmı zedelemeyin hepimizin Cumhurbaşkanı olarak kaldın. diyorlar.Halk bunu iyi görüyor. Kendisi için ülkesi için en hayırlı karar neyse o kararı verecek bilinçtedir. Hakem halktır. Bunlar insanların akılları ile dalga geçiyorlar."dedi. VEKİLLERİMİZİN YETKİLERİ ARTACAK Referandumdan Evet kararının çıkması halinde yasama ve yürütme yetkilerinin ülke için daha hızlı ve daha neticeye yönelik olacağını da ifade eden Bakan Bozdağ, "Ben Bakanım. Aynı zamanda vekilim. Yeni sistemde bu iş böyle olmayacak. Düşünün bir kere. İktidar partisinin gündeme getirmediği bir konuyu mecliste muhalefet gündeme getirebilirmi? Meclisten hangi tasarı geçecekse hangi teklif sunulacaksa bu iktidar partisinin istediği şekilde oluyor. Bu sistem iktidar partisinin keyfine göre çalışma yönetimini de ortadan kaldıracak. Vekiller kendi tekliflerini ve bu teklif yönünde ki kararları alma yetkilerini artırmış olacak."dedi. Haber Adnan Ayvaz  
Kocaeli'de bir basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hepimiz bu refarandumda bir tarafız. Biz Güçlü Türkiye için Evet denilmesini istiyoruz. Karşı taraf ise kendi gerekçeleri ile Hayır propangandası yapıyor. Burada halk hakemdir. Kararı onlar verecek."dedi.

Kocaeli Ramada Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Herkes Evet ve Hayır için propagandasını yapıyor. Bizler tarafız. Evet diyoruz. Bizimle birlikte kimler Evet diyor. MHP Evet diyor, Saadet partisi'nin tabanı Evet diyor, Büyük Birlik Partisi Evet diyor.Peki kimler Hayır diyor...CHP hayır diyor, HDP hayır diyor, PKK hayır diyor, FETÖ hayır diyor, İşçi Partisi hayır diyor, Almanya, Hollanda Avusturya hayır diyor. Peki bu hayır diyenler Türkiye'nin hayrını düşünen kitleler olabilir mi? Biz Hayır diyenleri bir noktaya çekmek istemiyoruz. Sadece kim hayır diyor kim evet diyor onu ortaya koyuyoruz. "dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ DEMEYE BAŞLADILAR

Bozdağ sözlerine şöyle devam etti. "Düne kadar ağıza alınmayacak hakaretler sarfeden bu hayır kitleleri şimdi Cumhurbaşkanımıza karşı inanılmaz bir saygı ve sevgi beslemeye başladılar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan demeye Cumhurbaşkanımız demeye başladılar. Onun saygınlığınmı zedelemeyin hepimizin Cumhurbaşkanı olarak kaldın. diyorlar.Halk bunu iyi görüyor. Kendisi için ülkesi için en hayırlı karar neyse o kararı verecek bilinçtedir. Hakem halktır. Bunlar insanların akılları ile dalga geçiyorlar."dedi.

VEKİLLERİMİZİN YETKİLERİ ARTACAK

Referandumdan Evet kararının çıkması halinde yasama ve yürütme yetkilerinin ülke için daha hızlı ve daha neticeye yönelik olacağını da ifade eden Bakan Bozdağ, "Ben Bakanım. Aynı zamanda vekilim. Yeni sistemde bu iş böyle olmayacak. Düşünün bir kere. İktidar partisinin gündeme getirmediği bir konuyu mecliste muhalefet gündeme getirebilirmi? Meclisten hangi tasarı geçecekse hangi teklif sunulacaksa bu iktidar partisinin istediği şekilde oluyor. Bu sistem iktidar partisinin keyfine göre çalışma yönetimini de ortadan kaldıracak. Vekiller kendi tekliflerini ve bu teklif yönünde ki kararları alma yetkilerini artırmış olacak."dedi.

Haber Adnan Ayvaz

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.