19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bu kalemler tükenmez

Kocaeli 24.01.2019 - 09:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bu kalemler tükenmez

Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, gazeteci Uğur Mumcu'nun ölümünün yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Kapla mesajında, Ülkemizin aydınlık geleceği için, gerçekleri halka açıklamayı kendisine canı pahasına olsa da görev edinen Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden tam 26 yıl geçti. Aydınlığa, çağdaşlığa, Atatürk devrimlerine ve tam bağımsızlığımıza karşı çıkan karanlık odaklar, kirli planlarının ortaya çıkmasından korkarak 24 Ocak 1993’te katlettiler Uğur Mumcu’yu. Ancak şunu unuttular ki; bu ülkede doğru bildikleri yolda, aydınlık ve ışık peşinde koşarken katledilenlerin fikirleri asla öldürülemedi, yok edilemedi. Daha da büyüdü. Onların demokrasi mücadelesi, cesareti ve dürüstlüğü genç kuşaklara örnek oldu. Ülkemizin aydınlık geleceği için kalemini korkusuzca kullanan, gerçekleri halka açıklamayı canı pahasına kendine görev edinen Uğur Mumcu’yu katlettiğini sananlara en güzel cevabı yine Uğur Mumcu kendi yazdıklarıyla vermiştir; “Bir kalem susar, yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez.” Bu duygularla birlikte başta Uğur Mumcu olmak üzere, bu ülkenin demokrasi mücadelesinde ve bağımsızlığı yolunda şehit verdiğimiz tüm gazeteci ve aydınlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum." sözlerine yer verdi.

Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, gazeteci Uğur Mumcu'nun ölümünün yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Kapla mesajında, Ülkemizin aydınlık geleceği için, gerçekleri halka açıklamayı kendisine canı pahasına olsa da görev edinen Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden tam 26 yıl geçti. Aydınlığa, çağdaşlığa, Atatürk devrimlerine ve tam bağımsızlığımıza karşı çıkan karanlık odaklar, kirli planlarının ortaya çıkmasından korkarak 24 Ocak 1993’te katlettiler Uğur Mumcu’yu. Ancak şunu unuttular ki; bu ülkede doğru bildikleri yolda, aydınlık ve ışık peşinde koşarken katledilenlerin fikirleri asla öldürülemedi, yok
edilemedi. Daha da büyüdü. Onların demokrasi mücadelesi, cesareti ve dürüstlüğü genç kuşaklara örnek oldu. Ülkemizin aydınlık geleceği için kalemini korkusuzca kullanan, gerçekleri halka açıklamayı canı pahasına kendine görev edinen Uğur Mumcu’yu katlettiğini sananlara en güzel cevabı yine Uğur Mumcu kendi yazdıklarıyla vermiştir; “Bir kalem susar, yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez.” Bu duygularla birlikte başta Uğur Mumcu olmak üzere, bu ülkenin demokrasi mücadelesinde ve bağımsızlığı yolunda şehit verdiğimiz tüm gazeteci ve aydınlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum." sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.