19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Bunlar Dinler Arası Diyalogun Ürünleri”

Gebze 28.03.2017 - 09:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

“Bunlar Dinler Arası Diyalogun Ürünleri”

Önceki gün İstanbul’da gerçekleşen rezalet dahi demeye dilimin varmadığı Peygamber Efendimize methüsena niteliğinde olan Salavat-ı Şerif’in gayri ahlaki bir organizasyonda transparan kıyafetlerin sergilendiği bir cemiyette okunmasını ve bu programın düzenlenmesini bu programın kıyısından, köşesinden, destek ve göz yumanları şiddetle kınadığını ifade eden Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, geldiğimiz noktada artık değerlerimiz değil inançlarımızın dahi ayaklar altına alındığını söyledi. Yapılan bu çalışmaların sadece ve sadece halkı yozlaştırma amacı güttüğünü ifade eden Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, bunlar bilinçli yapılan çalışmalar olduğunu söyleyerek esas amacın İslam Dinini yozlaştırmak ve basitleştirmek olduğunu ifade etti. “KINAMA DEĞİL YAPTIRIM BEKLİYORUZ” Halkın hatırlaması gerektiğini ifade eden Başkan Korkmaz, yapılan çalışmalar Medeniyetler arası diyalog çalışmalarının bir ürünüdür, “Bundan yıllar önce sinsi bir şekilde başlanılan merkezi vaaz, merkezi ezan ve merkezi hutbe ile çalışılan aşamalar şimdiler de özel teşebbüslerle yapılan organizasyonlarla İslam Dininin evrensel değerleri ile alay etmelere küçük düşürmelere kadar gidiyor. Zamanında tepki gösteren ancak sesini yükseltemeyen halk zaman içerisinde merkezi ezana, hutbeye ve vaaza alıştık. Şimdiler de aynı senaryoyu dini değerlerimiz üzerinden yapıyorlar. Bundan birkaç sene önce yine bir moda defilesinde Kur’an harflerinden oluşan transparan giysiler sergilenmişti. Şimdi ise transparan kıyafetlerin sergilendiği defileye fon müziği olarak Salavat-ı Şerif seslendiriliyor. Ve biz halk olarak sadece kınıyoruz. Artık bu anlamda yapılan saldırılara Hükümet ve Yerel Yönetimler nezdinde kınama değil yaptırım uygulanmasını bekliyoruz.” dedi.  

Önceki gün İstanbul’da gerçekleşen rezalet dahi demeye dilimin varmadığı Peygamber Efendimize methüsena niteliğinde olan Salavat-ı Şerif’in gayri ahlaki bir organizasyonda transparan kıyafetlerin sergilendiği bir cemiyette okunmasını ve bu programın düzenlenmesini bu programın kıyısından, köşesinden, destek ve göz yumanları şiddetle kınadığını ifade eden Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, geldiğimiz noktada artık değerlerimiz değil inançlarımızın dahi ayaklar altına alındığını söyledi.

Yapılan bu çalışmaların sadece ve sadece halkı yozlaştırma amacı güttüğünü ifade eden Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, bunlar bilinçli yapılan çalışmalar olduğunu söyleyerek esas amacın İslam Dinini yozlaştırmak ve basitleştirmek olduğunu ifade etti.

“KINAMA DEĞİL YAPTIRIM BEKLİYORUZ”

Halkın hatırlaması gerektiğini ifade eden Başkan Korkmaz, yapılan çalışmalar Medeniyetler arası diyalog çalışmalarının bir ürünüdür, “Bundan yıllar önce sinsi bir şekilde başlanılan merkezi vaaz, merkezi ezan ve merkezi hutbe ile çalışılan aşamalar şimdiler de özel teşebbüslerle yapılan organizasyonlarla İslam Dininin evrensel değerleri ile alay etmelere küçük düşürmelere kadar gidiyor. Zamanında tepki gösteren ancak sesini yükseltemeyen halk zaman içerisinde merkezi ezana, hutbeye ve vaaza alıştık. Şimdiler de aynı senaryoyu dini değerlerimiz üzerinden yapıyorlar. Bundan birkaç sene önce yine bir moda defilesinde Kur’an harflerinden oluşan transparan giysiler sergilenmişti. Şimdi ise transparan kıyafetlerin sergilendiği defileye fon müziği olarak Salavat-ı Şerif seslendiriliyor. Ve biz halk olarak sadece kınıyoruz. Artık bu anlamda yapılan saldırılara Hükümet ve Yerel Yönetimler nezdinde kınama değil yaptırım uygulanmasını bekliyoruz.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.