Bu bir dünya rekorudur

Ekonomi 04.08.2017 - 09:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bu bir dünya rekorudur

Bin megavatlık rüzgâr enerjisi ihalesi, Türkiye’nin geleceğine güvenen küresel devlerin kıyasıya yarışına sahne oldu. İhalede ipi kilovatsaat başına 3.48 cent veren Alman Siemens-Türkerler-Kalyon grubu göğüsledi. Enerji Bakanı, “Bu bir dünya rekorudur” dedi.

İhalenin sonuçlanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yarışmayı Alman şirketi Siemens'in kazanmasının bölge ve dünyaya önemli bir mesaj olduğunu belirterek, "Türkiye ve Almanya'nın 200 yıllık tarihsel işbirliği açısından da baktığımızda, bu sonucun Türkiye-Almanya ilişkilerine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hedeflerimiz büyük. Bugün ortaya çıkan netice ekonomi ve enerji piyasasının geleceğe ne kadar sağlam ve emin adımlarla yürüdüğünü ortaya koymuştur. Dünyada ne kadar bölgesel krizler olursa olsun, Türkiye'nin bölgenin ve dünyanın en güvenilir yatırım yapılabilir ülkelerinin başında geldiğini bu ihale ile ortaya koymaktan dolayı büyük bir gurur duydum. Tüm Türkiye, 80 milyon olarak gurur duyacağımız bu resimde, en büyük katkı payı, 15 yıllık iktidarı ve liderliği içerisinde, Türkiye'yi bu noktaya taşıyan Cumhurbaşkanımızındır" dedi. ÜLKEM ADINA GURUR DUYUYORUM Açık, şeffaf ve kıyasıya rekabetin olduğu ihaleyle yeni bir dönemi başlattıklarını ifade eden Albayrak, şöyle konuştu: "Bunun en önemli adımlarından bir tanesi, düne kadar rüzgârda yerli katkı payıyla kilovatsaat başına 10.3 dolar/cent alım maliyeti, tarihi bir rekorla 3.48 dolar/cente düşerek, bir dünya rekoru fiyatla gerçekleşti. Ben bundan, milletim adına, ülkem adına gurur duyuyorum." 2019'DA SİSTEME DAHİL OLACAK Bakan Albayrak, güneş enerjisinde ilk yerli üretim panellerini 2018 yılı bitmeden devreye almayı hedeflediklerini belirterek, "İnşallah 2019 başına kadar da yerli üretim rüzgâr türbinlerimizi sisteme dahil edeceğiz" dedi.
Bin megavatlık rüzgâr enerjisi ihalesi, Türkiye’nin geleceğine güvenen küresel devlerin kıyasıya yarışına sahne oldu. İhalede ipi kilovatsaat başına 3.48 cent veren Alman Siemens-Türkerler-Kalyon grubu göğüsledi. Enerji Bakanı, “Bu bir dünya rekorudur” dedi.

İhalenin sonuçlanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen  , yarışmayı Alman şirketi Siemens'in kazanmasının bölge ve dünyaya önemli bir mesaj olduğunu belirterek, "Türkiye ve Almanya'nın 200 yıllık tarihsel işbirliği açısından da baktığımızda, bu sonucun Türkiye-Almanya ilişkilerine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hedeflerimiz büyük. Bugün ortaya çıkan netice ekonomi ve enerji piyasasının geleceğe ne kadar sağlam ve emin adımlarla yürüdüğünü ortaya koymuştur. Dünyada ne kadar bölgesel krizler olursa olsun, Türkiye'nin bölgenin ve dünyanın en güvenilir yatırım yapılabilir ülkelerinin başında geldiğini bu ihale ile ortaya koymaktan dolayı büyük bir gurur duydum. Tüm Türkiye, 80 milyon olarak gurur duyacağımız bu resimde, en büyük katkı payı, 15 yıllık iktidarı ve liderliği içerisinde, Türkiye'yi bu noktaya taşıyan Cumhurbaşkanımızındır" dedi.

ÜLKEM ADINA GURUR DUYUYORUM
Açık, şeffaf ve kıyasıya rekabetin olduğu ihaleyle yeni bir dönemi başlattıklarını ifade eden Albayrak, şöyle konuştu: "Bunun en önemli adımlarından bir tanesi, düne kadar rüzgârda yerli katkı payıyla kilovatsaat başına 10.3 dolar/cent alım maliyeti, tarihi bir rekorla 3.48 dolar/cente düşerek, bir dünya rekoru fiyatla gerçekleşti. Ben bundan, milletim adına, ülkem adına gurur duyuyorum."

2019'DA SİSTEME DAHİL OLACAK
, güneş enerjisinde ilk yerli üretim panellerini 2018 yılı bitmeden devreye almayı hedeflediklerini belirterek, "İnşallah 2019 başına kadar da yerli üretim rüzgâr türbinlerimizi sisteme dahil edeceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.