BU YAPTIĞINIZ UKALALIK

Darıca 04.04.2017 - 17:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

BU YAPTIĞINIZ UKALALIK

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Nisan Ayı Meclisi’nde AK Partili bazı meclis üyelerine sert çıktı:

      Darıca Belediyesi’nin Nisan ayı Meclisi AK Parti içindeki bazı tartışmaları ayyuka çıkardı. Başkan Şükrü Karabacak’a muhalif Meclis üyelerinin Encümen üyeliğine Karabacak’ı yazması bardağı taşıran son damla oldu. Bu duruma tepki gösteren Karabacak sert cevap verdi: “Belediye Başkanı Encümenin doğal Başkanıdır. Bu yapılan ukalalıktır. Başkan’dan üye olmaz.” MECLİS GERGİN BAŞLADI Darıca Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin yoğun olduğu toplantı gergin başladı. AK Parti Meclis Üyesi Cafer Tayyar Demirbaş’ın taziye çadırıyla ilgili önergesi meclis de tartışmalara neden oldu. Bu konuda mahallelerde sıkıntı yaşandığını ifade eden Demirbaş’a Başkan Karabacak tepki gösterdi. Çadırların alım işlemlerinin yapıldığını ifade eden Başkan Karabacak, “Hemen gidip bakkaldan alalım o zaman. Siz muhasebecisiniz bu işlerin nasıl olduğunu bilmeniz lazım” diyerek” konunun meclis gündemine alınmasına karşı çıktı. Vatandaşlara bu konuda gerekli desteği verdiklerini ifade ederek konu oylamaya sunuldu. Meclis üyeleri oyu çokluğuyla talebi reddetti. Karabacak ile parti içerisinde ki Muhalif grup arasında ki ayrışma böylece bir kez daha gözler önüne serildi. KARABACAK, İSMİ YAZILINCA TEPKİ GÖSTERDİ Encümen Üye seçiminde 4 Meclis Üyesinin başkan Şükrü Karabacak’ı yazması başkan Karabacak’ın tepkisine neden oldu. Bu duruma içerleyen Başkan Karabacak, “Ben Encümenin  başkanıyım, Üyesi olmam. Bilmeyen arkadaşlar öğrensinler. Bunu yapan kişi ukaladır. Bunu yazan arkadaşlar kimse daha sonra açıklasınlar.”dedi. CHP Meclis üyeleri Şükrü Karabacak yazan kişilerin kendilerinden olmadığını ifade ederken bu konuda Başkan Karabacak’a güvence verirken, Karabacak da CHP’lilere teşekkür ederek, kendisinde CHP’den olmadığını bildiğini söyledi. Yapılan oylamada Encümen üyeliğine Hülya Kodek, Recep Aydın, Ferhat Yılmaz seçildi. KOMİSYONLARA SEÇİLEN İSİMLER Encümen seçimin ardından yapılan komisyon seçimlerinde ise İmar Komisyonuna Mustafa İltekin, Cem Hikmet Çeliker, İsa Baylan, Atilla Karademir, Musa Kovalık, Plan ve Bütçe Komisyonuna; Mustafa Öztürk, Nigar Uzun, Gülbin Ünker, Yakup Kaya, Şevki Yıldırım, Hukuk Komisyonuna, Köksal Akçay, Yılmaz Tunalı, Ahmet Uzun, Habip Uluoğlu, İbrahim Karslı, Çevre ve Sağlık komisyonuna; Abdullatif Özkan, Yusuf Ayaz, Ahmet Hakan Hocaoğlu, Yasin Altay, Serap Aydın seçildi. KARABACAK CHP SIRALARINA OTURDU Komisyon seçiminin ardından söz alan Meclis Üyesi İsa Baylan, Başkan Karabacak’ın ismini Encümene yazan kişilere tepki göstererek, “Komisyona üye seçiminde şerh koyabiliriz, Karşı oy kullanabiliriz. Ama bir belediyeye başkanını encümen göstermek ahlaksızlıktır. Ben bunu kınıyorum, bu şık olmamıştır.”dedi. Bunun üzerine AK Partili Cafer Tayyar Demirbaş da söz istedi. Ancak Başkan Karabacak bu talebe olumsuz cevap verdi. Komisyon seçiminin ardından Meclis Başkanlık koltuğunu Başkanvekili Mustafa İltekin’e devreden Karabacak’ın CHP Grubu sıralarına oturarak Meclisi takip etmesi ilginç bir görüntü oluşturdu.  
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Nisan Ayı Meclisi’nde AK Partili bazı meclis üyelerine sert çıktı:

 

 

 

Darıca Belediyesi’nin Nisan ayı Meclisi AK Parti içindeki bazı tartışmaları ayyuka çıkardı. Başkan Şükrü Karabacak’a muhalif Meclis üyelerinin Encümen üyeliğine Karabacak’ı yazması bardağı taşıran son damla oldu. Bu duruma tepki gösteren Karabacak sert cevap verdi: “Belediye Başkanı Encümenin doğal Başkanıdır. Bu yapılan ukalalıktır. Başkan’dan üye olmaz.”

MECLİS GERGİN BAŞLADI

Darıca Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin yoğun olduğu toplantı gergin başladı. AK Parti Meclis Üyesi Cafer Tayyar Demirbaş’ın taziye çadırıyla ilgili önergesi meclis de tartışmalara neden oldu. Bu konuda mahallelerde sıkıntı yaşandığını ifade eden Demirbaş’a Başkan Karabacak tepki gösterdi. Çadırların alım işlemlerinin yapıldığını ifade eden Başkan Karabacak, “Hemen gidip bakkaldan alalım o zaman. Siz muhasebecisiniz bu işlerin nasıl olduğunu bilmeniz lazım” diyerek” konunun meclis gündemine alınmasına karşı çıktı. Vatandaşlara bu konuda gerekli desteği verdiklerini ifade ederek konu oylamaya sunuldu. Meclis üyeleri oyu çokluğuyla talebi reddetti. Karabacak ile parti içerisinde ki Muhalif grup arasında ki ayrışma böylece bir kez daha gözler önüne serildi.

KARABACAK, İSMİ YAZILINCA TEPKİ GÖSTERDİ

Encümen Üye seçiminde 4 Meclis Üyesinin başkan Şükrü Karabacak’ı yazması başkan Karabacak’ın tepkisine neden oldu. Bu duruma içerleyen Başkan Karabacak, “Ben Encümenin  başkanıyım, Üyesi olmam. Bilmeyen arkadaşlar öğrensinler. Bunu yapan kişi ukaladır. Bunu yazan arkadaşlar kimse daha sonra açıklasınlar.”dedi. CHP Meclis üyeleri Şükrü Karabacak yazan kişilerin kendilerinden olmadığını ifade ederken bu konuda Başkan Karabacak’a güvence verirken, Karabacak da CHP’lilere teşekkür ederek, kendisinde CHP’den olmadığını bildiğini söyledi. Yapılan oylamada Encümen üyeliğine Hülya Kodek, Recep Aydın, Ferhat Yılmaz seçildi.

KOMİSYONLARA SEÇİLEN İSİMLER

Encümen seçimin ardından yapılan komisyon seçimlerinde ise İmar Komisyonuna Mustafa İltekin, Cem Hikmet Çeliker, İsa Baylan, Atilla Karademir, Musa Kovalık, Plan ve Bütçe Komisyonuna; Mustafa Öztürk, Nigar Uzun, Gülbin Ünker, Yakup Kaya, Şevki Yıldırım,

Hukuk Komisyonuna, Köksal Akçay, Yılmaz Tunalı, Ahmet Uzun, Habip Uluoğlu, İbrahim Karslı, Çevre ve Sağlık komisyonuna; Abdullatif Özkan, Yusuf Ayaz, Ahmet Hakan Hocaoğlu, Yasin Altay, Serap Aydın seçildi.

KARABACAK CHP SIRALARINA OTURDU

Komisyon seçiminin ardından söz alan Meclis Üyesi İsa Baylan, Başkan Karabacak’ın ismini Encümene yazan kişilere tepki göstererek, “Komisyona üye seçiminde şerh koyabiliriz, Karşı oy kullanabiliriz. Ama bir belediyeye başkanını encümen göstermek ahlaksızlıktır. Ben bunu kınıyorum, bu şık olmamıştır.”dedi. Bunun üzerine AK Partili Cafer Tayyar Demirbaş da söz istedi. Ancak Başkan Karabacak bu talebe olumsuz cevap verdi. Komisyon seçiminin ardından Meclis Başkanlık koltuğunu Başkanvekili Mustafa İltekin’e devreden Karabacak’ın CHP Grubu sıralarına oturarak Meclisi takip etmesi ilginç bir görüntü oluşturdu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.