Bugün gazetecilerin bayramı!

Darıca 10.01.2017 - 12:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bugün gazetecilerin bayramı!

Sadece Türkiye’ye özgü bir kutlama olan 10 Ocak, çalışan gazetecilerin, gazete patronlarına karşı verdiği mücadelenin günüdür. Çalışan gazetecilerin haklarını koruyan yasayı boykot eden gazete patronlarına karşı çalışanların başlattığı mücadelenin günü, 10 Ocak’tır.

  Gazete çalışanlarının haklarını koruyan 212 sayılı kanun 4 Ocak 1961’de yürürlüğe girdiğinde, dönemin gazete patronları yasaya itiraz ederek, gazetelerini çıkarmadı. 10 Ocak’ta gazete çalışanları, yürüyüş yaparak, patronlarını protesto etti ve 11-12-13 Ocak’ta kendileri gazete çıkarttılar. O günden itibaren, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutlanmakta. Son yıllarda artık gazete patronları da çalışanları ile birlikte 10 Ocak’ı kutluyor. GAZETECİLER SOSYAL VE YASAL HAK! 4 Ocak 1961 yılında yürürlüğe giren 212 sayılı kanun, çalışan gazeticilere, sosyal ve ekonomik olarak ayrıcalıklar tanıyıp, yasal haklar veriyordu. Dönemin 9 tane güçlü gazetesi bu yasaya karşı çıkıp, boykot kararı aldılar. Çalışan gazeteciler, 10 Ocak’ta patronlarına karşı bir eylem başlattı ve haklarına sahip çıktı. 1961 ile 71 yılları arasında çalışan gazetecilerin bayramı olarak kutlanan 10 Ocak, 1971 yılından sonra ‘çalışan gazeteciler günü’ olarak kutlanmaya başladı. Türkiye’ye özgü bir kutlama olan 10 Ocak çalışan gazeteciler günü bugün tüm yurtta ve bölgemizde kutlanıyor. DARICA BELEDİYESİ KONUK EDECEK 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne en çok önem veren belediyelerden birisi olan Darıca Belediyesi, bugünde çalışan gazetecileri bu özel günde bir araya getiriyor. Elit Otel’de çalışan gazetecilerle bir araya gelecek olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bu özel günle ilgili düşüncelerini gazetecilerle paylaşacak
Sadece Türkiye’ye özgü bir kutlama olan 10 Ocak, çalışan gazetecilerin, gazete patronlarına karşı verdiği mücadelenin günüdür. Çalışan gazetecilerin haklarını koruyan yasayı boykot eden gazete patronlarına karşı çalışanların başlattığı mücadelenin günü, 10 Ocak’tır.
 

Gazete çalışanlarının haklarını koruyan 212 sayılı kanun 4 Ocak 1961’de yürürlüğe girdiğinde, dönemin gazete patronları yasaya itiraz ederek, gazetelerini çıkarmadı. 10 Ocak’ta gazete çalışanları, yürüyüş yaparak, patronlarını protesto etti ve 11-12-13 Ocak’ta kendileri gazete çıkarttılar. O günden itibaren, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutlanmakta. Son yıllarda artık gazete patronları da çalışanları ile birlikte 10 Ocak’ı kutluyor.


GAZETECİLER SOSYAL VE YASAL HAK!

4 Ocak 1961 yılında yürürlüğe giren 212 sayılı kanun, çalışan gazeticilere, sosyal ve ekonomik olarak ayrıcalıklar tanıyıp, yasal haklar veriyordu. Dönemin 9 tane güçlü gazetesi bu yasaya karşı çıkıp, boykot kararı aldılar. Çalışan gazeteciler, 10 Ocak’ta patronlarına karşı bir eylem başlattı ve haklarına sahip çıktı. 1961 ile 71 yılları arasında çalışan gazetecilerin bayramı olarak kutlanan 10 Ocak, 1971 yılından sonra ‘çalışan gazeteciler günü’ olarak kutlanmaya başladı. Türkiye’ye özgü bir kutlama olan 10 Ocak çalışan gazeteciler günü bugün tüm yurtta ve bölgemizde kutlanıyor.


DARICA BELEDİYESİ KONUK EDECEK
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne en çok önem veren belediyelerden birisi olan Darıca Belediyesi, bugünde çalışan gazetecileri bu özel günde bir araya getiriyor. Elit Otel’de çalışan gazetecilerle bir araya gelecek olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bu özel günle ilgili düşüncelerini gazetecilerle paylaşacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.