Büyükşehir'den 13 koro ile yılda 17 konser!

Kocaeli 17.06.2019 - 10:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Büyükşehir'den 13 koro ile yılda 17 konser!

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı eğitmenlerinin düzenlediği konserde birbirinden eşsiz eserler seslendirildi

Konservatuvar eğitmenlerinden muhteşem konser Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı eğitmenleri tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi(SDKM)’nde düzenlenen konserde, birbirinden eşsiz eserler seslendirilirken konservatuvar öğrencileri tarafından oluşturulan oda orkestrası yetenekleriyle hayran bıraktı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği bölümleri eğitmenleri tarafından düzenlenen konserde, katılımcılar müziğin doyumsuz lezzetine şahitlik etti. Farklı müzik dallarından çok çeşitli ve renkli eserlerin seslendirildiği konser, katılımcılar tarafından zevkle dinlendi. KONSER SONUNDA EĞİTMENLERE ÇİÇEK VERİLDİ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Arif Usta, Kültür, Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Hayriye Sözer’in katıldığı konser sonunda tüm eğitmenlere çiçek takdim edildi. Eğitmenler tarafından seslendirilen ve çalınan eserlerin zevkle dinlendiği konserde müzikseverler keyifli bir akşam yaşadı. Konservatuvar öğrencileri tarafından oluşturulan oda orkestrası izleyicilerle ve eğitmenleriyle birlikte “Memleketim” isimli şarkıyı hep birlikte söyledi. ORKESTRANIN ŞEFLİĞİNİ ŞEN YAPTI Batı Müziği Öğrenci Orkestrası’nın şefliğini Engin Şen yaptı. Konserde, Solist Neşe Sarısözen, Tuğçe Erenci, kemençede İrfan Yakar, kemanda Fatih Adalı, Engin Yaşar, Senaz Özbinar Açık, kanunda Serkan Güven, neyde Cengiz Atlan, bağlamada Fahrettin Özdeş, flütte Seda Betül Ay, klarnette Zeynep Gök,  klasik gitarda Ertunç İlbeyli, viyolonselde Engin Şen, solist Sezai Altunel, piyanoda Maya Tsetskhlade, Burak Tan, ritimde Erdem Okay, elektrogitarda Sencer Özbay sahne aldılar.  YETENEK SINAVI İÇİN BAŞVURULAR AĞUSTOS AYINDA Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda bu yıl 543 öğrenci eğitim görüyor. Konservatuvarda Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Din Musikisi, Bale, Güzel Sanatlar ve Geleneksel Sanatlar bölümleri olmak üzere toplam 7 bölüm ve 27 branş da eğitim veriliyor. 2018-2019 eğitim döneminin sona erdiği konservatuvarda yeni eğitim dönemi için yetenek sınavı başvuruları Ağustos ayında başlayacak. 13 KORO İLE YILDA 17 KONSER Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı verdiği kaliteli eğitim ile Kocaeli’nin tartışmasız en önemli sanat eğitim merkezlerinden biri olarak kent kültürüne katkı sunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’na bağlı ya da desteklenen 13 koro bulunuyor.  Büyükşehir Belediyesi 13 koro ile yılda 17 konser düzenliyor. Sanat ve müzik dallarında etkin bir eğitim alarak diplomalarını alan öğrenciler de Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı sınavlarını rahatlıkla kazanarak kariyer ve eğitim hayatlarını sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı eğitmenlerinin düzenlediği konserde birbirinden eşsiz eserler seslendirildi

Konservatuvar eğitmenlerinden muhteşem konser

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı eğitmenleri tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi(SDKM)’nde düzenlenen konserde, birbirinden eşsiz eserler seslendirilirken konservatuvar öğrencileri tarafından oluşturulan oda orkestrası yetenekleriyle hayran bıraktı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği bölümleri eğitmenleri tarafından düzenlenen konserde, katılımcılar müziğin doyumsuz lezzetine şahitlik etti. Farklı müzik dallarından çok çeşitli ve renkli eserlerin seslendirildiği konser, katılımcılar tarafından zevkle dinlendi.

KONSER SONUNDA EĞİTMENLERE ÇİÇEK VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Arif Usta, Kültür, Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Hayriye Sözer’in katıldığı konser sonunda tüm eğitmenlere çiçek takdim edildi. Eğitmenler tarafından seslendirilen ve çalınan eserlerin zevkle dinlendiği konserde müzikseverler keyifli bir akşam yaşadı. Konservatuvar öğrencileri tarafından oluşturulan oda orkestrası izleyicilerle ve eğitmenleriyle birlikte “Memleketim” isimli şarkıyı hep birlikte söyledi.

ORKESTRANIN ŞEFLİĞİNİ ŞEN YAPTI

Batı Müziği Öğrenci Orkestrası’nın şefliğini Engin Şen yaptı. Konserde, Solist Neşe Sarısözen, Tuğçe Erenci, kemençede İrfan Yakar, kemanda Fatih Adalı, Engin Yaşar, Senaz Özbinar Açık, kanunda Serkan Güven, neyde Cengiz Atlan, bağlamada Fahrettin Özdeş, flütte Seda Betül Ay, klarnette Zeynep Gök,  klasik gitarda Ertunç İlbeyli, viyolonselde Engin Şen, solist Sezai Altunel, piyanoda Maya Tsetskhlade, Burak Tan, ritimde Erdem Okay, elektrogitarda Sencer Özbay sahne aldılar. 

YETENEK SINAVI İÇİN BAŞVURULAR AĞUSTOS AYINDA

Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda bu yıl 543 öğrenci eğitim görüyor. Konservatuvarda Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Din Musikisi, Bale, Güzel Sanatlar ve Geleneksel Sanatlar bölümleri olmak üzere toplam 7 bölüm ve 27 branş da eğitim veriliyor. 2018-2019 eğitim döneminin sona erdiği konservatuvarda yeni eğitim dönemi için yetenek sınavı başvuruları Ağustos ayında başlayacak.

13 KORO İLE YILDA 17 KONSER

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı verdiği kaliteli eğitim ile Kocaeli’nin tartışmasız en önemli sanat eğitim merkezlerinden biri olarak kent kültürüne katkı sunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’na bağlı ya da desteklenen 13 koro bulunuyor.  Büyükşehir Belediyesi 13 koro ile yılda 17 konser düzenliyor. Sanat ve müzik dallarında etkin bir eğitim alarak diplomalarını alan öğrenciler de Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı sınavlarını rahatlıkla kazanarak kariyer ve eğitim hayatlarını sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.