Burun tıkanıklığı kalpte o soruna yol açıyor!

02.12.2016 - 10:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Burun tıkanıklığı kalpte o soruna yol açıyor!

Basit bir rahatsızlık gibi görülen burun tıkanıklığı kalpte büyümeye ve hipertansiyona neden oluyor. Uykuda nefesi kesip, hayatı tehdit ediyor. Birçok kişinin ciddiye almadığı burun tıkanıklığı, hem yaşam kalitesini etkiliyor hem de birçok hayati hastalığa neden oluyor. Özellikle uyku sırasında önemli problemler yaratan burun tıkanıklığı yüzünden uyku apnesine (uykuda nefesin durması) yaşanıyor. Ayrıca oksijenlenme bozulduğu için ilerleyen dönemlerde önemli kalp rahatsızlıkları da ortaya çıkıyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Denizhan Dizdar, özellikle sık sıkboğaz enfeksiyonu geçiren kişilerin mutlaka detaylı bir burun muayenesi yaptırması gerektiğini belirterek, burun tıkanıklığının yol açtığı problemleri ve tedavisini şöyle anlatıyor: "İnsanoğlu normal şartlarda burundan nefes almaya programlanmıştır. Gündüzleri burundan nefes almaya çalışırız, ağzımızı açsak bile bu durumun farkına varmayabiliriz. Ancak burunla ilgili esas problem uyku sırasında ortaya çıkar. Burun tıkanıklığı olan hastalarda uykunun ilerleyen safhalarında kas tonusunun da (dinlenme esnasında kastaki gerilim) düşmesiyle nefesi istenen yoğunlukta alabilmek ve vakum etkisini yaratabilmek için ağız açılır. Bunun sonucu önce sesli nefes alma, daha sonra yavaş yavaş horlama ve ilerleyen zamanlarda ise kilo alımı ve yaşa da bağlı olarak uykuda nefes durması denilen durum meydana gelir. Kalpte ciddi sorunlar ve kilo problemleri yaşanır."  

Basit bir rahatsızlık gibi görülen burun tıkanıklığı kalpte büyümeye ve hipertansiyona neden oluyor.

Uykuda nefesi kesip, hayatı tehdit ediyor.

Birçok kişinin ciddiye almadığı burun tıkanıklığı, hem yaşam kalitesini etkiliyor hem de birçok hayati hastalığa neden oluyor.

Özellikle uyku sırasında önemli problemler yaratan burun tıkanıklığı yüzünden uyku apnesine (uykuda nefesin durması) yaşanıyor.

Ayrıca oksijenlenme bozulduğu için ilerleyen dönemlerde önemli kalp rahatsızlıkları da ortaya çıkıyor.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Denizhan Dizdar, özellikle sık sıkboğaz enfeksiyonu geçiren kişilerin mutlaka detaylı bir burun muayenesi yaptırması gerektiğini belirterek, burun tıkanıklığının yol açtığı problemleri ve tedavisini şöyle anlatıyor:

"İnsanoğlu normal şartlarda burundan nefes almaya programlanmıştır.

Gündüzleri burundan nefes almaya çalışırız, ağzımızı açsak bile bu durumun farkına varmayabiliriz.

Ancak burunla ilgili esas problem uyku sırasında ortaya çıkar.

Burun tıkanıklığı olan hastalarda uykunun ilerleyen safhalarında kas tonusunun da (dinlenme esnasında kastaki gerilim) düşmesiyle nefesi istenen yoğunlukta alabilmek ve vakum etkisini yaratabilmek için ağız açılır.

Bunun sonucu önce sesli nefes alma, daha sonra yavaş yavaş horlama ve ilerleyen zamanlarda ise kilo alımı ve yaşa da bağlı olarak uykuda nefes durması denilen durum meydana gelir.

Kalpte ciddi sorunlar ve kilo problemleri yaşanır."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.