Bu kez toz mu yağacak?

Dilovası 01.05.2019 - 09:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bu kez toz mu yağacak?

Dilovası’nın çarpık sanayi ile mücadelesi bitmek bilmiyor. Bir çimento firması Çerkeşli’de Taş Ocağı için izin aldı. Yıllardır Kömür Tozu ile boğuşan Dilovalılar, “Başımıza bu sefer de Taş ocağından toz mu yağacak?”diye sordu.

Uzun yıllardır çarpık sanayiyle mücadele eden Dilovası, şimdide de yeni bir Taş Ocağı kurulmasıyla karşı karşıya. İlçede sağlık sorunlarına yol açan kömürcüler OSB’nin kaldırılması için bakanlık düzeyinde yoğun bir bürokrasi yürüten Dilovası’nda gün geçmiyor ki, yeni bir sanayileşme çabası gerçekleşmesin. Kamuoyu Gebze ve Dilovası’nda ki Taş Ocaklarının kaldırılmasını beklerken, İlçede bir firmanın Taş Ocağı kurulması için izin aldığı ortaya çıktı. ÇERKEŞLİ MAHALLESİ’NE TAŞ OCAĞI Edinilen bilgilere göre Dilovası Çerkeşli Mahallesi’nde bir Çimento fabrikası Taş Ocağı kurulması için faaliyetlerini hızlandırdı. Firmanın Çerkeşli Mahallesi’nde toplam 83,63 hektarlık bir alanı kaplayacak biçimde Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi yapacağı ifade edildi. Firma, Faaliyet alanında açık ocak işletmeciliği yaparak, kalker üretimi iş makineleri ve patlayıcı madde kullanılarak delme patlatma yöntemi ile gerçekleştirecek. Taşocağı açılması planlanan bölge ile Çerkeşli Mahallesi arasında mesafe ise sadece 750 metre. ÇED RAPORUNA BAĞLI Bu durum yeni sıkıntıları da beraberinde getirdi. Taş Ocağı’ndan çıkacak tozun, mahallenin üzerine yağma ihtimali bulunuyor. Bunun yanında üretim için kullanılacak patlayıcı maddeler de ek sıkıntı. Konunun ÇED sürecinde olduğu ve son verilecek karara göre netlik kanacağı öğrenildi. Ancak, sanayiye doymuş vaziyette kamuoyu yeni hamlenin İlçeye ihanet olduğu düşüncesinde.
Dilovası’nın çarpık sanayi ile mücadelesi bitmek bilmiyor. Bir çimento firması Çerkeşli’de Taş Ocağı için izin aldı. Yıllardır Kömür Tozu ile boğuşan Dilovalılar, “Başımıza bu sefer de Taş ocağından toz mu yağacak?”diye sordu.

Uzun yıllardır çarpık sanayiyle mücadele eden Dilovası, şimdide de yeni bir Taş Ocağı kurulmasıyla karşı karşıya. İlçede sağlık sorunlarına yol açan kömürcüler OSB’nin kaldırılması için bakanlık düzeyinde yoğun bir bürokrasi yürüten Dilovası’nda gün geçmiyor ki, yeni bir sanayileşme çabası gerçekleşmesin. Kamuoyu Gebze ve Dilovası’nda ki Taş Ocaklarının kaldırılmasını beklerken, İlçede bir firmanın Taş Ocağı kurulması için izin aldığı ortaya çıktı.

ÇERKEŞLİ MAHALLESİ’NE TAŞ OCAĞI

Edinilen bilgilere göre Dilovası Çerkeşli Mahallesi’nde bir Çimento fabrikası Taş Ocağı kurulması için faaliyetlerini hızlandırdı. Firmanın Çerkeşli Mahallesi’nde toplam 83,63 hektarlık bir alanı kaplayacak biçimde Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi yapacağı ifade edildi. Firma, Faaliyet alanında açık ocak işletmeciliği yaparak, kalker üretimi iş makineleri ve patlayıcı madde kullanılarak delme patlatma yöntemi ile gerçekleştirecek. Taşocağı açılması planlanan bölge ile Çerkeşli Mahallesi arasında mesafe ise sadece 750 metre.

ÇED RAPORUNA BAĞLI

Bu durum yeni sıkıntıları da beraberinde getirdi. Taş Ocağı’ndan çıkacak tozun, mahallenin üzerine yağma ihtimali bulunuyor. Bunun yanında üretim için kullanılacak patlayıcı maddeler de ek sıkıntı. Konunun ÇED sürecinde olduğu ve son verilecek karara göre netlik kanacağı öğrenildi. Ancak, sanayiye doymuş vaziyette kamuoyu yeni hamlenin İlçeye ihanet olduğu düşüncesinde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.