19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Büyükşehir’in kar komandoları gece boyunca iş başındaydı

Kocaeli 21.12.2016 - 10:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Büyükşehir’in kar komandoları gece boyunca iş başındaydı

Büyükşehir’in kar komandoları kar yağışının başlamasıyla birlikte gece boyunca çalışarak ana arterlerin açık kalmasını sağladı

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Kocaeli genelinde soğuk kış şartlarında çalışmalarına ara vermeden devam etti. Ekipler bu kapsamda 24 saat boyunca nöbet tutuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kar komandoları 165 araç ve 300 personelle Umuttepe ile Kartepe’de ve diğer bölgelerde yolların açık kalması için canla başla mücadele ediyor.   24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET Yolların kapanmaması, kayma ve buzlanmanın oluşmaması için 24 saat görev yapan kar timi, Kocaeli’nde ana arterler başta olmak üzere köy yollarında da çalışma gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, meteorolojinin uyarılarını da dikkate alarak su baskını ve buzlanma olaylarına karşı İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü Afet ve Koordinasyon Merkezi, İSU ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bir ekip kurdu   VATANDAŞLAR DA YARDIM EDİYOR Geçmişte özellikle yüksek rakımlı köylerde kar yağışının başlamasıyla birlikte kapanan köy yolları eğitimde ve sağlıkta aksamalara yol açıyordu. Yolların açılması için çalışma yürüten ekipler günler sonra köylere ulaşabiliyordu. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için 2011 yılından itibaren köy muhtarlıklarına traktörlere takılabilen kar temizleme bıçakları dağıttı.   KAR TİMİNE YARDIMCI OLUYORLAR Bir yandan Büyükşehir’in kar komandoları karla mücadele ederken, bir yandan da Büyükşehir’in dağıttığı kar bıçaklarını traktörlerine takan köylüler ekiplere yardımcı oluyor. Köylerde toplamda 28 adet traktörlü kar küreme bıçakları görev yapıyor. Bunlar Başiskele; Servetiye Camii, Kartepe; Pazarçayırı Sultaniye, Avluburun, Gebze; Mollafenari, Mudarlı, Tepecik, Yağcılar, Hatipler, Kargalı, Ahatlı, Kandıra; Yusufca, Sepetli, Sarıahmetler, Balaban, İzmit; Yenice, Ortaburun, Balören, Yassıbağ, Bulduk, Çağırgan, Gökçeören, Nebihoca’da konuşlu bulunuyor.
Büyükşehir’in kar komandoları kar yağışının başlamasıyla birlikte gece boyunca çalışarak ana arterlerin açık kalmasını sağladı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Kocaeli genelinde soğuk kış şartlarında çalışmalarına ara vermeden devam etti. Ekipler bu kapsamda 24 saat boyunca nöbet tutuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kar komandoları 165 araç ve 300 personelle Umuttepe ile Kartepe’de ve diğer bölgelerde yolların açık kalması için canla başla mücadele ediyor.

 

24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET

Yolların kapanmaması, kayma ve buzlanmanın oluşmaması için 24 saat görev yapan kar timi, Kocaeli’nde ana arterler başta olmak üzere köy yollarında da çalışma gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, meteorolojinin uyarılarını da dikkate alarak su baskını ve buzlanma olaylarına karşı İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü Afet ve Koordinasyon Merkezi, İSU ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bir ekip kurdu

 

VATANDAŞLAR DA YARDIM EDİYOR

Geçmişte özellikle yüksek rakımlı köylerde kar yağışının başlamasıyla birlikte kapanan köy yolları eğitimde ve sağlıkta aksamalara yol açıyordu. Yolların açılması için çalışma yürüten ekipler günler sonra köylere ulaşabiliyordu. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için 2011 yılından itibaren köy muhtarlıklarına traktörlere takılabilen kar temizleme bıçakları dağıttı.

 

KAR TİMİNE YARDIMCI OLUYORLAR

Bir yandan Büyükşehir’in kar komandoları karla mücadele ederken, bir yandan da Büyükşehir’in dağıttığı kar bıçaklarını traktörlerine takan köylüler ekiplere yardımcı oluyor. Köylerde toplamda 28 adet traktörlü kar küreme bıçakları görev yapıyor. Bunlar Başiskele; Servetiye Camii, Kartepe; Pazarçayırı Sultaniye, Avluburun, Gebze; Mollafenari, Mudarlı, Tepecik, Yağcılar, Hatipler, Kargalı, Ahatlı, Kandıra; Yusufca, Sepetli, Sarıahmetler, Balaban, İzmit; Yenice, Ortaburun, Balören, Yassıbağ, Bulduk, Çağırgan, Gökçeören, Nebihoca’da konuşlu bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.