Büyükşehir 153’ün yeni hizmeti sevindirdi

Kocaeli 01.05.2019 - 10:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Büyükşehir 153’ün yeni hizmeti sevindirdi

Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’nin yeni hizmete açtığı sistemle 41 Kart sahipleri müşteri hizmetlerine bağlanmadan bakiyesini öğrenebilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’nin hizmetlerine bir yenisi daha eklendi. Merkezde devreye alınan yeni hizmet ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar, dağıtılan 41 Kart’ların bakiyesini çok daha kolay öğrenebiliyor. Yeni sistemle birlikte artık 41 Kart’ın ön yüzünde bulunan 16 haneli numarayla vatandaşlar müşteri temsilcisine bağlanmadan 41 Kart’ının güncel bakiyesini kolayca kontrol edebiliyor. MÜŞTERİ HİZMETLERİNE BAĞLANMADAN SORGULAMA Çağdaş belediyecilik anlayışıyla Kocaeli’nde yaşayan vatandaşlara en kısa sürede en iyi hizmeti sunabilmek ve vatandaşla belediye arasındaki bürokrasiyi ortadan kaldırarak iletişimi güçlendirmek amacıyla kurulan Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Devreye giren yeni sistemle vatandaşlar, Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’ni arayıp Sosyal Hizmetler için 3’ü tuşladıklarında 41 kartın ön yüzünde bulunan 16 haneli kart numarasını tuşlayarak kartlarındaki son güncel bakiyelerini anında öğrenebilecek. AKILLI ROBOT HİZMETİ “Akıllı Robot Hizmeti” olarak adlandırılan yeni sistem sayesinde, 41 Kart sahibi olan vatandaşlar, kartlarındaki güncel bakiyeyi 7/24 sorgulayıp, kartlarına yükleme yapılıp yapılmadığını ya da kalan bakiyelerini öğrenebilecek.
Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’nin yeni hizmete açtığı sistemle 41 Kart sahipleri müşteri hizmetlerine bağlanmadan bakiyesini öğrenebilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’nin hizmetlerine bir yenisi daha eklendi. Merkezde devreye alınan yeni hizmet ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar, dağıtılan 41 Kart’ların bakiyesini çok daha kolay öğrenebiliyor. Yeni sistemle birlikte artık 41 Kart’ın ön yüzünde bulunan 16 haneli numarayla vatandaşlar müşteri temsilcisine bağlanmadan 41 Kart’ının güncel bakiyesini kolayca kontrol edebiliyor.

MÜŞTERİ HİZMETLERİNE BAĞLANMADAN SORGULAMA

Çağdaş belediyecilik anlayışıyla Kocaeli’nde yaşayan vatandaşlara en kısa sürede en iyi hizmeti sunabilmek ve vatandaşla belediye arasındaki bürokrasiyi ortadan kaldırarak iletişimi güçlendirmek amacıyla kurulan Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Devreye giren yeni sistemle vatandaşlar, Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’ni arayıp Sosyal Hizmetler için 3’ü tuşladıklarında 41 kartın ön yüzünde bulunan 16 haneli kart numarasını tuşlayarak kartlarındaki son güncel bakiyelerini anında öğrenebilecek.

AKILLI ROBOT HİZMETİ

“Akıllı Robot Hizmeti” olarak adlandırılan yeni sistem sayesinde, 41 Kart sahibi olan vatandaşlar, kartlarındaki güncel bakiyeyi 7/24 sorgulayıp, kartlarına yükleme yapılıp yapılmadığını ya da kalan bakiyelerini öğrenebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.