Büyükşehir’den ilk yardım eğitimi!

Kocaeli 04.08.2017 - 11:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Büyükşehir’den ilk yardım eğitimi!

Büyükşehir Belediyesi ‘’ Sen de yaşama umut ol’’ Projesi kapsamında ilkyardım gönüllülerine eğitimler veriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kırsal kesimler başta olmak üzere kent genelindeki gönüllülere ilk yardım eğitiminin verildiği ‘Sen De Yaşama Umut Ol Projesi’ni hayata geçirdi. 2 gün boyunca sürecek eğitimlerin ardından sertifikalı ilk yardım gönüllüleri kent genelinde hizmet verecek. Bu kapsamda Karamürsel ve Kandıra ‘da 387 kişi ile eğitimlere başlandı. Proje zamanla tüm Kocaeli’ ye yayılacak ve her ilçede yapılacak. İLK YARDIMIN ÖNEMİ 112 Acil servis hizmetleri en kısa süre zarfı içinde olay yerine ulaşsa bile ilk yardımın kalp durması gibi durumlarda büyük önem taşıyor. Ekipler gelene kadar yapılacak doğru ve hızlı bir müdahale hastayı hayata bağlamada önemli bir rol oynuyor. İlk yardım uygulanan hastanın da ekiplerin olay yerine intikal etmesiyle sağlığına kavuşma yüzdesi daha da artıyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da hayatımızda oluşabilecek ani rahatsızlıklarda sağlık ekipleri gelene kadar yapılan ilk yardımın önemi doğrultusunda bir projeyi hayata geçirdi. “Sen De Yaşama Umut Ol” adı altında başlatılan proje Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığı ile yapılacak. 6 YILDA 4 BİN GÖNÜLLÜ Proje’de gönüllü olmak isteyen katılımcılar 2 gün boyunca ilk yardım eğitimine tabi tutuluyorlar. Eğitimlerini tamamlayan gönüllüler daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacak olan sınava katılıp sınav sonucuna göre Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı İlk Yardım Gönüllüsü sertifikasına sahip oluyor. Toplam 6 yıl boyunca yapılması planlanan eğitimler neticesinde Kocaeli genelinde  4 bin ilk yardım gönüllüsüne ulaşılması hedefleniyor.
Büyükşehir Belediyesi ‘’ Sen de yaşama umut ol’’ Projesi kapsamında ilkyardım gönüllülerine eğitimler veriyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kırsal kesimler başta olmak üzere kent genelindeki gönüllülere ilk yardım eğitiminin verildiği ‘Sen De Yaşama Umut Ol Projesi’ni hayata geçirdi. 2 gün boyunca sürecek eğitimlerin ardından sertifikalı ilk yardım gönüllüleri kent genelinde hizmet verecek. Bu kapsamda Karamürsel ve Kandıra ‘da 387 kişi ile eğitimlere başlandı. Proje zamanla tüm Kocaeli’ ye yayılacak ve her ilçede yapılacak.

İLK YARDIMIN ÖNEMİ

112 Acil servis hizmetleri en kısa süre zarfı içinde olay yerine ulaşsa bile ilk yardımın kalp durması gibi durumlarda büyük önem taşıyor. Ekipler gelene kadar yapılacak doğru ve hızlı bir müdahale hastayı hayata bağlamada önemli bir rol oynuyor. İlk yardım uygulanan hastanın da ekiplerin olay yerine intikal etmesiyle sağlığına kavuşma yüzdesi daha da artıyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da hayatımızda oluşabilecek ani rahatsızlıklarda sağlık ekipleri gelene kadar yapılan ilk yardımın önemi doğrultusunda bir projeyi hayata geçirdi. “Sen De Yaşama Umut Ol” adı altında başlatılan proje Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığı ile yapılacak.

6 YILDA 4 BİN GÖNÜLLÜ

Proje’de gönüllü olmak isteyen katılımcılar 2 gün boyunca ilk yardım eğitimine tabi tutuluyorlar. Eğitimlerini tamamlayan gönüllüler daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacak olan sınava katılıp sınav sonucuna göre Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı İlk Yardım Gönüllüsü sertifikasına sahip oluyor. Toplam 6 yıl boyunca yapılması planlanan eğitimler neticesinde Kocaeli genelinde  4 bin ilk yardım gönüllüsüne ulaşılması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.