Bunlar Nasıl Tesbih?

Ekonomi 28.12.2017 - 10:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Bunlar Nasıl Tesbih?

Diyarbakır'daki tarihi Ulu Cami'nin bulunduğu sokaktaki çay evinde cumartesi sabahları kurulan tespih borsası, Doğu ve Güneydoğu'daki illerden gelen tespih meraklılarını ağırlıyor. Damla kehribar tespih fiyatları 2 bin dolardan başlarken, Osmanlı sıkması kehribar tespihin tanesi ise 7 bin dolara satılıyor. Çay evinde yıllardır kurulan tespih borsasına, çevre ilve ilçelerden gelen tespih meraklıları sabah erken saatterde alışverişe başlıyor. Tespih için Mardin'den geldiğini söyleyen Ahmet Yılmaz, "Aile olarak kehribara olan tutkunluğumuz Osmanlılara kadar uzanıyor. Yani dededen toruna bu işi yapıyoruz. Kehribar kan dolaşımını dengede tutuyor. Guatıra çok iyi geldiği biliniyor ve sarılığa karşı koruyucu olduğu biliniyor. Velhasıl faydaları saymakla bitmiyor" dedi.     

Diyarbakır'daki tarihi Ulu Cami'nin bulunduğu sokaktaki çay evinde cumartesi sabahları kurulan tespih borsası, Doğu ve Güneydoğu'daki illerden gelen tespih meraklılarını ağırlıyor. Damla kehribar tespih fiyatları 2 bin dolardan başlarken, Osmanlı sıkması kehribar tespihin tanesi ise 7 bin dolara satılıyor.

Çay evinde yıllardır kurulan tespih borsasına, çevre ilve ilçelerden gelen tespih meraklıları sabah erken saatterde alışverişe başlıyor. Tespih için Mardin'den geldiğini söyleyen Ahmet Yılmaz, "Aile olarak kehribara olan tutkunluğumuz Osmanlılara kadar uzanıyor. Yani dededen toruna bu işi yapıyoruz. Kehribar kan dolaşımını dengede tutuyor. Guatıra çok iyi geldiği biliniyor ve sarılığa karşı koruyucu olduğu biliniyor. Velhasıl faydaları saymakla bitmiyor" dedi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.