19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Bütçe 66 Milyon açık verdi!

Gebze 08.05.2019 - 16:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Bütçe 66 Milyon açık verdi!

Gebze Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleştirildi.

Gebze Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleştirildi.  İkinci oturumda 2018 bütçesi kesin hesapları görüşülerek karara bağlandı. 2018 yılında Gebze Belediyesi’nin gideri 337 Milyon 377 bin olurken, geliri ise 271 Milyon oldu. Böylelikle eski Başkan Adnan Köşker döneminde ki Gebze Belediyesi 2018 yılında 66 Milyon TL bütçe açığı verdi. BÜTÇE AÇIK VERDİ Bütçe üzerine söz alan CHP’li Saide Arslan Çalışkan eleştirilerde bulunarak, “Belediye’nin 65 Milyon bütçe açığı var. Gelirlerde yüzde 70 gerçekleşme var. Buna baktığımız zaman vergi geliri yüzde 48 ile bütçenin en önemli kalemi. Gelirler bütçesine baktığımızda neden böyle bir bütçe hazırlandı. 390 Milyon TL bütçe yapıyorsunuz gerçekleşmesi ise 290 Milyon olmuş vaziyette. Giderlere baktığımız zamanda bütçe açık vermiş. Sayın Başkan da bunu basın toplantısında dile getirmişti. Bu kadar bütçe açığına sebebiyet veren, gelirde üzerine düşeni yapmazken, giderde bu kadar hoyratça davranan kişiler hakkında incelme yapılmasını istedik. Ama komisyonda bu yapılmadı. Biz ilgili kişiler için meclisi n gerekli suç duyurusu yapmasını istiyoruz.”dedi. EKONOMİK KRİZ ETKEN OLDU Muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Başkan Zinnur Büyükgöz, ülkede ki ekonomik krizin bütçe açığına neden olduğuna dikkati çekerek, “Bütçe hazırlarken bazı meseleler çözülmüş veya çözülecek diye kabul edilir. Bütçe Yüzde 70 gerçekleşti ama bu dönem içerisinde ekonomik kriz yaşandı ülkemizde. Vergi tahsilatlarında düşüş yaşanmış, bitirileceği ön görülüp gerçekleşemeyen işler de olmuştur. Örneğin tapu meselesinde yerlerin satılarak gelir gelmesi düşünülmüş ancak bu yetişmemiştir. Bu bendenle gerçekleşme oranının temelinde ekonomik kriz baş etken olmuştur. Bütün Belediyelerde bunların yaşanması normaldir. Gelirin üzerinde harcama yapılması ise, bu gelirlerin elde edileceği düşüncesiyle olmuş ama gerçekleşmedi. Bu bağlamda matematiğe karşı duracak değiliz, burada bütçe açığı vardır. Başka yerlerde bu olmuyor, sadece bizde olmuş gibi davranırsak doğru bir tavır olmaz. Harcamalar bu kentin faydasına yapılmıştır, yöntemleri de Sayıştay denetiminden geçecektir. Varsa usulsüzlükler bunlar için gereği yapılır.”diye konuştu. GEBZE BELEDİYESİ’NE T.C. TABELASI Öte yandan Meclise İYİ Parti grubu, Gebze Belediyesi’ne unvan olarak T.C. ifadesinin eklenmesi yönünde önerge verdi. İYİ Partililerin bu yöndeki önergesi kabul edilerek Meclis gündemine alındı. Teklif oy birliğiyle kabul edildi ve alkış aldı.
Gebze Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleştirildi.

Gebze Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleştirildi.  İkinci oturumda 2018 bütçesi kesin hesapları görüşülerek karara bağlandı. 2018 yılında Gebze Belediyesi’nin gideri 337 Milyon 377 bin olurken, geliri ise 271 Milyon oldu. Böylelikle eski Başkan Adnan Köşker döneminde ki Gebze Belediyesi 2018 yılında 66 Milyon TL bütçe açığı verdi.

BÜTÇE AÇIK VERDİ

Bütçe üzerine söz alan CHP’li Saide Arslan Çalışkan eleştirilerde bulunarak, “Belediye’nin 65 Milyon bütçe açığı var. Gelirlerde yüzde 70 gerçekleşme var. Buna baktığımız zaman vergi geliri yüzde 48 ile bütçenin en önemli kalemi. Gelirler bütçesine baktığımızda neden böyle bir bütçe hazırlandı. 390 Milyon TL bütçe yapıyorsunuz gerçekleşmesi ise 290 Milyon olmuş vaziyette. Giderlere baktığımız zamanda bütçe açık vermiş. Sayın Başkan da bunu basın toplantısında dile getirmişti. Bu kadar bütçe açığına sebebiyet veren, gelirde üzerine düşeni yapmazken, giderde bu kadar hoyratça davranan kişiler hakkında incelme yapılmasını istedik. Ama komisyonda bu yapılmadı. Biz ilgili kişiler için meclisi n gerekli suç duyurusu yapmasını istiyoruz.”dedi.

EKONOMİK KRİZ ETKEN OLDU

Muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Başkan Zinnur Büyükgöz, ülkede ki ekonomik krizin bütçe açığına neden olduğuna dikkati çekerek, “Bütçe hazırlarken bazı meseleler çözülmüş veya çözülecek diye kabul edilir. Bütçe Yüzde 70 gerçekleşti ama bu dönem içerisinde ekonomik kriz yaşandı ülkemizde. Vergi tahsilatlarında düşüş yaşanmış, bitirileceği ön görülüp gerçekleşemeyen işler de olmuştur. Örneğin tapu meselesinde yerlerin satılarak gelir gelmesi düşünülmüş ancak bu yetişmemiştir. Bu bendenle gerçekleşme oranının temelinde ekonomik kriz baş etken olmuştur. Bütün Belediyelerde bunların yaşanması normaldir. Gelirin üzerinde harcama yapılması ise, bu gelirlerin elde edileceği düşüncesiyle olmuş ama gerçekleşmedi. Bu bağlamda matematiğe karşı duracak değiliz, burada bütçe açığı vardır. Başka yerlerde bu olmuyor, sadece bizde olmuş gibi davranırsak doğru bir tavır olmaz. Harcamalar bu kentin faydasına yapılmıştır, yöntemleri de Sayıştay denetiminden geçecektir. Varsa usulsüzlükler bunlar için gereği yapılır.”diye konuştu.

GEBZE BELEDİYESİ’NE T.C. TABELASI

Öte yandan Meclise İYİ Parti grubu, Gebze Belediyesi’ne unvan olarak T.C. ifadesinin eklenmesi yönünde önerge verdi. İYİ Partililerin bu yöndeki önergesi kabul edilerek Meclis gündemine alındı. Teklif oy birliğiyle kabul edildi ve alkış aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.