19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Büyükgöz bir ah dedi bin vah işitti

Gebze 07.02.2019 - 12:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Büyükgöz bir ah dedi bin vah işitti

Ak Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz ve Ak Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar seçim ziyaretleri çerçevesinde Gebze Pazarcılar Odası’na gitti.

Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erattir ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ev sahipliği yapılan ziyaret programında Büyükgöz pazarda satılan sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olduğunu dile getirirken oda temsilcileri de pazarcıların yaşadığı sorun ve eksiklikleri dile getirdi. 20 TL’YE BİBER OLUR MU? Ak Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, vatandaşların sebze ve meyve fiyatlarının yüksek fiyata satılmasını sürekli dile getirdiğini bunun sebeplerini Pazarcılar Odası Başkanı Eratti’e iletti. Erattir, “Eskiden bazı ürünler mevsiminde satılırdı. Bugüne baktığımızda her ürün 12 ay Pazar tezgahlarında yer alıyor. Ancak mevsimi dışında üretilen sera ürünleri biraz daha pahalıya satılıyor.” dedi. Erattir Pazar esnafının yaşadığı sorunları da vurgulayarak, “Denetim çok önemli. Marketler, manavlar ve pazarlar iyi denetlenmeli. Marketler Pazar kurulduğu günlerde halk günü diye bir şey uyduruyor, sebze ve meyve fiyatlarını aşağıya çekiyor hatta ürünlerini kaldırıma ve caddelere tezgah açarak teşhir ediyorlar. Pazar kurulmadığı günlerde yine pahalı bir şekilde vatandaşa satıyorlar. Bunlara inşallah siz kendi döneminizde bir denetim çözümü getirirsiniz.” dedi. ESNAF SEMT PAZARLARININ AMACA ULAŞMADIĞINI BELİRTTİ Ziyaret esnasında oda yönetim kurulu üyeleri de yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, “Kapalı semt pazarlarının kuruluş maçı hem alışverişe gelen vatandaşların hem de pazarcı esnafının kardan, soğuktan, yağmurdan ve çamurdan kurtarılmasıydı. Ancak hizmete giren kapalı semt pazarlarının zemini su birikintileri içinde. Pazarın yan taraflarından gelen rüzgar esnafı da vatandaşı da olumsuz etkiliyor. Pazar içinde ki tuvaletler, mescitler, kafeler tam randımanlı çalışmıyor. Ayrıca özellikle Mevlana Kapalı Semt Pazarı içinde odaya ait bir ofisin oluşturulmasını bekliyorduk, olmadı.” Dedi. ESNAF ODALARI SARAYI İSTEDİLER Gebze Pazarcılar Odası dışında aynı statüde faaliyetlerini sürdüren 8 oda temsilcisi de ziyaret programında yerini aldı. 8 oda temsilcisi Türkiye’nin bir çok yerinde uygulamada olan Esnaf Odası Sarayı’nın Gebze’de konuşlandırılmasını beklediklerini ifade ettiler. Hem ilçenin vizyonuna katkı yapacak hem de odaların işleyişine destek verecek bu projenin seçilmesi karşılığında Büyükgöz tarafından gündeme alınmasını talep ettiler. Gebze’de pazarcılık yapan esnafın ürün temini için mevcut halin yetersizliği de gündeme gelirken oda yöneticileri İstanbul’da ki hal ile koordine kurmak istediklerinin altını çizdiler. Mevcut eksikliklerin giderilmesi halinde Gebze’de hizmete giren Kapalı Semt Pazarları’nın ilçe vizyonuna daha çok yakışcağı da dile getirildi. Ayrıca Mevlana Kapalı Semt pazarı’na ulaşım ağının artırılması, Arapçeşme, Sultanorhan ve Güzeller Mahallesi sakinleri içinde bir semt pazarının daha oluşturulması ihtiyacı Büyükgöz’e iletildi. İletilen eksiklikler Ak Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar ve Belediye Başkan Adayı Büyükgöz tarafından notlara alındı. Haber: Adnan Ayvaz
Ak Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz ve Ak Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar seçim ziyaretleri çerçevesinde Gebze Pazarcılar Odası’na gitti.

Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erattir ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ev sahipliği yapılan ziyaret programında Büyükgöz pazarda satılan sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olduğunu dile getirirken oda temsilcileri de pazarcıların yaşadığı sorun ve eksiklikleri dile getirdi.

20 TL’YE BİBER OLUR MU?

Ak Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, vatandaşların sebze ve meyve fiyatlarının yüksek fiyata satılmasını sürekli dile getirdiğini bunun sebeplerini Pazarcılar Odası Başkanı Eratti’e iletti. Erattir, “Eskiden bazı ürünler mevsiminde satılırdı. Bugüne baktığımızda her ürün 12 ay Pazar tezgahlarında yer alıyor. Ancak mevsimi dışında üretilen sera ürünleri biraz daha pahalıya satılıyor.” dedi. Erattir Pazar esnafının yaşadığı sorunları da vurgulayarak, “Denetim çok önemli. Marketler, manavlar ve pazarlar iyi denetlenmeli. Marketler Pazar kurulduğu günlerde halk günü diye bir şey uyduruyor, sebze ve meyve fiyatlarını aşağıya çekiyor hatta ürünlerini kaldırıma ve caddelere tezgah açarak teşhir ediyorlar. Pazar kurulmadığı günlerde yine pahalı bir şekilde vatandaşa satıyorlar. Bunlara inşallah siz kendi döneminizde bir denetim çözümü getirirsiniz.” dedi.

ESNAF SEMT PAZARLARININ AMACA ULAŞMADIĞINI BELİRTTİ

Ziyaret esnasında oda yönetim kurulu üyeleri de yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, “Kapalı semt pazarlarının kuruluş maçı hem alışverişe gelen vatandaşların hem de pazarcı esnafının kardan, soğuktan, yağmurdan ve çamurdan kurtarılmasıydı. Ancak hizmete giren kapalı semt pazarlarının zemini su birikintileri içinde. Pazarın yan taraflarından gelen rüzgar esnafı da vatandaşı da olumsuz etkiliyor. Pazar içinde ki tuvaletler, mescitler, kafeler tam randımanlı çalışmıyor. Ayrıca özellikle Mevlana Kapalı Semt Pazarı içinde odaya ait bir ofisin oluşturulmasını bekliyorduk, olmadı.” Dedi.

ESNAF ODALARI SARAYI İSTEDİLER

Gebze Pazarcılar Odası dışında aynı statüde faaliyetlerini sürdüren 8 oda temsilcisi de ziyaret programında yerini aldı. 8 oda temsilcisi Türkiye’nin bir çok yerinde uygulamada olan Esnaf Odası Sarayı’nın Gebze’de konuşlandırılmasını beklediklerini ifade ettiler. Hem ilçenin vizyonuna katkı yapacak hem de odaların işleyişine destek verecek bu projenin seçilmesi karşılığında Büyükgöz tarafından gündeme alınmasını talep ettiler. Gebze’de pazarcılık yapan esnafın ürün temini için mevcut halin yetersizliği de gündeme gelirken oda yöneticileri İstanbul’da ki hal ile koordine kurmak istediklerinin altını çizdiler. Mevcut eksikliklerin giderilmesi halinde Gebze’de hizmete giren Kapalı Semt Pazarları’nın ilçe vizyonuna daha çok yakışcağı da dile getirildi. Ayrıca Mevlana Kapalı Semt pazarı’na ulaşım ağının artırılması, Arapçeşme, Sultanorhan ve Güzeller Mahallesi sakinleri içinde bir semt pazarının daha oluşturulması ihtiyacı Büyükgöz’e iletildi. İletilen eksiklikler Ak Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar ve Belediye Başkan Adayı Büyükgöz tarafından notlara alındı.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.