“Bu acı çığlıklar son olsun!”

Siyaset 23.08.2019 - 16:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Bu acı çığlıklar son olsun!”

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Göknur Bektaş, Kırıkkale’de eski eşi tarafından vahşice katledilen Emine Bulut hakkında açıklama yaptı. CHP’li Bektaş, “Bu acı çığlıklar son olsun” dedi.

Kadına şiddet bu kez Kırıkkale'de yüzünü gösterdi. 18 Ağustos'ta Menderes Caddesi'nde bir restaurantta eski eşi Fedai Baran ile bir araya gelen Emine Bulut'un yanında 10 yaşındaki kızı da vardı. Eski eşler arasında tartışma çıktı, Fedai Baran eski eşini gözü dönmüş bir şekilde defalarca bıçakladı. Kızının gözü önünde kanlar içinde kalan Emine Bulut'un ‘ölmek istemiyorum’ feryadı yürekleri dağladı, talihsiz kız da ‘anne ne olur’ ölme diyerek herkesi ağlattı. Türkiye’nin gündemine oturan bu olay hakkında CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Göknur Bektaş da bir açıklama yaptı. SONRASI SUSKUNLUK Bektaş açıklamasında aynı olayın Darıca’da da gerçekleştiğini dile getirerek, “Daha gecen yıl 10 Ağustos’ta Darıca’da aynı durumu yaşadık güzel dost arkadaş abla Elif Parlak Yıldız kocası tarafından acımasızca önce şiddet gördü, sonra 10 yaşında kızının gözü önünde kocası kafatasını parçaladı. Onca çığlığını duyan olmadı en yakın komşuları bile kurtarmak için kılını kıpırdatmadı.  Şimdi bir başka kadın; Emine Bulut. ‘Ölmek istemiyorum, ölme anne!’ Bu çığlık hangi vicdanı dağlamaz ki. Bu gözü dönmüş canileri durdurmak için ne yapıldı, değişen ne? Sadece vicdanları sızlayan birileri dile getirdi sonra sus pus. Allah'ın bile özel vasıflarla yarattığı kadın doğurduğu gözü gibi koruduğu erkek tarafından hunharca katlediliyor ne acı. Her zaman dediğim gibi bu düşüncemden asla vazgeçmem; Allah rızasını idrak edebilen her kadına fırsat verilse mutlu yuva kurar, düzgün evlat yetiştirir başarılı iş hayatı olur. Ailesine, çevresine, ülkesine, ülkesinin geleceğine canı gönülden caba vererek kalıcı faydalı işlere imza atar. CAYDIRICI CEZA Bu durumu yaşayan erkeklerde var ama azınlıkta çoğunlukla şiddet yaşayan kadınlar. Kalıcı caydırıcı cezalar yasalaşsa, en başta ilkokulda başlayarak sorumlu ders olarak çocuklara öğretilse, mesela iş yerlerinde her 6 ayda bir bu konularla alakalı sosyal projeler adı altında kadın erkek genç herkese uygulamalı eğitimler verilse… Çünkü bizim insanımıza mecburiyet olmadan bir şey yapılması imkansız gibi. Maneviyatı güçlü olan insan yaratılana yaratandan ötürü zarar vermeye kıymaz, kıyamaz. Vahşî bir cinayete kurban giden Emine Bulut’a Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz. Bu acı çığlıklar son olsun dileği ile” ifadelerine yer verdi. KÜBRA AKABALI
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Göknur Bektaş, Kırıkkale’de eski eşi tarafından vahşice katledilen Emine Bulut hakkında açıklama yaptı. CHP’li Bektaş, “Bu acı çığlıklar son olsun” dedi.

Kadına şiddet bu kez Kırıkkale'de yüzünü gösterdi. 18 Ağustos'ta Menderes Caddesi'nde bir restaurantta eski eşi Fedai Baran ile bir araya gelen Emine Bulut'un yanında 10 yaşındaki kızı da vardı. Eski eşler arasında tartışma çıktı, Fedai Baran eski eşini gözü dönmüş bir şekilde defalarca bıçakladı. Kızının gözü önünde kanlar içinde kalan Emine Bulut'un ‘ölmek istemiyorum’ feryadı yürekleri dağladı, talihsiz kız da ‘anne ne olur’ ölme diyerek herkesi ağlattı. Türkiye’nin gündemine oturan bu olay hakkında CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Göknur Bektaş da bir açıklama yaptı.

SONRASI SUSKUNLUK

Bektaş açıklamasında aynı olayın Darıca’da da gerçekleştiğini dile getirerek, “Daha gecen yıl 10 Ağustos’ta Darıca’da aynı durumu yaşadık güzel dost arkadaş abla Elif Parlak Yıldız kocası tarafından acımasızca önce şiddet gördü, sonra 10 yaşında kızının gözü önünde kocası kafatasını parçaladı. Onca çığlığını duyan olmadı en yakın komşuları bile kurtarmak için kılını kıpırdatmadı.  Şimdi bir başka kadın; Emine Bulut. ‘Ölmek istemiyorum, ölme anne!’ Bu çığlık hangi vicdanı dağlamaz ki. Bu gözü dönmüş canileri durdurmak için ne yapıldı, değişen ne? Sadece vicdanları sızlayan birileri dile getirdi sonra sus pus. Allah'ın bile özel vasıflarla yarattığı kadın doğurduğu gözü gibi koruduğu erkek tarafından hunharca katlediliyor ne acı. Her zaman dediğim gibi bu düşüncemden asla vazgeçmem; Allah rızasını idrak edebilen her kadına fırsat verilse mutlu yuva kurar, düzgün evlat yetiştirir başarılı iş hayatı olur. Ailesine, çevresine, ülkesine, ülkesinin geleceğine canı gönülden caba vererek kalıcı faydalı işlere imza atar.

CAYDIRICI CEZA

Bu durumu yaşayan erkeklerde var ama azınlıkta çoğunlukla şiddet yaşayan kadınlar. Kalıcı caydırıcı cezalar yasalaşsa, en başta ilkokulda başlayarak sorumlu ders olarak çocuklara öğretilse, mesela iş yerlerinde her 6 ayda bir bu konularla alakalı sosyal projeler adı altında kadın erkek genç herkese uygulamalı eğitimler verilse… Çünkü bizim insanımıza mecburiyet olmadan bir şey yapılması imkansız gibi. Maneviyatı güçlü olan insan yaratılana yaratandan ötürü zarar vermeye kıymaz, kıyamaz. Vahşî bir cinayete kurban giden Emine Bulut’a Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz. Bu acı çığlıklar son olsun dileği ile” ifadelerine yer verdi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.