Bu Tuzağa Dikkat

25.12.2015 - 09:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Bu Tuzağa Dikkat

Yeni yıl yaklaşırken birçok marka indirim duyurusu yapmaya başladı. Oysa bunların çoğu hileli. Kimisi önce yükseltip sonra indirimi yapıyor, kimisi ise başka marka ürünleri satıyor

Perakendede giyim, ayakkabı, teknoloji, kozmetik gibi tüm mağazaların vitrinlerini yeni yılindirimleri süslüyor. Birçok marka sözde yüzde 70'e varan indirimler uyguluyor. Tüketici dernekleri, 'yılbaşına özel indirim' adı altında müşteri çekip mevcut fiyat üzerinden satış yapanlara karşı vatandaşları uyardı. Dernek yetkilileri, indirim oyununa dikkat çekerek, "Önce fiyatları şişiriyorlar, sonrada üstüne çizgi çekip 'indirip yaptık' diyorlar. Vatandaş bunlara kanmasın" dedi.  ASLINDA ZAM YAPIYOR  Tüketici Sorunları Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu, bazı mağazaların 'özel yılbaşı indirimi'diye 100 liralık ürünü önce 250 liraya yükselttiğini, daha sonra yüzde 50 indirim yaparak hedeflediği fiyat üzerinden satış yaptığına işaret ederek, "Bizler de 'nasılsa taksit, özel indirim, mağaza kartına yüzde 50 indirim var' diyerek alışveriş yapıyoruz. 250 lira yaptığı 100 liralık ürün 125'e düşüyor. Burada da 'yüzde 20 indirim var' diyor, 125 liranın yüzde 20'sini indiğin zaman gerçek fiyatı olan 100 liraya alıyorsunuz. Bu 'yalancı indirimlere' kanmayın" dedi. Ağaoğlu, '3 al, 2 öde' şeklinde indirim ve taksit kampanyalarının 'tuzak'niteliğinde olabileceğini, bazen de farklı marka ürünlerinin indirimli satıldığını belirtti. TÜKETİCİ KANMASIN Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu da "Tüketici, 'indirim' diye bahsedilen şeylerin aslında indirim olmadığını 15 gün sonra fark ediyor. Yılbaşına özel bir indirim yok. Bunlara kanmayın çok iyi inceleyin" şeklinde konuştu.
Yeni yıl yaklaşırken birçok marka indirim duyurusu yapmaya başladı. Oysa bunların çoğu hileli. Kimisi önce yükseltip sonra indirimi yapıyor, kimisi ise başka marka ürünleri satıyor

Perakendede giyim, ayakkabı, teknoloji, kozmetik gibi tüm mağazaların vitrinlerini yeni yılleri süslüyor. Birçok marka sözde yüzde 70'e varan indirimler uyguluyor. Tüketici dernekleri, 'yılbaşına özel indirim' adı altında müşteri çekip mevcut fiyat üzerinden satış yapanlara karşı vatandaşları uyardı. Dernek yetkilileri, indirim oyununa dikkat çekerek, "Önce fiyatları şişiriyorlar, sonrada üstüne çizgi çekip 'indirip yaptık' diyorlar. Vatandaş bunlara kanmasın" dedi. 

ASLINDA ZAM YAPIYOR 
Tüketici Sorunları Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu, bazı mağazaların 'özel yılbaşı indirimi'diye 100 liralık ürünü önce 250 liraya yükselttiğini, daha sonra yüzde 50 indirim yaparak hedeflediği fiyat üzerinden satış yaptığına işaret ederek, "Bizler de 'nasılsa taksit, özel indirim, mağaza kartına yüzde 50 indirim var' diyerek  yapıyoruz. 250 lira yaptığı 100 liralık ürün 125'e düşüyor. Burada da 'yüzde 20 indirim var' diyor, 125 liranın yüzde 20'sini indiğin zaman gerçek fiyatı olan 100 liraya alıyorsunuz. Bu 'yalancı indirimlere' kanmayın" dedi. Ağaoğlu, '3 al, 2 öde' şeklinde indirim ve taksit kampanyalarının 'tuzak'niteliğinde olabileceğini, bazen de farklı marka ürünlerinin indirimli satıldığını belirtti.

TÜKETİCİ KANMASIN
Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu da "Tüketici, 'indirim' diye bahsedilen şeylerin aslında indirim olmadığını 15 gün sonra fark ediyor. Yılbaşına özel bir indirim yok. Bunlara kanmayın çok iyi inceleyin" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.