Büyükşehir Konservatuarı mezunları göğüsleri kabarttı

Kocaeli 04.10.2018 - 10:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Büyükşehir Konservatuarı mezunları göğüsleri kabarttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda eğitim gören öğrenciler, ülkemizin en prestijli üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültelerine ve Devlet Konservatuarı'na yerleşmeye hak kazandı

1989 yılından bu yana konservatuvar eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde eğitim alan öğrenciler, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerini ve Devlet Konservatuvarlarını kazandı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda aldıkları eğitimle yetenek sınavında başarılı olan ve ülkemizin en prestijli üniversitelerini kazanan öğrenciler iyi birer sanatçı olma yolunda ilerlemeye devam edecek. 543 ÖĞRENCİYE EĞİTİM Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda bu yıl yapılan yetenek sınavına 850 kişi başvurdu, bunlardan 240’ı eğitim almaya hak kazandı. Geçtiğimiz yıllardan eğitimlerine devam edenlerle birlikte konservatuarda 543 öğrenci eğitim alıyor. 24 Eylül Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda 2018-2019 eğitim dönemine başlayan öğrenciler, Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Din Musikisi, Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar ve Bale bölümlerinden verilen eğitimlerle yeteneklerini geliştiriyor. ÖZEL YETENEKLE BELİRLENİYOR Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, özel yetenekle belirlenen öğrencilere temel sanat eğitimi veriyor. Eğitim alan öğrenciler, her bölümün kendine özgü kriterleri gözetilerek, yetkin eğitmenler kontrolünde sınava tabi tutuldu ve yetenekleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’na alındı. Konservatuarda aldıkları eğitimle de ülkemizin en prestijli üniversitelerini kazanan öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’ndan mezun olmanın ayrıcalığını yaşıyor. Üniversite kazanan konservatuvar öğrencileri: Elif Su Sert Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bale Ana Sanat Dalı Bölümü Defne Uluer Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Ana Sanat Dalı Bölümü Tuna Çalışkan Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Trombon Bölümü Enes Yönet Süleyman Demirel Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Enes Efe Kapan Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Osman Okan Yıldız Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü Sarde Sezen Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü Zeynep Sude Dişli Trakya Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Rabia İlayda Bulut Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Yunus İçen Sakarya Üniversitesi Türk Müziği Bölümü  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda eğitim gören öğrenciler, ülkemizin en prestijli üniversitelerinin Güzel Sanatlar Fakültelerine ve Devlet Konservatuarı'na yerleşmeye hak kazandı

1989 yılından bu yana konservatuvar eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde eğitim alan öğrenciler, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerini ve Devlet Konservatuvarlarını kazandı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda aldıkları eğitimle yetenek sınavında başarılı olan ve ülkemizin en prestijli üniversitelerini kazanan öğrenciler iyi birer sanatçı olma yolunda ilerlemeye devam edecek.

543 ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda bu yıl yapılan yetenek sınavına 850 kişi başvurdu, bunlardan 240’ı eğitim almaya hak kazandı. Geçtiğimiz yıllardan eğitimlerine devam edenlerle birlikte konservatuarda 543 öğrenci eğitim alıyor. 24 Eylül Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nda 2018-2019 eğitim dönemine başlayan öğrenciler, Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Din Musikisi, Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar ve Bale bölümlerinden verilen eğitimlerle yeteneklerini geliştiriyor.

ÖZEL YETENEKLE BELİRLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, özel yetenekle belirlenen öğrencilere temel sanat eğitimi veriyor. Eğitim alan öğrenciler, her bölümün kendine özgü kriterleri gözetilerek, yetkin eğitmenler kontrolünde sınava tabi tutuldu ve yetenekleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’na alındı. Konservatuarda aldıkları eğitimle de ülkemizin en prestijli üniversitelerini kazanan öğrenciler Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’ndan mezun olmanın ayrıcalığını yaşıyor.

Üniversite kazanan konservatuvar öğrencileri:

Elif Su Sert

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bale Ana Sanat Dalı Bölümü

Defne Uluer

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Ana Sanat Dalı Bölümü

Tuna Çalışkan

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Trombon Bölümü

Enes Yönet

Süleyman Demirel Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü

Enes Efe Kapan

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü

Osman Okan Yıldız

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü

Sarde Sezen

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü

Zeynep Sude Dişli

Trakya Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü

Rabia İlayda Bulut

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü

Yunus İçen

Sakarya Üniversitesi Türk Müziği Bölümü

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.