19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Büyükşehir'den E-Belediye eğitimi!

Kocaeli 19.12.2019 - 09:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Büyükşehir'den E-Belediye eğitimi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine "E-Belediye Bilgi Sistemi Eğitimi” verildi. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı sorumluluğunda ve koordinasyonunda yürütülmekte olan E-Belediye Bilgi Sistemi kapsamında sunulan Yerel Yönetim Modüllerinin, belediyelerin kullanımına entegre edilmesi sürecinde planlanan "e-Belediye Bilgi Sistemi Eğitim Programı" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi. EĞİTİME GENİŞ KATILIM Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime Genel Sekreter Yardımcıları Doğan Erol, Hasan Aydınlık, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. Eğitimi İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı Kemal Atasoy ve Bilişim Uzmanı Engin Ordu tarafından verildi. DİJİTAL ÇAĞA UYGUN HİZMET Eğitim öncesi kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol; “Büyükşehir Belediyesi olarak Dijitalleşen dünyada geri kalmıyoruz. Her şeyin Dijital çağa uygun olduğu dönemde bizde Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizi bu sistemlere uygun hale getirdik. Coğrafi bilgi sistemi ve imzalarım elektronik ortama taşındı. Gelişen ülke şartlarında vatandaşlarımıza daha hızlı ve güvenilir bir hizmet vermek için çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu. 12 BÜYÜKŞEHİR BU SİSTEMİ KULLANIYOR Belediyede ki işleyişin tek bir altyapıda toplandığına dikkat çeken İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı Kemal Atasoy; “Belediye hizmetlerinin tekbir altyapıda, standart ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi için EBYS sitemizi hazırladık. 10 belediyemizde de bu sistem pilot bölge olarak kullanıldı. Bugün gelinen noktada 12 büyükşehir belediyesi bu sistemi kullanıyor” dedi. HİZMET SÜRESİ AZALACAK EBYS sisteminin içerisinde bütün bakanlıkların yer aldığını belirten Atasoy; “Sistem şuan için 63 modülden oluşuyor. Tek bir ara yüzden aynı şifre ile sisteme giriş yapabileceksiniz. Bu sistem vatandaşlarımıza verilen hizmet sürecini de ciddi oranda azaltacak” açıklamasında bulundu.  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine "E-Belediye Bilgi Sistemi Eğitimi” verildi. İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı sorumluluğunda ve koordinasyonunda yürütülmekte olan E-Belediye Bilgi Sistemi kapsamında sunulan Yerel Yönetim Modüllerinin, belediyelerin kullanımına entegre edilmesi sürecinde planlanan "e-Belediye Bilgi Sistemi Eğitim Programı" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

EĞİTİME GENİŞ KATILIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime Genel Sekreter Yardımcıları Doğan Erol, Hasan Aydınlık, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. Eğitimi İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı Kemal Atasoy ve Bilişim Uzmanı Engin Ordu tarafından verildi.

DİJİTAL ÇAĞA UYGUN HİZMET

Eğitim öncesi kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol; “Büyükşehir Belediyesi olarak Dijitalleşen dünyada geri kalmıyoruz. Her şeyin Dijital çağa uygun olduğu dönemde bizde Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizi bu sistemlere uygun hale getirdik. Coğrafi bilgi sistemi ve imzalarım elektronik ortama taşındı. Gelişen ülke şartlarında vatandaşlarımıza daha hızlı ve güvenilir bir hizmet vermek için çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.

12 BÜYÜKŞEHİR BU SİSTEMİ KULLANIYOR

Belediyede ki işleyişin tek bir altyapıda toplandığına dikkat çeken İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı Kemal Atasoy; “Belediye hizmetlerinin tekbir altyapıda, standart ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi için EBYS sitemizi hazırladık. 10 belediyemizde de bu sistem pilot bölge olarak kullanıldı. Bugün gelinen noktada 12 büyükşehir belediyesi bu sistemi kullanıyor” dedi.

HİZMET SÜRESİ AZALACAK

EBYS sisteminin içerisinde bütün bakanlıkların yer aldığını belirten Atasoy; “Sistem şuan için 63 modülden oluşuyor. Tek bir ara yüzden aynı şifre ile sisteme giriş yapabileceksiniz. Bu sistem vatandaşlarımıza verilen hizmet sürecini de ciddi oranda azaltacak” açıklamasında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.