BTA Dış Ticaret’e 1 yıl konkordato

Gebze 21.06.2019 - 17:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

BTA Dış Ticaret’e 1 yıl konkordato

Konkordato bir yıl önce hayatımıza giren ve artık aşina olduğumuz bir kavram. Kocaeli ve Türkiye genelindeki birçok şirket konkordato başvurusunda bulundu ve başvuru yapmaya devam ediyor. Daha önce konkordato başvurusu verilen ve geçici mühlet kararı alan 2019 Haziran ayındaki genel seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Ümit Bengi’nin sahibi olduğu BTA Dış Ticaretin konkordato davası yeniden görüldü. Gebze Aliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava neticesinde BTA Dış Ticaret hakkında bir yıl kesin mühlet kararı verildi. İLAN EDİLDİ Kararda şu ifadelere yer verildi: “Davacı BTA İÇ VE DIŞ TİCARET PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ tarafından açılan ve mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle; Davacı BTA İÇ VE DIŞ TİCARET PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ hakkında 11/01/2019 tarihli ara kararı ile verilen ve 05/04/2019 tarihli ara kararı ile uzatılan geçici mühlet kararının sona erme tarihi olan 11/06/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İİK’nın 289.maddesi gereğince 1 yıl süre ile kesin mühlet kararı verilerek, konkordato geçici komiseri Taner Öner’in görevinin devamına karar verilmiştir. İİK’nun 288. maddesi gereğince kesin mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühletinin uzatılmasını gerektiren talebinin reddini isteyebilecekleri, duruşmanın 04/06/2020 günü saat 13:30’a bırakıldığı ihtaren ilan olunur.”

Konkordato bir yıl önce hayatımıza giren ve artık aşina olduğumuz bir kavram. Kocaeli ve Türkiye genelindeki birçok şirket konkordato başvurusunda bulundu ve başvuru yapmaya devam ediyor. Daha önce konkordato başvurusu verilen ve geçici mühlet kararı alan 2019 Haziran ayındaki genel seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Ümit Bengi’nin sahibi olduğu BTA Dış Ticaretin konkordato davası yeniden görüldü. Gebze Aliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava neticesinde BTA Dış Ticaret hakkında bir yıl kesin mühlet kararı verildi.

İLAN EDİLDİ

Kararda şu ifadelere yer verildi: “Davacı BTA İÇ VE DIŞ TİCARET PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ tarafından açılan ve mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle; Davacı BTA İÇ VE DIŞ TİCARET PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ hakkında 11/01/2019 tarihli ara kararı ile verilen ve 05/04/2019 tarihli ara kararı ile uzatılan geçici mühlet kararının sona erme tarihi olan 11/06/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İİK’nın 289.maddesi gereğince 1 yıl süre ile kesin mühlet kararı verilerek, konkordato geçici komiseri Taner Öner’in görevinin devamına karar verilmiştir. İİK’nun 288. maddesi gereğince kesin mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühletinin uzatılmasını gerektiren talebinin reddini isteyebilecekleri, duruşmanın 04/06/2020 günü saat 13:30’a bırakıldığı ihtaren ilan olunur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.